logo

trugen jacn

ANKARA BŞB.MECLİSİ’NDE DOĞU TÜRKİSTAN,KERKÜK VE MYANMAR GÜNMEDE TAŞINDI

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nin 15 Eylul 20117 tarihinde yapılan toplantısında MHP.Büyükşehir Belediyesi  Meclis Üyesi  Sayın Mahir Özel söz aldı ve konuşmasında  Doğu Türkistan,Kerkük ve Myanmar  sorununu gündeme taşıdı.MHP,li Meclis Üyesi  “Çin esaretindeki Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarını,”  Suriye diktatörü Esed’ ve onun müttefikleri PKK/PYD katil çetelerinin   Bayır-Bucak’taki Türkmen Kardeşlerimize karşı kanlı saldırılarını dile getirdi.   Ayrıca,Myanmar’dakii dikta-Budist Irkçı rejiminin Arkan Müslümanlarına karşı katliamlarını en güçlü şekilde ve nefretle kınadığı belirterek tepki gösterdi.MHP.Meclis Üyesi Sayın Mahir Özel sözlerini bu mazlum Türk ve Müslüman Coğrafyalarıında baskı,zulüm ve katliamlara karşı varlık mücadelesi veren dindaş ve Soydaşlarımıza  huzurlarınızdan Yüce Türk Milletin en halisane kalbi temennilerini, dualarını ve desteklerini iletiyorum. dedi. 

Otomatik alternatif metin yok.

Uygur  Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Sayın Başkan Çok Değerli Üyeler,
Türk’ün Büyük Sakarya zaferini 96 yıldönümün de kutlamak için huzurlarınızdayım..
Öncelikle yaşadığı her günü acı, keder ve zulüm için de esaret altın da geçiren Musul, Kerkük, Telafer, Halep ve Doğu Türkistanın Uygur Türklerine, Türk dünyasında ki soydaşlarıma, Arakan’da tüm dünyanın gözleri önün de katliama uğrayan din kardeşlerime huzurlarınızdan Yüce Türk Milletin en halisane kalbi temennilerini, dualarını ve desteklerini iletiyorum.

Çok değerli üyeler,
Büyük Sakarya zaferi; İlk anda Ankara’mızın savaşı, Ankara’yı kurtarma savaşıdır.
Hemen sonrasın da Başkent Ankara’nın kuruluşu, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin kuruluşunun temelini oluşturur.
Alınacak kararla 10 – 13 eylül “ tarihlerinin “Büyük Sakarya Zaferi Haftası “ olarak Ankara ve diğer ilgili kuruluşlarla gerekli çalışmalar ve işbirliği sonucu tüm yurtta kutlanması hususunda ki önergemin gündeme alınmasını meclisimize arz ettim..
Sakarya zaferini kutlama ve tanıtım noktasında yıllar var üstün çaba ve gayretle ortaya koyduğu değerli çalışmalarla büyük Sakarya zaferi haftasını kutlayan Gazi Polatlı şehri kendi çapında bu işi başarmıştır..
Şimdi sıra Ankara’dadır ve Büyük Sakarya Zaferini ulusal düzeyde kutlamak için Ankara Büyükşehir mutlaka devreye girmelidir..
Biliyoruz ki burada bulunan veya Türk Yurdunda yaşayan her birey; Sakarya Zaferinin dünya tarihine en uzun meydan muharebesi olarak mühür vurduğu bu toprakların evlatları olarak atalarının duyduğu onuru, coşkuyu ve heyecanı her an duymaktadır..
Türk yurdunun her köşesin de içinde bulunduğumuz “ Büyük Sakarya Zaferi Haftası” olarak kutlanılarak öne alınması yönünde daha aktif çabalar ve girişimlerde bulunulmasına, Ankara Büyükşehir Meclisi olarak her birimizin için katkıda bulunacağı ve öncelikli görevi olacağına inancımız tamdır.
Çok değerli üyeler,
”Türkün karşısına doğrudan çıkmaya cesaret edemeyen mihraklar terör örgütlerine verdiği desteklerle Türkiye üzerindeki hesaplarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. Malazgirt’te yendiklerimiz, İstanbul’da gömdüklerimiz, Çanakkale’de Tepelediklerimiz, Sakarya’da ezdiklerimiz ve nihayetinde Afyonkarahisar önünde katıp İzmir’den denize döktüklerimiz bugün PKK-PYD, IŞİD ve FETÖ terör örgütleri vasıtasıyla geçmişte yapamadıklarını yapabileceklerini zannediyorlar.
Ancak bunu  dün başaramadılar yine başaramayacaklar. ..Suriye ve Irak’ın kuzeyinde tedavüle sürülen kirli pazarlıklar esasen Türkiye temalı, odaklıdır. Bütün dikkatler ülkemize çevrilmiştir. Oklar üzerimize yönelmiştir. Kuzey ırak Referandumu Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Kandil, Sincar yok edilmelidir..
Kerkük deyince gözleri yaşaran, Musul deyince heyecan duyan, Telafer, sözleriyle coşan yiğit ve fedakar yürekler var bu ülkede..”
Bu sözleriyle tüm dünyaya açık ve net mesaj veren, Ülkücü hareketin lideri, MHP genel başkanı, bilge devlet adamı Sayın Devlet Bahçeli’ nin bu tarihe ve geleceğe ışık tutan sözleri mutlaka ve mutlaka özenle ve ehemmiyetle dikkate alınmalıdır..
Okyanus ötesi ve Avrupa merkezli güçlerce Türkiye’yi yıkma planlarının açık açık konuşulduğu günümüz de yüz yıl öncesi 1917 de Atam Osmanlı’nın yıkılışını sahneleyip yaşatmak isteyenlerin gözlerinin içine bakarak söylüyoruz, Türkiye’nin kılına dokunanın başına dünyayı dar ederiz.. Sakaryalar, Dumlupınarlar, Çanakkaleler buna en iyi örnektir.
Çok değerli üyeler,
Huzurunuzda,Türk varlığının kurtuluşu ve Türk Devletinin kuruluş sebebi Büyük Sakarya Zaferini; kahramanı Ata’larının izinde olmayı ülkü edinen, bu toprakların onurlu bir evladı olarak kutluyor, sayılar sunuyorum.. Ne mutlu Türküm Diyene..

Kaynak :  Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP.Meclis Gurubu Üyesi Sayın Mahir Özel’in Haber merkezimize ilettiği özel notu.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
993 Kez Görüntülendi.