Son Dakika
1. Yarış arabalarının çeşitli görüntüleri
Çin’de düzenlenen Taklamakan Rallisi’nin heyecanını hiç yaşadınız mı? Uçsuz bucaksız çöller ve heybetli dağların arasında yükselen motor uğultusu, sessizliği yarıp geçer. Yarış arabaları, önlerine çıkan kum tepelerini ve kanyonları öfkeyle esen, durdurulamaz ve dizginlenemez rüzgarlar gibi aşar.
Bu yılki organizasyon, 20 Mayıs’ta Çin’in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Aksu kentinde başladı. 13 gün sürecek rallide katılımcıların toplamda yaklaşık 4.500 kilometre yol kat etmesi planlanıyor.
Gobi ve Yadan gibi zorlu arazilere ve çöllere ev sahipliği yapan yarışma, 10 özel bölümden oluşan ve 2.350 kilometre uzunluğundaki teknik parkurlarıyla katılımcılarına unutulmaz anlar vaat ediyor.
İlk kez 2005’te düzenlenen Taklamakan Rallisi, geçen 20 yılda dünya çapında prestijli bir etkinliğe dönüştü. Uluslararası Otomobil Federasyonu takvimine giren organizasyon, artık küresel otomotiv devlerinin resmi olarak katıldığı önemli bir platform olarak öne çıkıyor.
URUMQİ, 21 Mayıs (Xinhua) — 2025 Taklamakan Rallisi salı günü Çin’in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Aksu kentinde başladı.
Bu yıl düzenlenen rallide 23 motosiklet ve 105 araç yarışıyor. 1 Haziran’da sona erecek rallide yarışmacılar çöller ve Gobi düzlüklerindeki 2.350 kilometrelik süreli özel etaplar da dahil olmak üzere yaklaşık 5.200 kilometre boyunca aşırı sıcak ve karmaşık topografya ile mücadele edecek.
Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Xinjiang’dan bildiriyor. (XHTV)
BENZER HABERLER