“Sadece kız kardeşimin değil,  Çin’in ülkemdeki yüzlerce Toplama Kamplarında haksız ve hukuksuz olarak tutulan bir milyondan fazla olduğu tahmin edilen  Vatandaşlarımın;  Uygurların serbest bırakılması ve onların de kendisi ve diğer insanlar gibi  özgür kalması için  mücadele ediyorum. Çin hükümetinin Uygurlara karşı uyguladığı soykırım hakkında konuşmak için buradayım. Bir milyondan fazla Uygur, Çin’in işgalindeki ülkem’de açtığı  toplama kamplarında tutuklu ve Çin yönetimi  onlara baskı, zulüm ve çeşitli  İşkenceler yapılıyor. Tutukluları çeşitli   tıbbi deneylere tabi tutuyorlar,  genç Uygur kadınlar sistematik olarak tecavüze uğruyorlar ve öldürülüyorlar. Birçoğu  ise,tutuldukları devasa Toplama Kamplarının yanında açılan Üretim merkezlerinde  Batılı şirketler için  zorla Köle/İşçi olarak çalıştırılıyorlar. ”

Almanya Başbakanı'ndan kritik dönemde dikkat çeken Çin ziyareti - Son dakika dünya haberleri – Sözcü

Almanya Ekonomik Olarak Çin’e Sıkıca Bağlı.Bu durum Kabul Edilemez !

Uygur Aktivist Ruşen Abbas, Almanya’nın  ekonomit olarak Çin’e fazlasıyla bağımlı olduğunu belirterek bu durumu eleştiriyor. Almanya gibi güçlü bir demokratik ülkenin  açıkça ve net olarak kanıtlanan Çin’in   Uygur halkına yönelik  insan hakları ihlallerini göz önünde bulundurarak  Çin’e karşı tavır koymasını beklediğini  ifade ediyor.  O,”Almanya, Çin hükümetini  ekonomit olarak tecrit etmelidir” çünkü Çin, tüm dünya için bir tehdit oluşturmaktadır.”  Uygur Hareketi Lideri Abbas ayrıca, Birleşmiş Milletler  İnsan hakları Yüksek Konseyi’nin 2022’de  3 yıllık bir çalışma ile bir rapor  hazırladığını ve bu raporu 31 Ağustos 2022’de ilan ettiğini belirtiyor. Bu rapora  göre,  Çin’in  Uygur bölgesindeki  Müslüman Uygur azınlığa karşı ciddi suçların işlendiğine dair  ciddi  tesbitler  ve işaretler  ve Uygurlara sistematik  İşkence yapıldığına  dair inandırıcı iddialar  olduğunu de açıklıyor.

Uygur Hareketi Lideri ve İnsan hakları Aktivisti  BİLD gazetezindeki raportajini şu ifadeleri ile sonlandırdı :  “Almanya’nın  Çin  ile arasındaki ekonomik ilişki güçlü olmasına ve  Almanya’nın Uygur soykırımı konusunda şimdiye kadarki sessizliğe rağmen Alman Federal Meclisi’nden  bu konuda umudum vardır. Alman yetkililerle yaptığımız  görüşmeler çok verimli geçti. Alman Yetkililer  Çin’in Uygur soykırımının sona erdirilmesi  konusunda   Çin  yönetimine baskı yapma taahhüdünde bulundu. Bundan sonrası ise; Almanya’nın bu konudaki  sözlerini tutup tutmadıklarını hep birlikte  göreceğiz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK : https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/uigurin-klagt-an-in-china-werden-uiguren-gefoltert-und-vergewaltigt-84605988.bild.html?fbclid