logo

trugen jacn
14 Ocak 2015

DENİZLİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN ÇİN ZULMÜNE TEPKİ

Denizli’de bir sivil toplum kuruluşu, Çin’in, Uygur Türklerine yönelik politikaları ile orada yaşayan müslümanların yaşadıkları sorunlara kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla pazar günü sabah namazının ardından protesto eylemi yapacak.

G.bayrak-Gözyaşı

Denizli’de bir Sivil Toplum Kuruluşu, Çin’in, Uygur Türklerine yönelik politikaları ile orada yaşayan müslümanların yaşadıkları sorunlara kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla pazar günü Sabah namazının ardından protesto eylemi yapacak.

Denizli Gönüllü Gençlik Hareketi adına açıklama yapan Ekrem Çetin, Çin’in, Uygur Türklerine karşı imha ve asimilasyon politikası uyguladığını, müslümanların da ibadet etmesini yasakladığını belirtti.

“Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından onu herkese duyurun” sözünden hareketle, Çin’in müslümanlara yönelik politikalarına kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini kaydeden Çetin, “Denizli halkımızı ve gençlerimizi 18 Ocak Pazar günü Sabah namazına Delikliçınar Yeni Cami’ye bütün vakıf, dernek ve sendikalarımızı davet ediyoruz. Vicdan sahibi her kardeşimizi bekliyoruz” dedi.

Doğu Türkistan’da masum insanların kimliklerinden ötürü katliamdan geçirildiğini savunan Çetin, şunları kaydetti:

“Bu bölgeyle de iletişim kurulamadığı için katliamlarda kaç kişinin hayatını kaybettiği bilinemiyor. Çin zulmüne dünya sessiz kalıyor. Çin zulmünü ancak Türkiye durdurabilir. İslam coğrafyası, Türk dünyası bu vahşeti kınamalı, buna karşı dünya ülkeleri tedbir almalıdır. Biz Denizli Gönüllü Gençlik Hareketi olarak tüm dünya müslümanlarını bu zulümlere tepki göstermeye ve Allah yolunda birleşmeye çağırıyoruz. Bu yaşanan zulümler sadece Doğu Türkistanda değil, dünyanın dört bir tarafında işitilmekte ve görülmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun, Müslümana düşen, yapılan zulümlere seyirci kalmamak ve karşı durmaktır. Bizler Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı zamandaki gibi, karınca misali zalime karşı mazlumdan yana taraf olmaya, bir damla da olsa bu zulmü engellemeye, mücadele etmeye ve birleşme çağırıyoruz.

Kaynak  : haberler.com.tr

Etiketler: » » » » »
Share
1428 Kez Görüntülendi.