logo

trugen jacn

YANLIŞ YAPIYORSUNUZ !

 

Necmettin Çuhadaroğlu

Yalan yanlış haberlerle içimiz doldu taştı adeta. Neden mi?

Nedeni basit. DEAŞ örgütlenmesi için Kayseri hedef seçildi. Hedefte de kimler vardı biliyor musunuz?

1965 yılında muhaceretten göç eden Doğu Türkistanlılar, yani Uygurlar. Yanı başımızdaki mazlum insanlar.
Burayı yurt edinenler.
Burada kalanlar.
Onların tüm dertleri ile ilgilenen yöneticiler.
Ne oldu da şimdi DEAŞ benzetmesi bunlar üzerine kurgulanmaya başlandı? Ne oldu ise iki bin Doğu Türkistanlının Kayseriye getirilip devlet lojmanlarına konulması ile başladı. Gelenler kimlerdi.
Doğru, onlar Uygur´du. Doğu Türkistanlı idi. Ya Çine iade edilecek, ceza çekecekler ya da idam edileceklerdi. Tüm mazlum milletlere kapısını açan Türkiye onlara 1964 yılındaki gibi yardım etti. Türkiye´ye getirilip burada ikame işlemleri başlatıldı. Gelişlerinden şimdiye kadar en fazla haberlerini bu fakir yapmıştır. Evlerine kadar gittim, ne yerler, ne içerler, ne yaparlar hemen hemen hepsini iyi bilirim.
Bizim bilmediğimiz bir şey var mı?
Onu da devletimiz biliyor.
Daha önce bütün yerel ve ulusal gazeteler hani boy boy Reina katliamcısına yardım ettiği iddia edilen ve devlet lojmanlarından alınarak sorgulanan ve hatta medya tarafından idam edilen o Uygur var ya…… Şimdi serbest. Suçlamaların hiç biri doğru çıkmadığından bu kişi kendisini Reina teröristine yardım ve yataklık iddiası ile kendisine bu olayı reva görenleri mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Yarın bir gün avukatı aracılığı ile elinize tebligatı alınca anlarsınız. Hani boy boy bastığınız fotoğraflar kısaca size yol, su, elektrik olarak geri dönecek.
Bu böyle biline.


Bunları anlatırken Uygurlar sütten çıkmış ak kaşık falan demiyorum. Hepimizin içinden teröristte çıkacak ulema da. Yanlışımız hemen peşin hüküm vermemizden. Şimdide Uygurlarda 12 kişi lojmandan alınarak DEAŞ şüphelisi diye gözaltına alındı. Boy boy fotolarını yayınlıyoruz. Yarın serbest kalırsa yine fotolarını yayınlayacak mısınız? Sadece bunu anlatmaya çalışıyorum.
Hangi milletten ve uyruktan olursa olsun yaptığımız yanlış bu. Kendi kendimize bir mazlum milleti töhmet altında bırakmanın da anlamı yok. Her kim DEAŞ ve terör örgütlerine destek veriyorsa Allah onların belalarını versin. Devletimin kim karşısında ise bende onların karşısındayım.
Birileri bizi bir birimize düşürüyor. Birlikte rahmet ayrılıkta azap var. Gelin birlikteki rahmeti paylaşalım. Bir olursak, diri olursak beraber olursak üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey kalmaz.
Aman biraz dikkat.
1964 ten beri hiçbir terör olayına karışmayan halisane duygular içinde vatanına milletine bağlı olanlar ile düşman olanları bir birinden ayırt etmemiz lazım. Birde nefs mücadelesi yapıyoruz. Gelin canlar bir olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz.
Hoş bir seda bırakabilmek ümidi ile.
Kalın Sağlıcakla.

 

Kaynak :  http://www.buyukkayseri.com/koseYazisiDetay.aspx?id=1085

Etiketler: » » » » »
Share
664 Kez Görüntülendi.