logo

trugen jacn
13 Mayıs 2015

HOTEN’E BAĞLI LOP İLÇESİNDE  PATLAMALAR OLDUĞU BİLDİRİLİYOR.

Lop-Zakudey

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Hoten İli’ne bağlı Lop İlçesinin Zakudey köyünde bulunan Çin işgal güçlerine ait bir Güvenlik Noktası yakınlarında patlamalar meydana geldiği bildiriliyor.

İsveç merkezli Doğu Türkistan Enformasyan Merkezi’nin  sosyal medya’ya dayanarak verdiği  haberlere göre 11 Mayı 2015 günü akşam 20,oo saatlerinde Hıten Vilayetinin Lop İlçesine bağlı Zakudey köyündeki bir Çin  Güvenlik Noktası yakınlarında bir patlama meydana geldiği,12 Mayıs 2015 günü sabah 08,oo sıralarında Güvenlik noktasına yakın bir başka yerde ikinci patlamanın meydana geldiğini bildirdi.Olay mahallenin Çin işgal güçlerince çember içine alınarak kuşatıldığı ve  Zakudey Köyüne giriş çıkışların yasaklandığı bildiriliyor. Çin işgal yönetimi   patlamalar ile ilgili bu konuda şimdiye kadar hiçbir açıklama yapmadığı beliritiliyor..

Urumçi’deki intihar saldırılarını bahane eden Çin işgal yönetimi geçen yılın 27 Mayıs tarihinden itibaren  Hoten merkezli başlattığı “Tetörle Savaş ve Sert Darbe Operasyonları”nı sürdürüyor.

İşgalcı Çin’in  bu tür  sinsi tertip ve provakatör eylemler düzenleyerek Müslüman Uygurları tutuklamak ve katletmek için bahaneler ve gerekçeler  yarattığı geleneksel bir   Çin klasığı olarak  çok iyi bilinmekte.

.

Etiketler: » » » »
Share
1370 Kez Görüntülendi.

BENZER HABERLER