logo

trugen jacn

ÇİN,HOLLANDA ORDUSUNDAKİ UYGUR PİLOT YADİGAR’İN ANNESİNİ 15 YIL HAPSE ÇARPTIRDI

Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin kaptanı kule tarafından anılıyor.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Hollanda Kraliyet  Hava Kuvvetlerinde Savaş Piloto olan Doğu Türkistanlı Uygur Türkü Yüzbaşı Münireddin Yadigar’in Doğu Türkistan’in Çin sınırındaki Kumul şehrinde yaşayan Annesi  İmanem Nasrullah ile   Yengesi Ayhan Mehmet’in  kendisi ile iletişim kurdukları için   Çin işgal yönetimince tutuklanarak   15’şer yıl süre  ile  hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.  .

Uygur Türkü Yüzbaşı Yadigar 2010’lu yılların başında Hollanda’ya  gelerek yerleşmiş  ve sınavları kazanarak  Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde eğitimini  başarı ile tamamlayarak  Savaş Pilotu olmuştur. Halen  Hava Pilot Yüzbaşı  olarak Hava Kuvvetlerinde görev yaptığı bildirildi.

kullanılan-tarafından-chuchchi-imanem-ve-akhan-memet-1.jpg

Yüzbaşı Yadigar Annesi ve Yengesinin  Hapsedildiğini Hollanda Hükümetine Bildiriyor

Özgür Asya radyosuna açıklamalarda bulunan  Yadigar şunları söyledi : ” Asker olmam hesabiyle ben her zaman siyasi faaliyetlerden daima uzak kalmaya  özen gösteriyorum. Buna rağmen Çin yönetimi benim Hollanda  vatandaşı olarak yaptığım askerlik görevim nedeniyle ailemi “Düşman Güçlerile İlişki Kurmakla suçlayarak” cezalandırıyor. Annem ve ailem’den 15 yıldır ayrıyım. Buna rağmen Çin hükümeti Annemi 2017’de ve Yengemi de 2018’de  tutuklayarak hapsetmiştir. Bunun haberini de yeni aldım. Bu durumu de Hollanda hükümetine de bildirdim.

Annem ve Yengem Devlet Memuru Olarak Yıllarca Çalıştılar

Hollanda Hava Kuvvetlerinde Pilot Yüzbaşı  olarak görev yapan Munireddin Yadigar Hollanda Dışişleri Bakanlığına  Çin’in tutukladığı Annesi konusunda  başvuruda bulunduğunu  belirterek ” 60 yaşındaki Annem Imanem Nasrullah, Kumul  Şehrindeki bir Hayvan Hastanesinde ve 37 yaşındaki küçük erkek kardeşimin eşi  Ayhan Mehmet ise, Kamul Şehrindeki bir şirkette çalışıyorlardı. gollandiye-uchquchi-imanem-kimlik-3.JPG

Tutuklanma   Sebebi Benimle iletişim Kurmuş olmaları

Annem İmanem Nasrullah 2014’de benim düğünüme katılmak üzere Hollanda’ya gelmişti sınırlı sayıdaki davetlilerin katıldığı bu düğüne katıldıktan hemen sonra ülkesine dönmüştü.Hollanda’da bulunduğu sıralarda Uygurlar ile hiç temas kurmamış ve çok tedbirli ve ihtiyatlı davranmıştı. Annemin bu duyarlı tutumuna rağmen,kendisini tutuklamak ve 15 yıl hapse çarptırmaktan kurtulamamıştır. Annem  “Terörcüleri Desteklemek” iddiası ile  Yengem Ayhan Mehmet ise Annemin 2018’de tutuklanması haberini bana wechat aracılığı ile  bana iletmişti.

Ben Annem ve Yengemin  serbest bırakılması için Hollanda hükümeti nezdinde her türlü girişimlerde bulunacağım. dedi.

 

hollandalı-pilot-dışişleri bakanlığı-el-4.JPG

Anne Hakkındaki Bilgileri Hollanda Dışişleri Bakanlığı Doğruladı.

Pilot Yüzbaşı Yadigar,annesi ve yengesi ile ilgili yukarıdaki bilgilerin   doğruluğunu açıklığa kavuşturmak ve onları kurtarmak için durumu Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na bildirmiş. Hollanda yönetimi  Çin ile  bir yıl süre ile  yapılan yazışmalardan sonra  Anne İmanem Nasrullah ile Yengesi Ayhan Mehmet’in ” Devlet Sırlarını İfşa etmek – Terörcüleri Kollamak ”  iddiaları ile  15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bilgisini paylaştığı.

Share
8102 Kez Görüntülendi.