logo

trugen jacn

ÇİN LİDERİ Xİ JNGPİN’İN UYGUR SOYKIRIMI, NAZİ HİTLER’İN YAHUDİ SOYKIRIMINDAN FARKSIZ !

Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetler  İsrail’de ilk  kez anlatıldı. Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas ile Uygur Araştırmaları Merkezi Müdürü Abdulhekim İdris  15-20 Aralık 2022 tarihleri arasında İsrail’i ziyaret ederek bir çok temas ve etkinlikler gerçekleştirdi.  Ruşen Abbas,  bir toplantıda Çin’in Uygur soykırımı ile ilgili yaptığı bir sunumdan sonra  İsrail Stratejik Araştırmaları Merkezi Başkanının  kendisine ”   ÇKP rejiminin  siz Uygurlara yaptığı soykırım Yahudi  soykırımı ile aynı ve aralarında  hiçbir farkı yok.” dediğini açıkladı.   

Görünüşe göre Bayan Abbas, İsrail'in Ulusal Güvenlik Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde Uygur soykırımı hakkında haber yapıyor. Aralık 2022, Tel Aviv, İsrail

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Uygur  Hareketi İcra Direktörü  Ruşen Abbas  İsrail ziyareti sırasında ÇKP’nin Uygur soykırım ile ilgili yaptığı bir sunumdan sonra İsrail’li bir  devlet görevlisinin ”  Günümüzde ÇKP Lideri Xi Jingping’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan günümüzde Uygur, Kazak ve Kırgizlar başta diğer etnik müslüman Türk azınlıklara  yönelik insanlık suçları ile etnik soykırım cinayetlerinin  Nazi Lider Hitler’in 1940’lı yıllarda Yahudiler   uluslara  karşı  etnik soykırım cinayetlerinin  tekrarı ve bir benzeridir.”  dediğini açıkladı.

Özgür Asya radyosu internet sitesinde yer alan habere göre Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın bu sözleri 17-18 Aralık 2022 tarihlerinde  İsrail’ de devam eden ziyareti  kapsamında  İsrail Ulusal Güvenlik  Konseyi’ne bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde  katıldığı bir toplantıda ifade ettiği bildirildi.

Ruşen Abbas, İsrail Stratejik Araştırmalar Merkezi’ndeki  toplantıda  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan    Uygurlara karşı   işlediği  soykırım ve insanlığa karşı suçlarını ayrıntı  olarak anlattı  ve şöyle konuştu :  ” İsrail’e 17-18 Aralık tarihlerinde  gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz esnasında  bir çok  görüşmeler yaptık.   İsrail devlet  yetkilileri, bilim insanları uzmanlar ve medya mensupları ile verimli   fikir alışverişlerinde bulunduk. Ayrıca, İsrail’in bir çok etkili medya kuruluşlarının görüşme taleplerini yerine getirdik ve raportajlar yaptık. Bir kaç Üniversiteye davet üzerine giderek konferansta konuştuk.

İsrail Stratratejik Araştırmaları Merkezi Müdürü : ÇKP Lideri Xi’nin Uygur Soykırımının Hitler’den Bir Farkı Yok

Ruşen Abbas İsrail ziyaretinde en dikkat çekici ve enteresan bir olaın   İsrail Ulusal Güvenlik Araştırma Merkezi’nde yaşandığını belirterek  şöyle anlattı : ”  Buradaki sunumumuzda   Çin’in Uygurlara yönelik  insanlık suçları ile  mevcut durumunu fotoğraf ve videolarla ortaya koyduğumuzda örgütün başkanı   çok  kaderli ve üzgün   yüz ifadesi ile  “ Bu  sunum ile anlattıklarınız tarihte  biz Yahudilerin başımıza gelenlerin aynısı.  Geçmiş tarihte   biz Yahudilerin yaşadıklarını siz  kendi anavatanınızda  şu anda yaşıyorsunuz. Neler yaşarsanız yaşayın  şu anda sizin başınıza gelenler ile bizim   yaşadıklarımız bize çok tanıdık geliyor.  ÇKP rejiminin  siz Uygurlara yaptığı soykırım Yahudi  soykırımı ile aynı ve aralarında  hiçbir farkı yok.” dedi.

Bir diğer yaşlı bir Yahudi dinleyici ise,  ” Siz Uygurlar asla Umudunuzu  kaybetmeyiniz. Biz  Yahudiler de umudumuzu hiç  kaybetmediğimiz için  sonunda devletimizi  kurduk. Sizler de asla umutsuzluğa kapılmayın,  mücadelenize  devam ettiriniz.”  dediğini aktardı.  Biz Yahudi  izleyicilerin  bu konuşmalardan  çok  etkilenerek duygulandık.

roshan-abbas-israiliye-4.jpg

Kudüs ve Tel Aviv’deki Temaslarımız

Uygur Hareketi başkanı Ruşen Abbas ile  Uygur Araştırmaları Merkezi Direktörü Abdulhekim İdris  15-20 Aralık tarihleri arasında  ABD Dışişleri Bakanlığı  Temsilcileri ile bazı ülkelerin Büyükelçilik yetkilileri ile  görüşerek onların girişimleri  ile  başkent Tel Aviv ve Kudüs’te bir dizi etkinliğe  katıldıklarını belirterek   faaliyetlerini  şöyle  anlattı : ” İsrail’deki  temas ve çalışmalarımızda  Çin’in  Uygurlara karşı işlediği insanlığa karşı suçlara ilişkin  hazırladığımız raporları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri, insan hakları aktivistleri, hükümet yetkilileri ve  bu faaliyetlerimize katılanlara takdim ettik. Bu rapor ve diğer bizim sunumlarımız  İsrailliler arasında  arasında güçlü bir etki yarattığına tanık olduk.”

Prof. Dr.Buck:”Bir Daha Asla” Deyimi bir  Slogan Değil, Bir  İnsanı  Görevdir

Uygur Hareketi Başkanı Abbas’in İsrail ziyareti ile ilgili Özgür Asya radyosuna değerlendirmelerde bulunan Tel Aviv Üniversitesi  öğretim üyesi Prof. Dr. Irit Buck,  şunları ifade etti :  ” Tarihçiler, insan hakları ve sosyal bilimler uzmanları ve biz profesörler  ” Bir Daha Asla!”  söylemini  bir slogan olarak görmüyoruz, aksine bu söz bize göre bir  insanı görev  ve bir emirdir. Uygur soykırımına tepki  vermek ve gereğini yapmak bizim kişisel  ve insani bir borcumuzdur.  Çin’in Uygur halkına yönelik  akıl almaz  baskı, zulüm ve insanlık/Soykırım suçlarına ait  güncel hikayeleri sizlerden  dinlemek  bizi çok etkilemiştir. Bizim için Çin’in  bu insanlık suçlarını gücümüzün yettiğince  uluslararası topluma duyurmak ve iletmek  ve elimizden geldiğince yayınlamak bizim şahsi görevimizdir.” şeklinde konuştu.

“Ablamı Ararken” Belgeseli Gösterildi

Uygur Haraketi Lideri Ruşen  Abbas Hanım, 17 Aralık’ta Kudüs’te bir sinema salonunda  Çin zindanlarındaki ablası Dr.Ruşen Abbas’in hayatını konu alan “Ablamı Ararken” adlı bir belgesel filmini Tel Aviv kentindeki bir sinema salonunda  gösterildiğini  belirterek  : ” Belgesel filimde Ablam Dr. Gülşen Abbas üzerinden  Çin’in   Doğu Türkistan halkına yönelik soykırım cinayetleri ile  Uygurların mevcut durumu hakkında  ayrıntılı bilgiler veriyor.”  dedi.

roshan-abbas-israiliye-3.jpg

İdris : Uygur Soykırımını biliyorlar ancak, ayrıntılarından Habersiz

İsrail’deki bu ziyaret ve etkinliklere  katılan  Uygur Araştırma Merkezi Müdürü Abdulhakim İdris  ziyaret ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi : ” İsrail’de Uygurlar hakkında  şimdiye kadar hiç bir etkinlik yapılmamış. Bizim  bu ziyaret ve temaslarımız bu ülkede bir ilk olmuştur. İsrail halkı  Çin’in  Uygurlara yönelik  soykırıma maruz kaldığı konusundaki bilgileri medyada okudukları ve gördükleri  ile sınırlı. Ancak, Uygurların mevcut durumunun ayrıntıları hakkındaki bilgileri çok sınırlı olduğunu gördük.Bu nedenlerle bizim bu ülkedeki faaliyetlerimizin bu boşluğu doldurduğunu ve yararlı olduğunu düşünüyorum.”  dedi.

Share
8276 Kez Görüntülendi.