logo

trugen jacn

İŞGALCİ ÇİN’İN MAĞDURLARI ÇİN NAZİ KAMPLARINDAKİ AİLELERİNİ ANLATIYOR – 2

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, takım elbise ve açık hava

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Doğu Türkistan’da tutuklanarak Çin Nazi Kamplarına hapsedilen Aile bireylerini öz kimliği ile anlatan tanıklardan birisi de Turguncan Tursun.
Turguncan Tursun Doğu Türkistan’ın yarket şehri Bağ Mahallesi’nde  1971’de doğdu. Orta Okul’dan sonra tahsiline devam edemedi. Ailenin en küçük oğlu olmasından dolayı Babasının yanında çalıştı. Daha sonra ticarete atıldı. Daha sonra emlak ticareti ile uğraştı. İşgalci Çin rejiminin Uygur Türklerine karşı baskı ve zulümlerinin gün geçtikçe artması ve kendisinin de çeşitli bahaneler ile  bir kaç sorgularak  baskı ve işkencelere maruz kalması üzerine  Ailesi ve yakınlarının   telkinleri  ile   ülkesini terk ederek yurt dışına gitmeye karar verdi. Pasaport almak için  müracaat etti ancak.onun bu talebi reddedildi. Bunun üzerine üzerine 2013 yılında Merkezi Çin’e geldi  ve burada  insan kaçakçılarına para vererek önce Vietnam’a daha sonra Malezya’ya geldi. 09.06.2014  tarhinde  ise Türkiye’ye geldim ve halen Denizli’de yaşamaktadır.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Turguncan Tursun Ailesini Anlatıyor
Ben  yurt dışına gittikten sonra eşim.kardeşlerim ve bütün yakınlarımı tutuklamışlar ve  onları günlerce sorgulamışlar. Ber ailemle en son Ağustos 2015’te İstanbul’da iken görüşebildim.Ondan sonra hiçbir şekilde  haber alamadım.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, çocuk ve iç mekan

Ailemden tutuklananlar şunlar ;

  • Eşim Arzugül Tursun ile   oğulları 2011 doğumlu Seyfullah ile 2013  doğumlu   Mücahit  birlikte  tutuklanmışlar. Kaç yıla mahkum edildiği ve nerede tutuklu bulunduğu bilmiyorum.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, selfie

  • Büyük oğlum 1995 doğumlu Abduşşekür Turguncan Çin’in Guangdong ülkesinde iken, Ağustos /2015 tutuklanmıştır. Tutulduğu yer bilinmiyor.
  • Diğer oğlum Alimcan  yaşadığı Yarkent(te hapsedilmiştir.
  • Ablam  Eğerçi kentinde meskun Ablam Gülamber  Tursun eşi İsmetullah Kabil  oğlu Abdurreşit Ismetullah   ve tüm aile  benim yurt dışına gitmem bahane edilerek tutuklanmıştır.
  •  Bunlardan büyük yeğenim Abdurreşit  ile Abdulkahhar İsmetullan  18’er  yıl hapis cezasına  çarptırılmıştır.
  • Diğer kız kardeşlerim Hürnisa Tursun Nerimangül Tursun  ve Gülsenem Tursun  da Çin Nazi Kamplarına hapsedilmiştir. Nerede tutuldukları konusunda  hiç bir bilgi  ve haber alabilmiş değilim.
  • Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava

Doğu Türkistanlılara   Müracaatımdır ;  

Günümüzde Doğu Türkistan’daki  İşgalci Çin yönetiminin baskı,zulmü ile dönüştürme ve soykırım uygulamaları ülke genelinde aratarak devam etmektedir.  tavan yapmıştır. Biz  ülkemizde bulunan Aile ve yakınlarımızın daha fazla baskı ve zulüm görmemesi için onları koruma adına   konuşmaktan   kaçındık    Artık Doğu Türkistan’da  yakınlarımızı  Çin’in baskı ve zulmünden korumak adına konuşmaktan ve zulmü ifşa etmekten başka çaremiz kalmadı . Çin’in baskı ve zulüm ve katliamları için Doğu Türkistan’da etnik Türk ve Müslüman olmak yeterli bir sebep haline gelmiştir. Bütün Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin   özellikle Çin Nazi Kamplarında  tutulan  aile ve yakınlarımız hakkında    bildiklerimizi açıklayalım ve Çin zulmünü bütün ayrıntıları ile ifşa edelim.

Doğu Türkistanlı Kardeşlerimi Çin zulmünü  ifşa etmeye çağırıyorum.

Etiketler: » » » » » » »
Share
955 Kez Görüntülendi.