logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN’İN YOK EDİLMESİNE GÖZ YUMMAK GAFLET,DELALET VE HATTA İHANETTİR!

Türk Ocaklarından, "Doğu Türkistan'daki İnsan Hakları İhlalleri" konulu basın açıklaması

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Ülkemizin en kadim Sivil Toplum Kuruluşlarından Türk Milletinin asırlık Çınarı Türk Ocakları Genel Başkanı Prof.Dr.Sayın Mehmet Öz Hocamız, Çin’in  günlerde Doğu Türkistan’da Türklere karşı   ” Karantina/Kuşatma-Evlerde Aç Bırakarak öldürme” sinsi soykırım  amaçlı uygulamalarına bugün yaptığı TÜRKÇE  VE YİĞİTÇE VE TARİHE NOT DÜŞEN  BİR AÇIKLAMA ile en sert şekilde tepki gösterdi ve soykırımcı Çin’in bu insanlık dışı cinayetlerine suskun kalanları ” Delalet, Gaflet ve   Hatta Hiyanet  içinde oldukları”  yolundaki  sert sözleri ile tepki gösterdi.

Türk Ocakları Genel Başkanımız Sayın Prof.Dr.Mehmet Öz Hocamızın  kurumsal twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle ;

“Türkiye, diğer Türk Devletleri ve kendine Türk diyen herkes için, gerek İslam öncesi dönemde gerekse İslami dönemde Türk medeniyetinin simgesi olan Doğu Türkistan’ın yok edilmesine göz yummak gaflet, dalalet hatta ihanettir. Tarih, bu soykırıma ses çıkarmayanları affetmeyecektir! “

DOĞU TÜRKİSTAN'DA POST-MODERN SOYKIRIM VE TÜRKİYE-ÇİN SUÇLULARIN İADESİ ANTLAŞMASI” – Eskişehir Türk Ocağı

Son Günlerde Doğu Türkistan’da Olanlar

Çin Lideri Xi Jingping’in  geçtiğimiz ay  Çin’in işgalindeki kadim Türk ana yurdu Doğu Türkistan’in başkenti Urumçi’ye  yaptığı  bir günlük ziyaret esnasında ÇKP İşgal yetkililerine verdiği ” Sıfır Çinvirüsü-Covid- Bölgesel güvenlik ve İstikrarın Korunması için her  türlü tedbirin alınması şeyin yapılması” yolunda talimat verdiği biliniyor. Çin işgal yönetimi ÇKP Lideri Xi’nin bu emri üzerine başkent Urumçi başta olmak üzere Gulca ve bir çok kenti Çinvirüsü salgınından korumak  iddiası ile haftalardır Karantina kuşatması altına aldığı,insanların günlerce evlerinden çıkarak yiyecek ve diğer hayatı ihtiyaçlarını temin etmelerine izin vermiyor. Bu acımasız uygulamalar sonucunda açlıktan insanların öldüğü,evlerinde hastalanan kişilere tıbbı yardım yapılmadığı için  hayatlarını kaybettiikleri haberleri sosyal medya üzerinden ulaşmış bulunuyor. Gulca kentinde ise,haftalardır,dışarı çıkamayan ve  açlıktan bunalan halkın  devriye gezen ve kendilerini kontrole gelen İşgal Polislerine direndiği ve sözlü olarak tartıştıklarına dair görüntüler  sosyal medyaya yansıdığı görüldü.

İnsan Hakları Uzmanları Çin işgal yönetiminin   Liderleri Xi’nin emri üzerine yaptıkları bu uygulamaların Uygurları  “Karantina/Kuşatma  altında  Evlerinde Hapsederek açlık ve susuzluktan Katletme”  sinsi soykırım operasyonlarının bir parçası olabileceğini belirtiyorlar.

Uzmanlar, ayrıca Çin işgal yönetiminin   insani değer ve  kurallarını hiçe sayan  bu uygulamalarının Hitler Faşizminin soykırım cinayetlerinden onlarca kez daha  acımasız ve vahşi olduğunu belirterek, Hitler’in Yahudi Soykırımından Sonra İnsanlığın ” Bir Daha Asla !” söyleminin hiç bir geçerliğinin kalmadığını  belirtiyorlar.

Share
1997 Kez Görüntülendi.