logo

trugen jacn
13 Ocak 2016

FRANSIZ AKTİVİST HOLZMAN : ÇİN,URSULA’YI KOVMAKLA GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞTİR

Dünya’ya Çin’deki gerçek durumu ifşa ve ilan eden “L’OBS” dergisi muhabiri Fransız gazeteci Ursula Gauthier’i güçlü bir şekilde  desteklemeliyiz.Çin’in kapan ve tuzağına düşmeyen cesur ve onurlu gazeteci Ursula’yı desteklemekle,  hepimiz onurlu birer insan olarak kendimizin insanı,ahlakı ve medeni ve vicdanı borcumuzu ancak ödeyebilir ve yerine getiribiliriz.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Fransa’da yaşayan, insan hakları aktivisti ve Çin uzmanı olan ve aynı zaman’da Çin’in Pekin’den kovduğu Ursula Gauthider’in çok yakın arakadaşı Marie Holzman,  yayınladığı bir makale’de Çin yönetiminin  Ursula’ye sınır dışı etmekle gerçek yüzünü dünya’ya gösterdiğini açıkladı.  İnsan Hakları Aktivisti Marie Holzman’in  Fransız “İndependent= Özgürlük” gazetesinde yayınlanan makalesi, Fransızcadan bir çok dile çevrilerek dünyanın çeşitli yayın organlarında da neşredildi. Yayınlanan  bu makale uluslar arası toplumun  Çin’e ve Çin mahkumu Milletlerin insan hakları durumunun bir kez daha gündeme getirilmesini temini etti.
İnsan hakları aktivisti ve Çin uzmanı Marie Holzman makalesinde şunları ifade ediyor , “ Çin,Fransız muhabir Ursula Gauntdier’i uydurma sebep ve suçlarla sınır dışı etmesi kendisinin gerçek niyet ve yüzünün bir kez daha dünya’ya teşhir edilmesini sağlamıştır. Ursula,Çin’in yasak koyduğu ve onlar için çok hessas  olan bir konuyu yanı Uygurlar temasını gündeme getirmiş ve onların gerçek durumunu dile getirmiştir.
Çin, 11 Eylül terör saldırılarından sonda Batılı demokratik değerlere bağlı ülkelerin uluslar arası terörle mücadele cephesine katılmak suretiyle Uygurların hak,hukuk arama temelli karşılık hareketlerini dünya terörizminin bir parçası göstermek istemiştir.

Urusula-Eur.
2014 yılında Uygur insan Hakları aktiviisti ve aynı zamanda bir bilim adamlı olan Doç.Dr.İlham Tohtı’yı tutuklamış ve ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştır. Ne yazık kı,Çin,Uygurlar ile etnik Çin toplumu ve yönetim arasında köprü olma ve arabuluculuk yapma görevini yapabilecek  yegane kişi’yi böylece ortadan kaldırmış ve barış yollarının kapısını kapatmıştır.
2015 yılının sonunda da uzun yıllardan beri Pekin’de başarılı bir şekilde gazetecilik yapan Ursula Gauthier’ı sınır dışı ederek kendisinin gerçek ve sinsi yüzünü bir kez daha göstermiştir.
Çin’deki mevcut uygulamalar, Çin’in devlet terör politikası nedeniyle gelecekelerini karanlık olarak gören ve ümitlerini kesen Uygurların ve Tibetlerin şiddetli karşılık hareket ve eylemlerine sebep olacaktır.
Tibet’te 2009 yılından beri 150’den fazla Tibetli kendilerini ateşe vererek ve vucutlarını yakarak Çin yönetiminin uygulamalarını protesto etmiş ve tepkilerini böyle ortaya koymuşlardır.
Dünya’ya Çin’deki gerçek durumu ifşa ve ilan eden “L’OBS” dergisi muhabiri Fransız gazeteci Ursula Gauthier desteklemeliyiz.Çin’in kapan ve tuzağına düşmeyen cesur ve onurlu gazeteci Ursula’yı desteklemekle hepimiz onurlu birer insan olarak kendimizin insanı,ahlakı ve medeni ve vicdanı borcumuzu ancak ödeyebilir ve yerine getiribiliriz.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1034 Kez Görüntülendi.