logo

trugen jacn
09 Eylül 2019

ÇİN, DOĞU TÜRKİSTANLILARA YÖNELİK SİBER SALDIRILARINI KAZAKİSTAN’DA DA SÜRDÜRÜYOR

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İşgalci ÇKP. yönetimi Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik siber saldırılarını Kazakistan’da devam ettirdikleri açıklandı .

Reuters’in haberine göre Çin işgal yönetimine bağlı hackerler Kazakistan’da yaşayan Uygur,Kazak ve diğer Doğu Türkistan asıllı Türklerin faaliyet ve hareketlerini takip ve kontrol edebilmek için Kazakistan’ın iletişim sistemine saldırdıkları bildirildi.

Haberde ayrıca ” Çin hükümeti için çalışan hackerlar, Orta ve Güneydoğu Asya’daki Uygur turistlerini izlemek için telekomünikasyon ağlarını kırdı.
Kampanya çerçevesinde, çeşitli Çinli bilgisayar korsan grupları Türkiye, Kazakistan, Hindistan, Tayland ve Malezya gibi ülkelerdeki telekom operatörlerini tehdit etti. ” dedi.
İnsan hakları aktivistlerine göre bu ülkeler, Çinli yetkililerin zulmünden kaçmak için Doğu Türkistan ile Türkiye arasında geçiş yolları olarak kullanılıyor.
Reuters, saldırılarla ilgili bu bilgilerin,olayların soruşturmasına katıldığını öne süren Çin yönetimine çalışan iki istihbarat memuru ve iki güvenlik danışmanı tarafından sağlandığını bildiriyor.
Kaynak, Çinli bu hackerlerin “Hackerlar diplomatlar ve yabancı askeri personel gibi” değerli insanları “hedef alan daha geniş bir siber casusluk kampanyasının parçasıdır.” bilgisine yer veriyor.
Haberde, Çin İşgal yönetiminin Doğu Türkistanlıların hareketlerini izlemeye büyük önem verdiği de vurgulanıyor ve Pekin yönetiminin azınlık olarak tanımladığı Uygur,Kazak ve diğer Türklerin Çin’in genel güvenliği için bir tehdit olarak algılıyor.

Çin Siber Saldırılarına ait resimler ile ilgili görsel sonucu

Çin Yönetimi Türklere yönelik İnsan Hakları İhlalleri Nedeniyle Yoğun Eleştiri ile karşı karşıya

Çin yönetimi Doğu Türkistanlılara yönelik baskı,zulüm,asimilasyon ve özellik Toplama Kampları ve kötü muameleleri nedeni ile uluslararası toplumdan artan eleştirilerle karşı karşıya bulunuyor.
Doğu Türkistanlılar Çin’de “mesleki eğitim merkezleri” olarak adlandırılan merkezlerde ve kapsamlı devlet denetiminde büyük gözaltılara maruz kaldılar.Pekin’in Doğu Türkistanlılara yönelik siber saldırıları iddia ettiği için bu politikayı fiziksel sınırlarının ötesinde nasıl sürdürebileceği gösteriliyor ”dedi.
Pekin,defalarca Doğu Türkistan’a seyahat eden turistlerin Irak ve Suriye’deki militanların yanında savaşabileceğini belirtti. Çinli yetkililer ayrıca,Doğu Türkistan’daki önlemlerin İslami aşırılık tehdidini durdurmak için gerekli olduğunu söyledi.
Aynı zamanda Çin,defalarca siber saldırılara veya Pekin’e göre dini ve kültürel hakları tamamen korunan Doğu Türkistanlıların kötü muamele görmesini reddetti. Ayrıca, Çin Dışişleri Bakanlığı, siber saldırı iddialarının kanıtlarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.
“Bir kez daha Çin’in İnternet güvenliğinin belirleyici garantörü olduğunu vurgulamak istiyoruz. Çin Dışişleri Bakanlığı, her tür İnternet saldırısına karşı sürekli ve kararlı bir şekilde karşı çıkıyoruz ve onları baskı altına alıyoruz ”dedi.

Ä°lgili resim

Mağdur Ülkeler Çin’in Siber Saladırıları Konusunda Suskun
Reuters, haberinde hangi telekom operatörlerinin Çin’in saldırılarına maruz kaldığı ve tehlikeye atıldığını tespit edemediğini de belirtti.
Ajans,Hindistan ve Tayland hükümet yetkililerinın bu konuda yorum yapmaktan kaçındıklarını, Malezya, Kazakistan ve Türkiye Hükümet yetkililerinin bu konudaki teyit ve yorum taleplerine kendilerine hala cevap vermediklerini de belirtiyor.

Çin’in Siber Saldırılarını ABD.’lı Güvenlik Şirketi Açıklamıştı
Daha önce, bir ABD. siber güvenlik şirketi olan Volexity, Çin’in Doğu Türkistanlıların telefonları ve dünyadaki e-posta hesaplarını kırma girişimlerini ayrıntılandıran bir rapor yayınladı.
Ayrıca Google Şirketi kendi araştırmacılarının çoklu ve sayısı tesbit edilemeyen, ancak Doğu Türkistanlılara yönelik olduğu kesin olan binlerce Apple iPhone telefon kullanıcılarına yönelik virüs bulaştırma kampanyası yönelttiğine dair bilgilere eriştiklerini de açıklamıştı.


Kaynak : https://kaztag.kz/ru/news/kitaytsy-atakovali-sistemy-svyazi-kazakhstana-radi-slezhki-za-uygurami-smi?utm_source=facebook&utm_medium=

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
Share
540 Kez Görüntülendi.