logo

trugen jacn
13 Ekim 2014

İŞGALCI ÇİN’İN OLMAYAN ADALETİNDEN MÜSLÜMAN UYGURLARA KATLİAM GİBİ CEZA : 27 İDAM..!

4437e68d893a15a6e2b04b

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimi, 28 Temmuz’da Doğu Türkistan’ın Yarkent şehri ilişku kentinde meydana gelen halk ayaklanmasını gerçekleştirdikleri iddiası ile tutukladıkları Müslüman Uygurlardan 27 lişiyi tam bir katliam gibi idam cezasına mahkum etti. Çin,Ramazan Bayramının 2.günü meydana bu ayaklanma’da  göre 97 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

     Ancak,, bölgeden ulaşan bilgiler ve görgü şahitlerinin ifadelerine göre İlişku’da  3-5 bin kişi  arasında Müslüman Uygur’un Çin İşgal Ordusunun  soykırımı sonucunda  öldürüldüğü  açığa çıkmıştı.
Ayaklanmadan sonra Yarkent merkez olmak üzere İlişku kenti ile kalabalık
yerleşim yerleri olan Ordanlık,Hangdi,Noçi ve Tağarçı başta civar köyler Çin işgal Ordusu’nun  kuşatması  altında  bulunuyordu  ve binlerce kişi tutuklanmıştı.
Çin’in resmi Tengritag İnternet sitesinde bugün(13 Ekim) saat 13,oo itibariyle yayınlanan bir hükümet bildirisi ile Yarkent-İlişku olayları ile ilgili olarak tutuklananlardan toplam 57 kişinin Kaşgar Orta Halk Mahkemesince yapılan mahkemesinin sonuçlandırıldığı açıklandı.Çin yönetimi tutuklananların gözaltı ve yargılama süreclerinı açıklamamış,sadeve kararlar resmi kanallardan  duyuruldu.
Mahkum edilen bu 57 kişiye yöneltilen suçlar ise,şöyle
• İlişku- Noçi kenti imam Hatibi ve çatışmalarda öldürülen Nur Ahmet Sabit’in kurduğu Radikal Dinci Örgüte üye olmak
• Çeşitli isimler altında Terör Örgütleri kurmak,yönetmek ve üye olmak
• Devlet malına zarar vermek-63 aracı tahrip etmek – 3 aracı ateşe vermek
• Kasden adam öldürmek
• Vatandaşları alıkoymak
• Etnik Çinli göçmenlere saldırmak ve onları katletmek

Cezalandırılan Müslüman Uygurların isimleri ve cezaları şöyle ;
1. İdama Mahkum Edilenler(Toplam 27 kişi) :
• Osman Abdulahat, Yusuf Abdulahat,Cuma Kadir ve Mehmet Emin Ömer başta olmak üzere toplam 12 kişi . Ayrıca bu kişiler ömür boyu siyasi haklardan mahrum edilmişlerdir.
• Rahman Sadır ve 14 arkadaşı 2 yıl Gecikmeli idam ile ömür boyu siyasi haklarından mahrum edilmişlerdir.

2. Ömürboyu Hapise Mahkum Edilenler(Toplam 9 kişi) :
Ali Tursun ve 8 arkadaşı ömür boyu siyasi haklarından mahrumiyet.

3 . 4 -20 yıl Arasında Hapis Cezasına Çarptırılanlar(Toplam 20 kişi)
Arzugül Aman(Kadın) ve 19 arkadaşı

4. İsmi açıklanmayan 1 kişi ise, niteliği açıklanmayan hafif ceza verilmiştir.

Çin işgal yönetiminin resmi açıklamasına göre 97,gayriresmi bilgilere göre binlerce kişinin katledildiği Yarkent-İlişku halk ayaklanmasının suçlusu olarak yine sadece mazlum Müslüman Uygurları mahkum etmesi, halk ayaklanmasını binlerce masum sivil Müslüman Uygur Türkü’nü öldürerek bastıran Çin işgal güçlerinin sorumlulurından tek kişi bile olsa cezalandırmamıs olması, Çin’in insaf,adalet ve insani kaygıları etnik temel üzerinde algıladığının ve etnik Çinli olmayanların  insanı değerleri hiçe saydığının, net ve açık ifadesi olarak gösteriliyor.
Bağımsız  uzmanlar , Çin yönetiminin yetkililerinin de itiraf ettikleri gibi,28 Temmuz Yarkent-İlişku olayı ,5 Temmuz 2009 Urumçi katliamından kat be kat büyüklükte bir olaydır  ve yoğunluğu bakımından de son yılların en büyük bir halk ayaklanması  olarak kabul ediyorlar.
Yarkent-İlişku’da gerçekleşen halk ayaklanması, Nisan 1990 Kaşgar Barın İsyanı, Şubat/ 1997 Gulca Ayaklanması ve 5 Temmuz 2009 Urumçi katliamı’ndan sonra Çin işgalinden beri geçen 65 yıl zarfinde meydana gelen en büyük Halk Ayaklanması olarak kabul ediliyor. Öldürülen masum sivil halk sayısı bakımından de en büyük bir Müslüman  soykırımı  olarak biliniyor.
Çin işgal güçlerinin  Yarkent _ İlişku ayaklanmasını bastırabilmek için merkezi Çin’den özel birlikler getirttiği,Tank,zırhli savaş araçları ile savaş uçakları kullandıkları biliniyor. Ayrıca,keşif ve bombalama amaçlı operasyonlarda kullanılmak üzere Merkezi Çin’de faaliyet gösteren bir Çin Uzay Şiriketi’nden İnsansız Hava Araçları(İHA)kıraladıkları de geçtiğimiz aylarda basına de yansımıştır.

Bugün, diaspora’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerinin zihinlerine ve akıllarına kazınan unutulmaz bir tarih ve kara bir matem günüdür.

      Çinli İşgalcilerin ordusu Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerini baskı,zulum,işkence,etnik ayırımcılık vebenzeri insanlık dışı aşağılık uygulamaları ile dahi teslim alamadığının açık bir ifadesidir. Bütün bunlara ek olarak insanlığın ortak kutsalı ve değeri olan adaleti , katliam gibi idam cezaları vermek suretiyle;Uygurları imha etmede de kullanmaktan kaçınmadığını,buna rağmen,milyonluk Ordusu,modern savaş araç ve gereçlere sahip Komünist maskeli Çin Faşizminin aczini açık ve net olarak ortaya kaymaktadır.
Zulüm ebedi değildir.Adalet ise Allah Taala’nın bütün Kullarına  verdiği kutsal bir değerdir. Allah Taala’nın adalet nimetini çiğneyen gaddarların,Zalimlerin  ve kan içicilerin sonu daima kendi  helaketleri ile sonlanmıştır. Faşist Hitler Almanya’sının korkunç SS.Ordusu’na rahmet okutan, insaf,adalet ve insani duygulardan yoksun Müslüman Uygurları katletmekten zevak alan Çinli Uniformalı Katililerin de zevalı diğer emsalleri gibi elbette hüsran   olacaktır.

Bugün İşgalcı Çin’in olmayan Adaletinde İdama mahkum olan Aziz Kahramanlar
Siz Ati’deki Bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nın asil Kurtuluş Ordusunun Şerefli Birer Kahramanlarısınız !
Sizler Müslüman Doğu Türkistan Türklerinin Yüzaklarısınız.
Sizler,  Allah Taala’nın Sevgili Kulları ve Peygamber Efendimizin Yoldaşları Şerefli  Mücahit ve Kahramanlarsınız !

      Asil ve şanlı  Müslüman Uygur Fedailer, “Bedrin Arslanları ancak,Sizin kadar Şanlı İdi.”

       Sizler Müslüman Türk Aleminin birer yıldızı olarak ebediyete kadar parlayacak birer Önderlersiniz !

Sizleri Allah Taala’nin rahmet ve mağfiretine,Peygamber Efendimizin mübarek şaffatine dualarımızla  uğurluyoruz.

Ne Mutlu Sizlere,

Kutsal İslam Dini ve bu dinin yaşanacağı ve  hükümran olacağı Mübarek Vatanımız için  ve onun bağımsızlığı   uğurunda şehitlik mertebesine terfi ettiniz !
Bizler Doğu Türkistanlı Müslüman Uygurlar ve Bütün Türkler –  Müslümanlar Olarak Sizlere minnet ve şükran borçluyuz.

Şahadetiniz Kutlu Olsun !

Etiketler: » »
Share
3000 Kez Görüntülendi.