logo

trugen jacn

ÇİN İŞGAL POLİSİ: KÖYÜN 6 CAMİSİNİ YIKTIK,50 İMAMI UZUN HAPİSLE CEZALANDIRDIK

Çin, dine yönelik baskısını yoğunlaştırarak Batı'nın dikkatini çekiyor
Uygurlara sadece Tuvaleti Kullanmak şartı ile Girişine İzin Verilen Bir Cami  
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Çin işgal yönetimi,  Türk-İslam dünyasının suskunluğu ve bazı Türk ve Müslüman ülkelerinin  Çin’in  baskı, zulüm ve  soykırım  cinayetlerini desteklemesi ve uluslararası toplumun kayıtsızlığından cesaret alarak Doğu Türkistan’daki soykırım cinayetlerinin şiddetini daha da arttırarak devam ettiriyor.

ÇKP lideri Xi’nin   ” İslam dininin Çinlileştirilmesi – Sosyalizm  Tipi İslam ve Tek tip Cunghua(Çin) ulusu yaratılması ” ve diğer Çin faşizmi  içerikli  talimatlarından sonra  Doğu Türkistan’da İslam dinine ve Müslümanlara  karşı asimilasyon ve yok etme uygulamalarına  hız verdikleri bilinen bir gerçek.

İşgalci Çin  Köy Polisinden  Acı İtiraflar

Özgür Asya radyosu  Uygurca internet sitesinde yer alan ve radyo muhabirlerinin  bir Çin İşgal Polisinin kendilerine telefonda anlattıklarına dayandırılan haberlerde   göre  Kazakistan sınırındaki Gulca  merkeze bağlı Mezar Köyünde mevcut 8 Mescit ve Camider 6’sının yıkılarak yok edildiği açıklandı.

Çinli Köy Polisi ayrıca, Mazar Köyünde görevli Çin işgal Polisi   köyde 2017’den önce 8 Cami ve Mescit olduğunu ve 6 tanesinin 2017’dan sonra yıkılarak  yok edildiği bildirdi.

Ayrıca, 2017’de başlayan  toplu ve büyük  tutuklama kampanyasında aralarında imam-Hatipler, Müezzin ve diğer resmi din görevlilerinden  ve Cami Yönetiminden sorumlu kişilerden  en az 50 kişinin tutuklanarak yargılandıklarını  ve çoğunluğu 3-5 yıl arasında ve bir kısmının ise 16’şer  yıl  hapis cezalarına çarptırıldıklarını de açıkladı.

Muhabirlerin sorularını kaçamak şekilde ve çekingen bir şekilde  cevaplandıran Köy Polis Memuru, kendi köyünde  tutuklanan din adamlarının  durumlarına yönelik sorulara ayrıntılarını bilmediğini,  Çinli işgal yetkililerin  Uygurlara karşı uygulamalarının yerinde ve haksız olmadığını,  cezaların ” Harefeler ve batıl inanç” ve “Gericiliği ” ortadan kaldırmak için  bu ve benzer cezaların uygulandığını de iddia etti.

Kadınların Başörtüsü Yasağına Uymayanlar Cezalandırılıyor
 işbirliği yaptıklarını söyledi.

Çin İşgal Polisi ifadelerinde Uygurlara karşı   uygulanan baskılardaki aktif rolünü öne çıkaran ve gizlemediğini belirterek :” Yıllar öncesinden beri tesettür ve baş örtüsü yasağının sürdürüldüğünü,  Gulca’da  50 yaşın altındaki kadınların baş örtüsü takmasının hala yasak olduğunu  buna uymayanların ise,tutuklanarak Polis merkezlerinde 24 saat süre ile  göz altında tutulduğunu de bildirdi. Baş örtüsü yasağını tekrar çiğneyenlerin nasıl cezalandırıldığı yolundaki  soruya ise cevap vermekten kaçındı. larına yağ sürmesine izin verilmediğinden bahsetti. Ancak “yağlama hatası” birden fazla yapılırsa cezanın ne olacağını söylemedi.

Uzmanlar :  Çin, Dini Faaliyetleri  Soyut Hastalık Olarak cezalandırıyor 

Bağımsız araştırmacılar ve bölge uzmanları  Çin’in normal dini ibadet ve faaliyetleri de  “Dini Aşırılık”  diye tanımlayarak cezalandırdığını  ve Çin yönetiminin tüm islam dinini  “Soyut Hastalık” kabul ettiğini bu Çin kantığına göre  bu yüzden tüm Uygurları  bir bütün olarak cezalandırmakta olduğunu belirtiyorlar. Nitekim geçtiğimiz günlerde Kaşgar’a bağlı Yenihisar İlçesinin bir köyünde yaşayan Hurigül Nasır isimli 19  yaşındaki  bir Uygur kız arkadaşına  başını örtmesini ve  baş örtüsü takmasını tavsiye ettiği için 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı  haberinin doğrulandığı açıklandı.

Share
5420 Kez Görüntülendi.