logo

trugen jacn
22 Haziran 2015

İŞGALCI ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN’DA KUTSAL RAMAZAN’DA BİRA İÇME YARIŞMASI DÜZENLEDİ

Uygur haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Çin işgal yönetiminin kutsal Ramazan ayında Müslümanların dini inançlarına hakaret ve onları aşağılamak amacı ile bira içme yarışması düzenlediği bildiriliyor.
Çin’in resmi Tengtağ İnternet Sitesi’nde yer alan bilgilere göre Çini işgal yönetimi 21 Haziran Pazar günü Hoten Vilayetine bağlı Niye İlçesinin Ruksiya kentinde tatil gününden yararlanarak Müslüman Uygurları şehir meydanına zorla topladığı ve burada kurulan bir mekan’da Bira İçme Yarışması tertip ettiği bildirildi. İlk kez düzenelenen bu yarışmanın adı da “Tuncı Kıtımlık Huşhal Piva İçiş Musabakası = 1. Mutluluk Veren Bira İçme Yarışması” olarak açıklanmıştır. Yarışmaya Ruksiya kenti ve bağlı köylerden yaklaşık 100 kişi katılarak ,8 gurup halinde yarışmıştır.
Çin yönetimi bu yarışmayı “ Sözde Modern Kültür ve Medeniyete Öncülük Etme Faaliyetinın bir Ayrınıtısı” olarak gerçekleştirdikleri açıklamıştır.
İngiliz BBC. Ajansı’nın bültenlerinde yer alan bu haber bu bugün itibariyle Dünya Bülteni internet Gazetesi başta olmak üzere bir kısım medya organlarında de yer almıştır.
Hatırlanacağı üzere, Çin yönetimi geçen Mayıs ayında Lokanta, Restoran ve Gıda maddelerinin satışı yapılan dükkan ve marketlerde sigara ve içki bulundurma ve satma zorunluluğu getirmiş ve bu uygulama büyük tepki çekmişti.
Uzmanlar, Kutsal ramazan ayında ilk kez düzenlenen bu yarışmanın Müslüman Uygurların kutsallarına hakaret ve aşağılama amacı ile yapıldığını,bunun ise “Modernlık”kisvesi altında yapılan dini ve etnik dönüştürme= Ateizm temelli Çinlileştirme ve assimilasyon uygulaması olduğunu ifade ediyorlar.Bu uygulamanını ise, Çinli işgalcilere karşı yeni tepki ve karşılık olaylarını tetiklemesinden endişe ettiklerini belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
3699 Kez Görüntülendi.