logo

trugen jacn
15 Eylül 2015

TÜRK OCAKLARI GENEL MERKEZİ’NE DÜNYA UYGUR KURULTAYI’NDAN ZİYARET

Başkanlığını Doğu Türkistan davasının sembol isimlerinden Rabia Kadir’in yaptığı Dünya Uygur Kurultayı Türk Ocakları Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
Dünya Uygur Kurultayı başkan yardımcısı Ömer Kanat ve genel sekreter yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkin Emet’in gerçekleştirdiği ziyarette, heyeti Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz karşıladı. Genel Başkan Öz ile yapılan görüşmede ayrıca Türk Ocakları Merkez Denetleme Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Atabey ve Türk Yurdu dergisi adına Rabia Kadir ile bir söyleşi gerçekleştiren Aysun Demirez Güneri de bulundu.
RABİA KADİR’DEN TEŞEKKÜR
Türk Ocakları’nın Doğu Türkistan davası için gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür eden DUK Başkan Yardımcısı Ömer Kanat ayrıca, Rabia Kadir’in Türkiye’ye girişi için başlatılan imza kampanyasından dolayı Rabia Kadir’in teşekkürlerini de iletti.
Genel Başkan Öz ve Dünya Uygur Kurultayı heyeti arasında yapılan görüşmede Doğu Türkistan davasının durumu, Doğu Türkistan’daki Uygurların ve oradan göçmek zorunda kalan Uygurların sorunları istişare edildi. Yapılabilecek işler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Genel Başkan Öz, Türk Ocakları’nın kurulduğundan beri Türk Dünyası için çalıştığını belirterek bu bağlamda Doğu Türkistan için ellerinden geleni yapacaklarını, bunun Türk Ocakları’nın tarihi, milli ve vicdani bir sorumluluğu olduğunu ifade etti. DUK Başkanı Rabia Kadir’in Türkiye’ye gelmesini de gönülden istediklerini söyleyen Genel Başkan Öz, ziyaretlerinden dolayı Kanat ve Emet’e teşekkür etti. Ayrıca başlatılan Kurban kampanyasının bir kısmının da İstanbul’da göçmen halde bulunan Uygurlara gönderileceğini ifade etti.
DUK heyetine Rabia Kadir’in söyleşisinin bulunduğu Türk Yurdu dergisi hediye edildi.

Kaynak : Türk Ocakları Genel Merkezi Kurumsal İnternet Sitesi  15.09.2015

Etiketler: »
Share
899 Kez Görüntülendi.