logo

trugen jacn
09 Ağustos 2015

PAKİSTANLI GENERAL : ÇİN ORDUSU İLE BİRLİKTE “DOĞU TÜRKİSTAN “ ‘A KARŞI SAVAŞACAĞIZ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Pakistan Ordusu’nun önde gelen generallarından Rahil Şerif, basına yaptığı bir açıklamada Pakistan Ordusunun Çin Halk Kurtuluuş Ordusu ile birlikte Pakistan’daki “Doğu Türkistan İslami Hareketi” kararlı olduklarını  ifade ettiği bildiriliyor.

       .General Şerif ayrıca, Pakis ve Çin Ordusu’nun Doğu Türkistan sınırlarına yakın bölgelerde konuşlanan ve eylemlerini sürdüren “DTİH.” Güçleri ile mücadele’de ve onları imha etme’de  Çin ile “Stratejik İşbirliği”ni daha da arttıracaklarını iddia etti.
Özgür Asya Radyosunun Pakistan merkezli “Dünya” Ajansını kaynak göstererek verdiği habere göre, Pakistanlı general,  “Terörizmın her iki ülkenin ortak çıkarlarına tehdit oluşturduğu ve her iki devlet Ordularının “DTİH.” ‘nı yok etme iradesinin çok kesin ve güçlüolduğunu de ileri sürdüğünü belirtti.
Uzmanlar, bu açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ziyareti esnasında Çin’in sanal icadi olan “DTİH”’nin terör örgütü olduğunu açıklamasından sonra Pakistan’dan tarafından da iddia edilmesinin anlamlı ve düşündürücü olduğunu ifade ediyorlar .  Pakistan ve Türkiye İslami duyarlılık noktasında benzer şekilde öne çıkan ve bu hassasiyetleri  çok güçlü ülkeler olarak biliniyor. Güçlü dini hassasiyetlere sahip bu her iki İslam ülkesinin “ Çin’in “Ürettiği ve   İşgalcı Çin’in mazlumu ve mağduru Uygur Türklerini dünya’ya mahkum ettirmek için kendi icadı  bu örgüte karşı olmalarını açıklamaları ” müslüman Uygur Türkleri için  tarihi bir  hata ,  üzücü ve düşündürücü  bir  yaklaşım”   olarak kabul ediliyor.
Güçlü Komşusu ve tarihi rakibi Hindistan’a karşı  sırtını Çin’e dayamak ve güç almak isteyen  Pakistan, yıllardan beri kendilerine sığınan Müslüman Uygur Türklerini Çin’e teslim etmesi ile dikkatı çekiyor. İnsanlık ve devlet haysiyeti ile bağdaşmayan bu  alçakça ve onursuz tutum,  Doğu Türkistanlılar,İslam dünyası ve uluslar arası toplum tarafından nefret ile karşılanıyor ve  sürekli eleştiriliyor.İnsan Hakları örgütleri Pakistan’ın bu tutumuna tepki gösteren raporları ile sürekli  tenkit ediyor.

Çin-Pakistan Koridor
Pakistanlı General Rahil Şerif’in  insani olmayan ve islam kardeşliğine  tamamen ayakırı bu açıklamaları geçtiğimiz Nisan ayında imzalanan ve  iki ülke arasında  yapılması planlanan 46 milyar dolarlık ekonomi koridoru açılması anlaşmasından  sonra , yüksek düzeyde  verilen ilk  demeç olması dikkatlerden kaçmıyor.

Etiketler: » » » » » »
Share
3116 Kez Görüntülendi.