logo

trugen jacn

DR.AL-EMMADI : ÇİN’İN UYGUR SOYKIRIMINİ ÖVENLERİN BEYNİNİ ÇKP Mİ YIKAMIŞ ACABA?…

Image

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Katarlı Eğitimci Yazar ve El-Cezire  Televizyonu  editörü ve Katar  Eğitim Bakanlığı  eski Müsteşarlarından Dr. Abdullah Ammadı  Başkanlığını BAE’li Dr.Ali  Raşit  El Muaiymini’nin yaptığı ve bütün masrafları   Çin tarafından karşılanarak  Doğu Türkistan ziyaretine götürülen sözde “İslam  Toplulukları Konseyi” üyelerinin Soykırımcı Çin’in devlet terörü ile insanlık suçlarını takdir ederek övmesi  ve  mazlum Doğu Türkistanlı Müslüman Türkleri Terörcülük ile suçlaması ve  onlara  iftiralarla dolu   açıklamasına  karşı  ” Bu sözde “İslam Toplulukları Konseyi” üyelerinin beyinlerini Çin Komünist Partisi  mi yıkamış ?” sözleri ile tepki gösterdi.

Dr Ammadı twitter hesabından yaptığı tepkisel açıklamasında  şunları  paylaştı :”

@Abdulla_Alamadi
 Tüm dünya Uygur Müslümanlarının Çin’in sistematik beyin yıkamasına tabi tutulduklarını ve  onların  yaşadıkları trajediden bahsederken, sözde Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi terörle mücadeledeki başarısından dolayı Çin’i tebrik ediyor! Bu ” Konsey” üyelerine (Çin’in) ne kadar derin bir beyin yıkaması oldu acaba ? “ sözleri ile tepki gösterdi ve protesto etti.
 Uzmanlar ;  özellikle Müslüman Arap ülkeleri mensuplarının   oluşturduğu  bu sözde  ” İslam Konsey”‘in ortak açıklamasına karşı  yine  Katarlı  sağ duyulu ve vicdanlı Müslüman Arap aydınının karşı çıkması ve  Uygurlara yönelik bu ihanete sert tepki göstermesinin çok önemli olduğunu belirtiyorlar.

Share
3775 Kez Görüntülendi.