logo

trugen jacn

ÇİN,TUTUKLADIĞI UYGUR TÜRKLERİNİ MERKEZİ ÇİN’DEKİ HAPİSHANELERE GÖNDERİYOR

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Pekin’in geçtiğimiz yılın Ağustos ayında özellikle Urumçi’ye Tibet’ten naklen atadığı Çin Lideri Şi’in   Çin ırkçısı  çömezi  ve Tibette sergilediği insanlık dışı vahşet  ve acımasız uygulamaları ile Tibet Canisi olarak ünlenen  Faşist Çeng Çuvenggou’nin Doğu Türkistandakı baskı,zulam,asimilasyon etnik ve dini soykırım uygulamalarına ait yeni haberler gelmeye devam ediyor. İşgalci Çin’in adeta çelik kafese hapsettiği  ve  dünya’dan tecrit ederek  kapattığı Doğu Türkistan bir açık hava hapishanesi  durumuna getirilmiş durumda. Çin işgal yönetiminin sıkı sansürü,internet ve soysal medya üzerindeki olağan dışı ve vahşice baskılar bunun en büyük sebeplerinden biri olarak görülüyor. Geçtiğimiz yılın son aylarında uygulamaya konulan dış seyahat yasağı ve Uygur Türklerin ellerindeki Pasaportlarına el konulması özellikle Türkiye ve Türkiye üzerinden dış ülkeler ile olan seyahatler tamamın  durmuş durumda. Doğu Türkistan’dan gelen olmayınca bu ülkede ne olup bittiği konusunda sağlıklı ve güvenilir ve kanıtlı bilgi ve haberlere almak adeta imkansız oluyor.Ancak buna rağmen vatansever ve duyarlı insanlarımızın yardım ve katkıları ile elimize ulaşan bazı yeni bilgi ve haberlere az da olsa ulaşabilmekteyiz. Haberin yeri ve kaynağı ile kendi kimliğini de Doğu Türkistan’daki ailesinin güvenliği nedeniyle açıklayamayan  bir Uygur  Aydınının verdiği bilgiler  önemli olduğu kadar de çarpıcı  olmaktadır

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava

Çin Doğu Türkistan’da Tutukladığı Uygurları Merkezi Çin’deki Hapishanelere Gönderiyor
Doğu Türkistan’daki Çin işgal yönetiminin geçtiğimiz yılın sonlarında uygulamaya koyduğu hangi sebeple olursa olsun yurt dışına bir kez dahi çıkmış olanların tutuklanması ve Terbiyeleş Merkezlerinde eğitilmesi uygulaması ile 01 Nisan’da çıkardığı “Aşırı Dinciler ve Terörcülerle Savaş “ yasası ile  ülke genelinde toplu tutuklamalar yapıldığı bilinmektedir. Uygur tutukluların sayılarının  çok fazla olması ve Doğu Türkistan’daki Çin  Nazi Kampları ve zindanlarının kapasitesinin yeterli olmaması nedeniyle Merkezi Çin’deki hapishanelere gönderilmeye başlandığı bildiriliyor.

Urumçi’de Çin işgal yönetiminin  üst düzey bir yetkilisinin bir yakını bir süre önce tutuklanıyor ve kendisinden haber alınamıyor.Bunun üzerine İşbirlikçi Yetkili Kamu Güvenliği Bakanlığında üst düzey bir makamda olan ve daha önce birlikte çalıştığı ve dost olduğu Çinli arkadaşından bu yakının nerede olduğu konusunda   yardımcı olmasını istiyor. Etnik Çinli ÇKP.  yetkilisi  tutuklunun yerini öğrenmek için yaptığı çalışmalardan bir sonuç alamıyor ve tutuklunun yerini öğrenemiyor.Ancak,tutukluların durumu ile ilgili bir Bakanlık yetkilisi son haftalarda Doğu Türkistan’daki hapishanelerde yer olmadığı için Uygur Tutukluların merkezi Çin’e nakledildiklerini ve söz konusu kişinin Orta Çin’de yer alan Çin’in kadim başkenti Xi’an’daki bir hapeshanede olduğu bilgisini veriyor.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta
Uygur İş Adamları Hapsedilmekten Kurtulmak için Hastanelerden Rüşvet Karşılığı Rapor alıyorlar
Bir diğer haber kaynağını ise şu bilgileri veriyor ; Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki toplu tutuklama ve hapsetme uygulamalarından kendilerini kurtarmak amacı ile bazı zengin Uygur Tüccar ve iş adamalarının Urumçi’de etnik Çinlilerin işlettiği Büyük ve tanınmış Hastanelere yüklü miktarda rüşvet vererek ağır  derecede hasta raporu aldıkları bildiriliyor.Ayrıca bazı Uygur iş adamlarının hasta olmadıkları halde tutuklanmak ve “ Eğitim Merkez”’lerine kapatılmamak için Hastanede yatarak tedavi oldukları belirtiliyor.Bunu haber alan Çin işgal yetkililerinin geçtiğimiz hafta Urumçi’deki ünlü bir Hastenede yatarak tedavi gören 14 Uygur iş adamını hasta yatakları ile birlikte Polis araçları ile tutuklayarak  Hapishaneye götürdüklerini bilgisini veriyor.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2213 Kez Görüntülendi.