logo

trugen jacn

FALUN GUNG MÜRİDİ ÇİNLİ : ÇKP’NİN UYGURLARA ZULMÜ VAHŞİ VE İNSANLIK DIŞI İDİ !

«شىنجاڭ ساقچى ھۆججەتلىرى» ئاشكارىلىغان سىرلار

 UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM) 
Cin’in işgalindeki Doğu Türkistan’daki bir  Toplama Kampında bir süre tutuklu kalan Falung Gung müridi bir etnik Han Çinlisi  Jiang Yuan Çin  yönetiminin  Çin Nazi Toplama Kampında hapiste tuttuğu Uygurlara yönelik, baskı ve işkence uygulamalarının çok acımasız, vahşi ve insanlık dışı olduğunu açıkladı.
Doğu Türkistan’daki bir Çin toplama Kampında 2019 yılında  bir süre hapiste kalan  ve  daha sonra kamptan serbest bırakıldıktan sonra ABD’ye sığınan Flung Guung müridi Çinli kamp tanık ve mağduru   Jiang Yuan, Çin’in Toplama kamplarında yaşadıkları ile şahit olduklarını  ABD.medyasına  ifşa etmeyi   sürdürüyor.

Jiang Yuan  hür dünyaya kaçmayı başaran ve Çin Nazi toplama kamplarında uygulanan baskı ve zulmü ifa eden birkaç Çinli “şehit” ten biridir. Bundan önce bir süre Uygur  Bölgesindeki Toplama Kamplarında İşkenceci-Polis olarak görev yapan bir Çinli de takma isimle 2012’deki Londra Uygur Mahkemesinde tanık olarak ifade vermiş ve İşgalci ÇKP rejiminin  Uygur halkına yönelik acımasız   işkenceleri anlatmış  CKP’nin insanlık dışı  vahşetini gözler önüne sermişti.

12 Yaşından Beri Doğu Türkistan’da yaşıyor  

Çin Nazi Kampı tanık ve mağduru Jiang Yuana ABD merkezli ” Görme Vakti = Viewing Time” ağı başta bu ülkede yaşayan Falungu Gung müritlerinin organ  gazetesi “Great Era” ‘da açıklamalarda bulunodu.Ayrıca,”New Dawn”  adlı bir Tv.kanalına da canlı yayın konuğu olarak  başından geçenleri ve tanık olduklarını şöyle anlattığı bildirildi :  ” Ben 12 yaşında ailemle birlikte Uygur bölgesine  göç ettirildik.   Yaşadığımız yerde Çinli olarak her türlü sosyal, ekonomik ve siyasi imkanlara sahıp idik.Ancak, Uygurların durumu biz Göçmen Çinlilerden çok farklı idi .ÇKP Yönetimi onları  sürekli bastırıyor, eziyor ve onlara adeta hayvan muamelesi yapıyordu. Uygurlar, Kazaklar ve diğer Müslüman azınlıklar tarlalarda zorla çalıştırılıyordu ve hiç bir insanı hakka sahip değillerdi. ” dedi.

ÇKP işgalindeki Bölge’de Her İmkanı Etnik Çinli Göçmenlere Tanıyordu

Jiang Yuan  ÇKP Yönetiminin  Uygur bölgesinde her türlü ekonomik,sosyal ve siyasal hakları Han Çinlisi göçmenlere tanıdığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı : ”  2017’den sonra bölge’de durum çok kötüleşti ve Uygurlara yönelik baskılar ve soykırım uygulamaları çok dana arttırıldı.  “Eğitim Merkezi” adı ile toplama kampları inşa edilmeye başlandı. Bu devasa toplama kamplarının inşaatının ihaleleri de  etnik  Çinli işadamlarına veriliyordu. Bu kamplarda çalışan İşçiler Uygurlardı  ve ücretleri  de  bölgeden sorumlu Polis birimi tarafından ödeniyordu. Daha sonra inşaatı tamamlanan bu kamplara Uygurlar topluca tutuklanarak hapsedilmeye başlandı. Ben de Falung Gung  müridi olduğum için Uygurlara yapılan bu baskı ve zulmü tasvip etmiyordum. Beni de bui yüzden tutuklayıp toplama kamplarına hapsettiler. Ancak, benim bir etnik Han Çinlisi olmam hesabiyle kısa süre sonra serbest bırakıldım. Toplama kampında her hangi bir baskı ve işkenceye maruz kalmadım. Zaten benden başka takpta Çinli de yoktu.

Uygur  Tutuklulara  Yapılan Baskı ve İşkenceler korkunç ve Acımasızdı

Benim kampta şahit olduklarım hayatımın en kötü ve unutmayacağım  bir kesiti olarak hafızama kazınmıştır. Kamptaki Uygur,Kazak ve diğer azınlık olarak tanımlanan Müslüman tutuklulara yapılan baskı, zulüm ve işkenceler insanlık dışı  acımasız ve korkunçtu. Kampta tutulan Uygur kadınlara  sistematik taciz ve saldırı uygulanıyordu. Onların çocuk sahibi olmalarını engellemek için ( regl olmamaları için)  hormon hapı veriliyordu. Onların tamamının  uzun saçlarını zorla kesiyordu. Daha sonra ise zorla kestikleri bu saçları işleyerek   takma saç haline getiriyor ve ÇKP’ye gelir sağlamak için dış ülkelere  ihraç ediliyordu”   söyledi.

Gözlemciler,  Çinli   Kamp tanıkların anlattıklarının  Uygur ve Kazak kamp mağdur ve  tanıklarının  ifadeleri ile bir bir örtüştüğünü  ve  bu  Çin tipi Nazi/Toplama kamplarında işlenen korkunç suçlara dair kanıtları daha da güçlendirdiğini belirtiyorlar. 

Share
3127 Kez Görüntülendi.