logo

trugen jacn

NİĞDELİ İLK OKUL ÖĞRETMENİ,ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN DOĞU TÜRKİSTAN’A ANLAMLI DESTEK

Niğde'de Veli ve Öğrencilerden Doğu Türkistan'a Anlamlı Destek

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Niğde  merkezli Zahide Sefer İlkokulu 2/C sınıfı öğretmeni ve aynı zamanda yazar olan  öğretmen Sayın Gazi Karabulut öğrencileri ve velileriyle birlikte düzenlediği Doğu Türkistan etkinliğiyle örnek  ve  belki bir ilk  çalışmaya imza attı. Sınıf ortamında gerçekleştirilen programda öğrenciler hem farkındalık kazandı hem de duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla ifade etme fırsatı buldu.

Etkinlikte 2/C Sınıf Öğretmeni Gazi KARABULUT’un  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman  Türklere yönelik baskı zulüm, işkence ve etnik soykırım suçlarının  tanıkların anlatımı ile belgesel nitelikte kaleme aldığı ” Yer Kırmızı Gök Siyah”  adlı  romanını öğrenciler ve onların veliler  hep birlikte  okudular.  Eğitimci Yazar Gazi Karabulut’un Doğu Türkistan’da yaşanan  İşgalci Çin’in soykırımını anlattığı Yer Kırmızı Gök Siyah romanı 2025 Emine Işınsu Roman Yarışması Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştü. Öğretmen Karabulut yazdığı bu romanını okuyan veliler kitap ile ilgili sınava girerken öğrenciler de şiir ve resim çalışmaları yaptılar.
Aile katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler; Doğu Türkistan temalı resimler çizdi, şiirler yazdı ve konuya ilişkin metinler okudu. Velilerin de aktif katılım sağladığı çalışmada, sınıf adeta ortak bir duyarlılık atölyesine dönüştü. Küçük yaşta empati ve insan hakları bilinci kazandırmayı amaçlayan etkinlik, okul-aile iş birliğinin sıra dışı,
anlamlı ve müstesna bir örneğini ortaya koydu.

MİNNET VE ŞÜKRAN : Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı zulüm ve etnik soykırım cinayetlerini  tanıkların ifadeleri ile romanlaştıran değerli Eğitimci-Yazarımız Sayın Gazi Karabulut Hocamız  sadece bu romanı yazmakla  yetirmiyor tanıtım amaçlı yazıları ve bu ve benzeri değerli etkinliklerle tek kişilik bir ordu gibi Doğu  Türkistan davasına katkı ve destek veriiyor.  Kendisini bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendisinden razı olsun. İyi ki  mazlum ve mağdur Doğu Türkistan ve Uygur Türklerinin Gazi Karabulut’umuz gibi yılmayan  yorulmayan kıymetli gönüllüleri var. Kendisine sağlık esenlik ve huzur içinde nice başarılara imza atmasını diliyoruz.(UYHAM)

KAYNAK : https://www.malatyacagdas.com/nigde-de-veli-ve-ogrencilerden-dogu-turkistan-a-anlamli-destek/300427/?

Share
883 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ