logo

trugen jacn

İŞGALCİ ÇİN’İN “SIFIR COVİD” BAHANESİYLE UYGULADIĞI KARANTİNA ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Çin yönetimi işgalindeki Doğu Türkistan’da “Sıfır Covid” bahanesi ile  halkı evlerinde  açlık ve hastalığa mahkum ederek yeni soykırım  cinayetlerini sürdürmeye devam ediyor.  ÇKP rejimi bu  Karantina  zulmünü   ÇKP.20.Kurultayı öncesinde   merkezi Çin’in mega kentlerinde   de  uygulamaya başladığı bildiriliyor. 

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)  

Çin’de Kovid-19 bahane edilerek yürütülen uygulamalar halkın sosyal yaşamını kısıtlıyor. İşgal ettiği Doğu Türkistan’ı üç aydır kapatan rejim yönetimi, ŞangayHong KongVuhan ve diğer büyük kentleri de kapatmaya başladı. Milyonlarca kişiye evde kalma emri veriliyor. Bunun yanı sıra herkesin günlük rutin bir şekilde PCR testi vermesi zorunlu hale getiriliyor. Çin rejimi, baskıcı politikasından geri adım atmıyor.

ÇİN’İN SIFIR KOVİD POLİTİKASI HALKI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Çin rejiminin en sert bir şekilde sürdürdüğü Sıfır Kovid Politikası halkı zor durumda bırakıyor. İnsanların dışarda dolaşmalarını engellemek için çaba sarf eden Çin rejimi acımasız kurallara başvuruyor. Sosyal medyada gündem olan görüntüler, Çin’in Şanşi Eyaleti’ndeki Datong şehrine ait olduğu belirtiliyor.

Acımasız uygulamalara başvuran Çin rejimi evlerin kapılarını dışardan kayak yaparak kapatıyor. İnsanların dışarıya çıkmasını tamamıyla engelliyor.

https://twitter.com/qirimhaber/status/1583058645318672384?s=20&t=lGYtc3Fjz9GkhbP2iOBdtw

Kaynak : https://qha.com.tr/haberler/guncel/cin-sifir-kovid-vakasi-bahanesiyle-insanlari-evlerine-hapsediyor/451373/?

Share
4715 Kez Görüntülendi.