logo

trugen jacn
16 Ocak 2015

TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI’NDA ” DOĞU TÜRKİSTAN DRAMI ” KONFERANSI 17 OCAK, CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 14,oo’TE..!

 

Uygur Konfr.

 DOĞU TÜRKİSTAN DRAMI KONFERANSI

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın 25 yıldır, geleneksel olarak yapmakta olduğu “SÜLEYMANİYE KÜRSÜSÜ KONFERANSLARI” ‘nda bu hafta Doğu Türkistan Konusu işleniyor.

17 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 14,oo’te İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Salonunda “DOĞU TÜRKİSTAN DRAMI” adı ile gerçekleştirilecek konferans, ikisi de Doğu Türkistanlı olan Senarist -Yazar Mehmet Emin Hazret ile Gazeteci- Yazar ve Uygurunet.org Genel yayın Yönetmeni Hamit Göktürk tarafından verilecek.

Konferansta Türk-İslam Alemi’nin belki de Dünyanın en mağdur ülkesi ve toplumu olan Doğu Türkistan Türklerinin son durumu ele alınacak. Komünist Çin işgalı altında bulunan bu ülke’de Çinli İşgalcilerin baskı,zulüm ve etnik ve dini soykırım politikaları ile son aylarda meydana gelen olaylar hakkında durulacak. Bu olayların sebepleri ve Çin’in Doğu Türkistan politikası hakkında güncel ve yeni bilgiler dinleyiciler ile paylaşılacak.

Ayrıca, geçen Kasım ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve Uygurların vicdanı olarak anılan Pekin Merkezi Milletler Üniversitesi öğretim Üyesi ve Uygur Demokrasi ve Hukuk Hareketi Lideri Doç.Dr.İlham Tohtı ve onun fikir ve düşünceleri hakkında bilgiler aktarılacak.

Konferans’ta Güneydoğu Asya Ülkelerine kaçan Doğu Türkistanlılar ile Tayland’ta tutuklu bulunan Uygur Türklerinin durumu de Konferansta işlenecek konular arasında bulunuyor.

Konuşmaların sonunda dinleyicilerin Doğu Türkistan ile ilgili soruları cevaplandırılacak,

Konferans bitiminde katılımcılara Türkistan pilavı ikram edilecek.

KONFERANS YERİ  VE ULAŞIM :

Bayezit(Tramvay) Yolu ile Gelecekler İçin : ana yol üzerinde bulunan Hamam ile Edebiyat Fakültesi arasındaki merdivenlerden çıkılacak, sağdaki Kimyager Derviş Paşa konağı.(Avrasya ENSTİTÜSÜ)

Vezneciler Otobüs Durağı yolu ile gelecekler için : Fen Fakültesini geçince, Bayezit Polis Merkezi’ne varmadan sağdaki ara sokak üzerindeki Tarihi Derviş Paşa Konağı(Avrasya Enstitüsü)

Etiketler: » » »
Share
1108 Kez Görüntülendi.