logo

trugen jacn

ÇİNLİ GARDİYAN VE POLİSLER EĞİTİM AMACI İLE UYGURLARI DENEK OLARAK İŞKENCE YAPIYOR

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MEERKEZİ(UYHAM)

Adını gizleyen  ve  merkezi Çin’de yaşadığı belirtilen bir etnik Çinli twitter (x) üzerinden yaptığı bir paylaşımında dehşet verici bir açıklamaya imza attı. Meçhul Çinli  açıklamasında ” Çin Hapishanelerinde görevli Çinli Polis ve Gardiyanlar Uygur tutuklulara döğüş ve işkence  becerilerini geliştirmek  için eğitim amacı ile onları dövüyor ve işkenceler ediyor. Ağır dayak ve işkencelere dayanamayan  zavallı  tutuklu Uygurlar  kendilerini döven ve işkence yapan Çinli Polis ve Gardiyanlara  dizlerinin üzerine çökerek   işkence yapmamaları  için  göz yaşları içinde yalvarırlar. ” açıklamasında bulundu.

Uygur Ajansının bildirdiğine göre ;  bu insanlık dışı işkence haberini Avustralya’da yaşayan  ünlü Çinli Ressam Badio Saw’ın  ismini gizleyen bir Çinlinin twitter üzerinden yaptığı   paylaşımda şunları  yazdığını bildirildi :  “Ben Xinjiang’da(Doğu Türkistan’da) yaşayan aslen Shenzen’li bir Çinliyim. Babam Şinjing’da (Doğu Türkistan’da)  bir Hapishanede  Polis memuru olarak çalışıyor.  Babam bana şunları anlattı : ” Hapishanede  görevli Çinli Polis ve Gardiyanlar Uygur tutuklulara becerilerini geliştirmek ve arttırmak için eğitim amacı ile onları dövdüklerini ve onlara işkenceler yaptıklarını söylüyor.  Zavallı Uygur tutuklular ise onlara dizlenerek (dizlerinin üzerine çökerek) kendilerine  işkence yapmaması için yalvarırlar.  Silahlı Çinli  Polisler hapishanedeki Uygurlara eğitim ve pratik yapma amacı ile  onları sistemli olarak dövüyorlar . Çinli Polis ve Gardiyanlar tutuklu  Uygurlara sopalarla vurulurken onlar  yere diz çöküp kendilerine vurmamaları için  yalvarıyorlar.” dediğini bildirdi.
Çinli polis Uygur Türklerine uyguladıkları işkenceleri ...
İşkenceci ÇKP Polisi Uygurlara  Yaptığı İşkenceleri anlatmıştı

Bir AB. ülkesine sığınan  ve adını Jiang olarak açıklayan    İşkenceci Çinli Polis  sözde  ” Terörcülerle Savaş amacı ”  ile gönüllü olarak Doğu Türkistan’a gelerek görev yaptığının belirterek  2021 yılında Londra’da  toplanan Bağımsız  Uygur Mahkemesinde tanık olarak ifade vermiş ve Tutuklu Uygurlara yaptığı işkenceleri şöyle anlatmıştı :

  1.  Tutuklu Uygurları  dayak ve işkenceye dayanamayarak  yere düşene ve vücutları şişene kadar tekmeliyor ve dövüyorduk. Yerde bu işkencelere onlar  ağlayana kadar devam ediyorduk. Sorgu süreci kapsamında yakalanan her yeni Uygur Türkünü dövüyorduk. Kadın, erkek ve 14 yaşına kadar çocuklar da buna dahildi .
  2. Her Polisin farklı bir işkence metodu vardı. Bunlar şöyle idi : 1-) İnsanları tavana bağlanır ve  elektrik verirdik 2-)  Kadın tutuklu ve mahkumlara  da cinsel  taciz ve saldırılarda  bulunuyorduk. 3-)Onlara yemek ve su vermiyor ve uyumalarına izin vermiyorduk. 4-) Günlerce uyanık kalmaya zorluyorduk.5-) Bazı  Polisler onları dövmek için  sopa ile bazıları ise demir Levye kullanıyorlardı.  6-)  Bazıları  üzerinde asma kilit olan demir zincirler  kullanıyorlardı.
  3. Bu insanların  tamamı “terör” suçlarından yakalanmıştı. Ancak, ben  bu kişilerin hiçbirinin suç işlediğini sanmıyorum. Bunlar sıradan insanlardı
  4.  CNN’e polis üniformasını, belgeleri, fotoğrafları ve videoları gösteren Jiang, Çinli “İşkencecilerden bazıları bunu  normal bir iş olarak görüyordu fakat bazıları psikopattı.
  5.  Hapishanede  görevli Polislere Uygurları yakalama işinde belirli bir kota verilmiştir. Dolayısıyla bütün polisler ve görevliler Uygur Türklerini yakalamak için  seferber oluyor.
  6. Tüm ÇKP İşgal polislerinin kendilerine verilen kota sayısı  kadar Uygur’u tutuklaması gerekiyor.
  7. Verilen kota sayısındaki insanı tutuklamayan/ hedefini tutturması gerekiyor. Tutturamayan Polis cezalandırılıyor ve hatta hapsediliyordu.
  8. İnsanları toplu bir şekilde yakalamak/tutuklamak  için Köy’ün ÇKP Yeklisi ve  ya da Muhtarı(Ahali Komitesi Başkanı)  herkesi  zorla çağırarak bir toplantı düzenliyor.
  9. Bu toplantıya katılan  her kes  orada bulunan Polis tarafından  göz altına alınarak tutuklanıyor.
  10. Jiang  takma isimli  işkenceci Çin polisinin anlatımına göre  bölge genelinde  bir yılda  tutuklanan Uygur,Kazak veya diğer Müslüman Türk azınlıkların sayısının en az  bir milyon civarında olduğudur.
  11. Tutuklanan bu Uygurlara Özel eğitilmiş İşkenceci ÇKP Polisleri tutuklulara  özellikle cinsel organlarına ve vücuduna  tamamına elektrik   verilerek işkence edildiğini bildiriyor.
Çinli Polisin Bu İtirafı bir İlk  Değil 
Daha önce Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’daki Çin tipi  toplama kamplarında bir süre kalan  kamp mağdur ve tanıkları  yurt dışına çıktıktan sonra kendilerine yapılan baskı, zulüm ve işkenceleri  açıklamışlardı. Ancak bu Çinli Polisin ifşaatlarından sonra  bu meçhul paylaşım 2. ifşaat  olarak kayıtlara geçmiş bulunuyor. 
Share
1446 Kez Görüntülendi.