logo

trugen jacn

KAYIP OLAN DR.GÜLŞEN ABBAS’İN ÇİN TİPİ BİR TOPLAMA KAMPINDA OLDUĞU AÇIKLANDI

Dünya Dr. Gülşen Abbas’ı ounun kız kardeşi Uygur aktivist Ruşen Abbas’ın kendisi hakkında yürüttüğü ABLAM NEREDE ? tanımlı kampanyası ile tanıdı. Şimdi onun hakkında bir haber var. Dr.Gülşen Abbas’ın şu anda Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da bir Çin tipi toplama kampında tutulduğu bilgisine ulaşıldı.

Gülshan Abbas'ın kızlarından Bayan Ziba Murat

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

21 aydır kayıp durumda ve nerede olduğu bilinmeyen Dr.Gülşen Abbas’ın Gülshan nihayet nerede olduğu bilgisine ulaşıldı. Onun ABD’de yaşayan kızı Ziba Murat ile kızkardeşi Rüşen Abbas ve diğer akrabalırının tahmin ve idda ettikleri gibi onun Doğu Türkistan’daki bir Çin tipi Toplama Kampında hapste tutulduğu belirtildi.

Dr.Gülşen Abbas, Uygur Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’deki Nurbağ Petrol Hastanesinden emekli bir Uygur tıp doktorudur.  Diğer etnik Uygurlar gibi o görevli veya emekli olsun ya da olmasın, ÇKP’nin “Meslek Okulları” demeyi çok sevdiği bu tesislerden birine, Çin tipi Toplama kamplarına hapsedildi ve burada tutuklulara uygulanan baskı,zulüm ve korkunç işkenceler ile dönüşmesi için oraya yollandı. Uluslararası belgeler, Bu Hapishane benzeri bu kamplarda en az bir milyon Uygur ve diğer Türk Müslümanlarının (ve bazı Hıristiyanların) gözaltına alındığından bahsederken, bağımsız araştırmacılar gerçek rakamın üç milyona yakın olduğuna inanıyorlar.

57 yaşındaki Dr. Abbas 11 Eylül 2018’de aniden ortadan kayboldu. Aylar sonra, ABD’deki kızı ve akrabaları kaderiyle ilgili haberler almak için mücadele etti. Onların onun hakkındaki faaliyet ve girişimleri bazı ABD Kongre Üyelerinin dikkatini çekti, ancak sonuç vermedi. Şimdi  ise Özgür Asya Radyosunun muhabirleri onun başkent Urumçi’deki Nurbağ Petrol Hastanesi’nin ÇKP Kadrolar Ofisinde bir Han Çinli çalışanla röportajı ile onun Çin tipi toplama kamplarında tutulduğu bilgisini almayı başardılar.  Böylece, emekli doktorun neden tutuklandığı veya nerede tutulduğu hakkında tam ve güvenilir haber alındığından emin olmasa da, Dr. Abbas’ın gözaltına alındığı doğrulandı.  Genel olarak ÇKP.üyelerinin çalıştırıldığı elemanalardan biri olduğu varsayılan bu etnik ÇKP’lı Komünist Çinli “Arşiv materyallerinin bazılarını inceledim ve onun hakkındaki arşiv bilgilerine ulaşarak bunları söylüyorum. Ama onun hakkında hangi departmanın onu götürdüğünü tam olarak bilmiyorum.”  ifadesinde bulundu. Aslında Dr. Abbas’ın gözaltına alınmasına ilişkin bildirim “üst düzey yetkililer tarafından yayınlanan bir duyurudan” geldi, ancak çalışan “bir uluslararası kampa yerleştirilip yerleştirilmediğinden emin değildi.” Tek bilinen haber ise bu idi.

RUŞEN ABBAS “ÇİN'İN MÜSLÜMAN UYGURLARA YAPTIĞI YÜZYILIN MEZALİMİ ...

Suçsuz Bir Mahkum

Acı Kış okuyucular bu duruma aşinadır. Gulshan’ın hikayesini Virginia, Herndon’da Uygurlar Hareketi Kampanyası’nın kurucusu ve başkanı olan kız arkadaşı Ruşen Abbas ile röportaj yaparak anlatmıştık. O,  Çin hükümetinin kız kardeşini Rushan’ın kendisinin ABD’deki aktivitelerine misilleme olarak tutuklandığını söylemiş ve bizleri de buna ikna etmişti. “Washington DC’deki Hudson Enstitüsü’nde konuştuğumdan altı gün sonra” diye açıklıyor. “Hem kendim hem de teyzem kaçırıldı, ancak birbirlerinden 1400 km uzakta yaşıyorlardı. Bu bir tesadüf değil. Kız kardeşim hiçbir hata yapmadı ve 22 aydır keyfi olarak tutuklu olarak tutuluyor.  O,hiç bir Suçu olmayan bir mahkumdur.” açıklamasında bulunuyordu.

Dr.Gulshan ABD’de yaşayan kızlarından biri olan Ziba Murat, annesinin anısını canlı tutmak için bir web sitesi kurdu ve 2019 yılında Acı Kış’ta Anneler Günü’nde dokunaklı bir itiraz mektubu yayınladı . “Annem hakkında daha fazla bir şey bilmiyoruz,” dedi Bitter Winter’a . Annem hakkında hiç bir bilgi vermediler, sadece gözaltında tutulması hakkında hastanede dolaşan kağıtlardan bunu öğrendik.  Farklı insanlar, daha önce birkaç kez, başarılı olmadan onun hakkında bilgi almaya çalışıyorlardı. Bu haber, annemin serbest bırakılması için bir dilekçe kampanyası başlatmamızdan sonra  birkaç gün sonra geldi . Uluslararası Af Örgütü tarafından onun serbest bırakılması için iki acil eylem çağrısı (Orgent Action) de vardır. İngiltere’de biri ve ABD’de biri. Uluslararası topluma olan itirazım aynı kalıyor: Lütfen, davası hakkında farkındalığı artırmama yardım et ve onun için dilekçeleri imzala. Birlikte güçlüyüz, her imza beni anneme bir adım daha yaklaştırıyor! ”

Washington'da Fotoğraf Sergisi - YouTube

Her zamanki gibi sahte haberler

Rushan Abbas “Kız kardeşimin nerede olduğu hakkında 21 aydan fazla yaşıyor olsun ya da olmasın, hiç bir şey duymadım, bu yüzden elbette ilk hislerim rahatlıyor çünkü en azından hayatta olduğunu onaylıyorum.”, Rushan Abbas dedi Acı Kış . “Ancak bu yeterli değil. Kız kardeşimin serbest bırakılması ve ondan bizzat onayı alması gerekiyor. Şimdi davasını yükseltmek ve eve güvenli bir şekilde gelmesini ve ailesiyle yeniden bir araya gelmesini sağlamak için daha çok çalışıyorum. Hapsedilmesinin ayrıntılarını hükümetin kendisinden değil, bir haber raporundan öğrenmem kesinlikle aşağılık. ”

Gülshan’ın kaçırılmasından bu yana Rushan davası hakkında son derece vokal oldu ve misilleme çekti. Bildirdiği gibi, “Çin hükümeti, hükümet tarafından kaçırılma suçlamalarını ilk etapta itibarsızlaştırmak için büyük çaba sarf etti. ÇKP tarafından desteklenen milliyetçi bir tabloid olan Global Times , sahte resimler kullandığımı ve kız kardeşimin kaçırılması hakkında yalan söylediğimi iddia eden bir karalama kampanyası başlattı. ”

Rushan, “Dünyanın beni susturmak için Çin’in ne tür aşırı ve yasadışı önlemler aldığını görmek istiyor” dedi Acı Kış . “Derhal serbest bırakılmasını talep ettiğimde Çinli hükümet yetkililerini etiketlemeyi, kaçırılmasının suç ortağı olduklarını bildiğimi gösterdim. Birçoğu beni sosyal medyada zaten engelledi. Davasını açmaya ve Çin hükümetini yozlaştırmaya devam etmek dışında yapabileceğim başka bir şey yok. ”

Dr.Gulshan Abbas 12 Haziran’da 58 yaşına girecek. Parmaklıklar ardında başka bir doğum günü olacak.

Kaynak : https://bitterwinter.org/gulshan-abbas-found-in-detention/ (Haber – yorum Marco Respinti )

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
526 Kez Görüntülendi.