logo

trugen jacn

BATININ ÇİN’İN UYGUR SOYKIRIMINA YETERSİZ YAPTIRIMLARI UYGURLARI ZORDA BIRAKIYOR

xi jinping power

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MEREKEZİ(UYHAM)

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden “Financial Times”ta 6 Mart’ta yayınlanan  ”  Batılı ülkelerin Çin ile ilişkilerdeki belirsizlik ve etkisiz yaptırımların Uygurları  ÇKP’nin bataklığına sürüklüyor.” başlıklı yazıda,   batılı ülkelerin Çin ile ilişkilerdeki istikrarsızlık etkisiz yaptırımlar  düşük şiddetli tedbirler ile içi boş  anlaşmaların Uygur bölgesinde yaşayan  halkı zor duruma soktuğu  ÇKP bataklığına daha fazla batırdığını ” açıkladı.
Finansal Times gazetezinde Muhabir Yuan yangı’in  Uygurların içinde bulunduğu derin soruna ışık tutuğu belirtiliyor ve haber analiz yazısı şöyle devam ediyor : ”  Uygur bölgesinde yaşayan Uygurlar ve diğer Türk halklarının  insan hakları durumunu iyileştirmek için şimdiye kadar Çin ile çeşitli anlaşmalar, şiddeti düşük ve etkisiz yaptırımlar ve Çin’e karşı bir çok tedbirler alandığı ve alınmakta olduğu biliniyor. Özgür Dünyanın Çin’e karşı  kimlerle  işbirliği yapacağından ve  Çin’e yönelik  yaptırımlar ve cezaların  ne zaman uygulanacağından daha önemli bir soru var  ortada. Bu da AB,ülkelerinin  Çin’in Uygurlara yönelik  baskı ve  zulmü sona erdirmedeki  esas hedefi nelerdir? Eğer böyle bir hedef yoksa  bu konuda neler  yapılabilir?
Twitter 上的Say No To Sino:"It is no longer fair to compare Xi Jinping to Hitler. China🇨🇳 is by far a greater threat to Humanity and the planet than Nazi Germany could
BM’nin 2022’de Çin’in Uygurlara yönelik inisan hakları ihlalleri ile ilgili hazırladığı Uygur Raporu  ve yaptığı çeşitli araştırmalar, açıklamalar   Çin’e yönelik soruşturmalarla ilgili  bütün tartışmaların, Çin yönetimini   Uygurlara yaptığı etnik soykırımını son vermesi için müzakereler yoluyla  etkileme şansının neredeyse  hiç olmadığını olmadığını göstermiştir. Çin yönetimi uluslararası topluma  kendisine yönelttiği  Uygurlar konusundaki sorular ve  eleştirilere cevap verme  konusunda  ne kadar isteksiz olduğunu hep birlikte görmekteyiz. Çin yönetimi konusunda  sözünde durma ve  güvene  hiç bir zaman yer yoktur.  Ancak,  sonuçta bütün bunlar Çin’in Uygurlar konusunda batının baskı ve eleştirilerinden  asla   etkilenmeyeceği anlamına gelmez. Ancak, batının bu etkileme ve eleştirilerinin  çoğu Çin işgalinde yaşayan Uygurlara çok  daha  zararlı olmuştur. Çin baskı ve zulmü daha da arttırmıştır.” cümleleri yazı son buluyor.
Çin, Uygurları asimile için 380 kamp yaptı
Share
4356 Kez Görüntülendi.