logo

trugen jacn
13 Ocak 2015

TÜRK DÜNYASINDA YENİ BİR BORALTAN FACİALARI KIRGIZİSTANDA

                                   YÜCEL TANAY 

Türk Dünyasında derin acılar bırakan Boraltan faciasının henüz izleri silinmezken,Yeni bir Boraltan faciasının benzerleri Kırgızistanda yaşandı. 7 Ocak 2015 ,Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarak Kırgızistan’a ulaşıp sığınan 3 Doğu Türkistanlı genci Çine iade edecek.
Türkiye’de Boraltan faciasının yaşandığı yıllarda İktidarda Mili şef İnönü vardı Kırgızistan da ise Almazbek Atambayev var..Bu ne Mankurtluktur.. Bir lider kendine sığınan kardeşini Çinliye verir mi?
Hafızalarımızı tazeleyelim geçen sene ocak ayında Doğu Türkistan’dan Kırgız sınırını aşarak kardeş ülkeye sığınan 11 Uygur Kırgızistan askerleri tarafından vurularak öldürülmüştü.
“Bizi siz öldürün, vermeyin Çin’e
“Yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa.
“Vahşete göz yumup silkmeyin omuz,
“Bizi siz öldürün, varsa suçumuz.
“ben diyorum o vefasız liderlere,
“Öz gardaşı dönek olan Mankurt liderlere.”
‘Türk,Türk’ü satar mı Utanın..!’’
‘’Dün Çinli İpekleri ve Kadınlarıyla Kandırmak isterdi Atalarımızı’’
‘’Bugün yaptığı Kanlı Yardımlarıyla’’
Türkiye ile ilişkileri iyi olan Kırgızistan ve sık sık Türk birliğinden bahseden Kırgız Cumhur Başkanı Almazbek Atambayev’in Uygur siyaseti ve orantısız Çin kardeşliği tutumu Doğu Türkistan halkını derinden sarsmaktadır.son zamanlarda Çinin Doğu Türkistan genelinde başlattığı sert uygulamaları neticesinde on binlerce Uygur aile yurt dışına kaçarak güvenli bir menzil arayışında Kazakistan,Kırgızistan,Tayland,Malezya ve Kamboçya gibi ülkelerde çok acı ve trajik sonuçlarla karşı karşıya kalmaktadır.
Türk Dışişlerinin acilen Kırgızistan ile temasa geçerek 3 kardeşimizin Çine iadesini engellenmesini talep ediyoruz. 

 Hadi Bir Gayret Doğu Türkistan İçin..!

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1689 Kez Görüntülendi.