logo

trugen jacn

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ YOKUŞ:ÇİN’DEN 05 ŞUBAT GULCA KATLİAMININ HESABINI SORACAĞIZ !

Fahrettin Yokuş: Çin'in Doğu Türkistan'a Zulmü Belgelendi
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
 İYİ Parti Konya Milletvekili ve Türk Dünyasından sorumlu  Genel Başkan Yrd.cısı Sayın  Fahrettin Yokuş ” Çin yönetiminden  05 Şubat  1997’de gerçekleştirdiği Gulca Katliamının hesabı mutlaka  sorulacaktır.” açıklamasında bulundu.
İYİ Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Yokuş bu sözleri  Çin’in Gulca Katliamının 26.yıl dönümünde anmak amacı ile  Dünya Uygur Kurultayı, Uygur Akademisi ve Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen bir dizi etkinler çerçevesinde  Ankara’da Ulus’ta bulunan Atatürk anıtı önündeki basın toplantısında  yaptığı konuşmalarda dile getirdiği belirtildi.
Fahrettin Yokuş'tan Doğu Türkistan Çağrısı : Soydaşlarımız Yaşam Savaşı Veriyor | Uygur Haber
05 Şubat Türk Dünyasının En  Hüzünlü ve En Kaderli  Günüdür 
Özgür Asya radyosunun haberine göre İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş basın toplantısında şöyle konuştu : ” 05 Şubat Türk dünyasının en hüzünlü   ve kaderli günüdür. Bilindiği gibi  İşgalci Çin o tarihten bugüne kadar Doğu Türkistan halkına karşı baskı, zulüm işkenceler ve etnik soykırım uygulamalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Çin yönetimi Gulca’da  26 yıl önce büyük bir katliam gerçekleştirerek yüzlerce masum  Türkü katletti ve binlercesi de tutukladı ve bunların bir kısmını ise yok(kayıp)etti.  Bugün dünyanın bir çok bölgelerinde yaşayan  Türklere karşı baskılar, zulümler ve katliamlar yapılmaktadır. Bunların içinde  en acımasız ve insanlık dışı olanı Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur  Kardeşlerimize karşı Çin’in  etnik soykırım uygulamalarıdır.
ghulja-qirghinchiliqi-turkiye-2.jpg
Çin’den Katliamlarının Hesabını Mutlaka Soracağız
Çin Doğu Türkistan’da baskı, zulüm ve katliamlarını hız kesmeden ve dünyanın kayıtsızlığından yararlanarak  hız kesmeden sürdürmektedir. 05 Nisan 1990 Barın Katliamı ile 05 Temmuz 2009’daki  Urumçi katliamında  yüzlerce kişinin katledildiğini ve  binlercesinin de tutuklandıklarını ve bunların bir çoklarının yok(kayıp) edildiklerini biliyoruz. Günümüzde ise Çin  yönetimi Doğu Türkistan’da etnik soykırım ve insanlık suçu işliyor. Aslında Çin’in Uygur soykırımına kayıtsız ve sessiz kalanlar  Çin’in işlediği bu  soykırım ve  insanlık suçlarına ortak olmuş olmaktadır. Çin’in 2017’den beri Doğu Türkistan’da iinşa ettiği yüzlerce Toplama/Esir kamplarında  1-3 milyon insanın esir tutulduğu bilinmektedir. Çin’in Doğu Türkistan’da  işlediği insanlık suçlarına karşı başta BM. olmak üzere  tüm Uluslararası kuruluşlar  ülkeler ve tüm insanlık alemi bu konuda sessiz kalmamalı ve bu insanlık suçunu önlenmesini sağlamalıdır. 05 Şubat Gulca  katliamında hayatını kaybeden şehitlerimizin  hatırı ve anısına  tüm Türk ülkeleri ile İslam dünyasını  Doğu Türkistan halkının yanında yer alarak onlarla dayanışmaya   ve bu insanlık meselesinde onlara destek olmaya çağırıyorum.
Türk Milleti ve İYİ Parti  olarak  Çin’in 05 Şubat Gulca katliamını asla unutmayacağız. Çin’den  bu katliamın  hesabını mutlaka  soracağız.  Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. ” şeklinde konuştu.
Share
5167 Kez Görüntülendi.