logo

trugen jacn
05 Kasım 2015

İŞGALCI ÇİN’DEN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA DEVLET TERÖRÜ TEMELLİ YENİ UYGULAMALAR

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Doğu Türkistan’ı işgal altında tutan Kızıl maskeli Faşist Çin işgal yönetimi Müslüman Uygur Türklerini daha çabuk ve daha hızlı bir surette assimile etmek için devlet terörü temelli yeni soykırım ve zulüm kampanyaları başlatmaya hazırlanıyor.
Özgür Asya radyosunun Çin’in resmi “Tengritag” Ajansı’na atıf yaparak bildirdiğine göre,Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki en Üst düzey Temsilcisi,kanlı diktatör ÇKP.sözde Eyalet Genel Sekreteri Cang Cun Şeng, geçtiğimiz hafta Kaşgar’da düzenlediği “Güney Bölgesi Hizmetlerini Gözden Geçirme Toplantısı’ nda yaptığı  bir konuşma ile yeni bir baskı,zulum ve soykırım kampanyası başlattığı bildiriliyor.Pekin’nin Urumçi’deki Temsilcisi Cang,bu kampanya’da uygulanacak işlemleri Bölge’nin Uzun Vade’de İskikrarını Temin İçin “ şu tedbir ve uygulamalarının hemen başlatılmasını emretti;


• Terörizme karşı mücadele etmek,  bölge’de istikrarın korunmasında alınacak en öncelikli ve önemli tedbir ve en başta gelen bir görevdir.
• Bölücülüğe ve radikalizme karşı “Sert Darbeler İndirilmesi” uygulaması daha da güçlendirilerek ısrarla sürdürülecektir.
• Çin dilinin öğretilmesi uygulaması en   başta gelen  önceliğimizdir.
• Bölge’de yaşayan Milletler  (Uygurlar ve Çinliler)arasında Birlik-beraberlik ve kendi aralarındaki sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine yönelik her türlü tedbirler alınacaktır.

Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki en üst Temsilcisi ve Sözde Uygur Özerk Bölgesi’nin tek diktatörü etnik Çinli Cang Cün Şen konuşmasında yukarıdaki tedbirlerin uygulanmasında şu hususlara özellikle dikket edilmesini de talep etti ;
1. Uygurların nüfus çoğunluğunu teşkil ettikleri Güney bölgeleri “Terörizm ve radikalizmle mücadelede temel ve esaslı bir savaş meydanıdır. Terörizm’e karşı savaş bu bölgelerden başlatılacak ve daha sonra   bölge genelinde  yaygınlaştırılmalıdır.
2. Din politikaları çok iyi şekilde yürütülmelidir. Vatansever dini zatlardan en üst düzeyde yaralanma yoluna gidilmelidir.
3. Etnik toplumlar arasında kardeşlik bağlarını güçlendirmesi ve Milletlerin sosyal yönden bir birleri ile yakınlaşması ve bir birlerini seven aileler haline getirilmesi temin edilmelidir.
4. Bu tedbirlerin uygulanmasında Sözde Üretim ve İnşaa Ordusu(Bingtüen)’den özellikle yararlanılmalı ve Bingtüen sürekli olarak güçlendirilmelidir.
5. Bu tedbirilerin en önemlilerinin başında Çince(Sözde Çift Dilli Eğitim) öğrenimı gelmektedir.Çince öğretilmesi  daha da yaygınlaştırılmalıdır.

Uzmanlar,Çin işgal yönetiminin bu yeni Çin devlet terörünü esas alan yeni kampanyadaki temel amacınnın Müslüman Uygur Türklerine karşı başlattığı assimilasyon,dönüştürme ve soykırımın bir an önce gerçekleştirilmesine yönelik bbir uygulama olduğunu ifade ediyorlar.Bu terör dalgasının Uygur Türklerinin çoğunluğu teşkil ettiği Altışeher yanı Tarım (Kaşgar,Aksu,Kuçar,Yarkent ,Hoten ve Turfan)bölgesinden başlatması ve bu bölgeleri “Savaş Bölgesi” olarak ilan etmeleri ve Çince eğitimin daha suratlı bir şekilde yaygınlaştırılması ve benzeri tedbirlerin bu görüşün doğru okunması noktasında hiçbir şüpheye yer bırakılmadığı noktasında birleşiyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1279 Kez Görüntülendi.