logo

trugen jacn

ABD’Lİ KÜRESEL ELEKTRONİK İLETİŞİM DEVİ APPLE’İN TTEDARİKÇİLERİ ÇİN’DEN AYRILIYOR

Apple'ın yeni genel merkezi 2016 yılında hizmete girecek

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

 ABD’nin küresel elektronik ve iletişim Şirketi Apple Çin’deki fabrıkalarını diğer ülkelere taşıyarak Çin’deki üretimlerini kadameli olarak sonlandıracağı  bildirildi.

Bloomberg News’in haberine göre, bu  Apple’nin  Çin’den çekilmesi gözlemcilerin beklediğinden daha hızlı gerçekleşiyor. Apple için  yan ürünler üreten  GoerTek, Çin’den çıkmakta olan şirketlerden biridir. ABD ve Çin arasındaki ilişkilerdeki gerilim  büyüdükçe, Apple’ın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ürünlerini tedarik eden  şirketler, Çin’den diğer ülkelere hızlı bir şekilde taşınmaya başladı.

“Bloomberg”, şirketin müdür yardımcısı Kazuyushi Yoshinaga’nın  açıklamasına göre, Çin’den ayrılan Şirketlerin Hindistan’a açılmayı düşündüklerini ve başlangıçta Vietnam’da bir üretim atölyesi kurmak için 280 milyon dolar yatırım yaptıklarını söylediğini söyledi.

Açıklamada , dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin, ABD ile Çin arasındaki ürün satış  farkların arttığı bir durumda ürün tedarikçilerini çeşitlendirdiği, özellikle Amerikan şirketlerinin Geer gibi tedarikçilere üretim bantlarını taşımaları için baskı uyguladığı belirtildi. Bu şirketlerin ana göç hedeflerinin Vietnam ve Hindistan olduğu ortaya çıktı.

ABD ile Çin arasındaki bir ticaret savaşı, elektronik endüstrisini onlarca yıllık tedarik zincirini yeniden düşünmeye sevk ederek, çip ve yatırım sektörlerindeki kısıtlamaların hızla artmasına neden oldu.

Şu anda, Apple’ın ilk 10 tedarikçisinden dokuzu Hindistan gibi ülkelere taşınmaya hazırlanıyor, ancak Bloomberg, Apple’ın Çin üretiminin yalnızca yüzde 10’unu Çin dışına taşımasının  en az sekiz yıllık bir süre alacağını tahmin ediyor.

Share
1671 Kez Görüntülendi.