logo

trugen jacn

ÇİN, SOYKIRIMDA SEVİYE (!) ATLADI.EVLERİNE HAPSETTİĞİ UYGURLARI AÇLIKTAN ÖLDÜRÜYOR

Çin soykırım ve zulümde seviye atladı! Kapıları kilitlenen Uygurlar açlıktan öldü

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

 İşgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar ve diğer  Müslüman Türklere   karşı  baskı zulüm ve soykırım uygulamalarında  ileri seviyelere gelerek zirve yaptığı ve ÇAĞ(!) atladığı bildirildi.  Çin’in  Çinvirüsü Kovid-19  tedbirleri adı altında insanları evlerine hapsederek  ölüme kilitlediği ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan  çok sayıdaki görüntülerde kapıları dışarıdan kilitlenen veya kaynakla kapatılan  Uygurların evlerinde açlıktan öldüğü, kiminin ise yaşadıklarına dayanamayarak intihar ettiği görüldü. Bazı videolarda ise açlıktan çocukların hastalanmaya başladığı   ve Çin yönetiminin bu hasta çocuklara hiç bir  tedavide bulunmadığı belirtildi.

Bir 2 kişi ve çocuk görseli olabilir

Çin, Zulüm ve Soykırımında  Acımasız ve Vahşi Yeni   Bir  Seviyeye Atladı

Doğu Türkistan’a Müslüman Uygurlara karşı soykırım gerçekleştiren Çin’in zulüm yöntemlerine her gün yenilerini ekliyor. “Sıfır Covid” tedbirleri adı altında   insanları evlerinde ölüme kilitleyen Çin’in vahşeti görenleri dehşete düşürdü.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde kapıları dışarıdan kilitlenen Uygurların evlerinde açlıktan öldüğü, kiminin ise yaşadıklarına dayanamayarak intihar ettiği belirtildi. Bazı videolarda ise açlıktan çocukların hastalanmaya başladığı, açlıktan ölen anneleriyle aynı odada kaldıkları görüldü.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda bir Uygurun hapsedildiği evinde ölü bulunduğu gösterildi. Doğu Türkistan’lı aktivistlerin paylaştığı videolarda “Doğu Türkistan’lılar kapıları dışarıdan kapatılarak aylardır evlerine hapsedilmiş durumda. Gıda ve diğer ihtiyaçları çözümsüz bırakılan Uygurların açlıktan, hastalıklardan öldüğü veya dayanamayıp intihar ettiği haberleri gelmeye devam ediyor” denildi.

Bir 3 kişi, çocuk ve yazı görseli olabilir

BİNLERCE EVİN KİLİTLENDİĞİ BELİRTİLİYOR

Bir başka videoda ise şu ifadeler kullanılıyor: “Çin, ‘Kovid karantinaları’ bahanesiyle Uygurları evlerine kapatıyor ve aç bırakıyor. Bu videodaki adam, ‘Parti için minnettar’ iken ‘videoyu yayınlamaktan başka seçeneği olmadığını’ söylüyor. Yemek olmadığı için çocuklarının 3 gündür yemek yemediğini söylüyor.”

Bir başka videoda Uygurlu bir kadın, muhtemelen günlerdir aç kalan çocuklarını gösteriyor ve “Bunlar insan, taş değiller, insanın önceliği olması gerekmiyor mu? Bakın millet, hiç sempatiniz yok mu?  Ey ÇKP Memurları,  sizin çocuğunuz yok mu?” ifadeleri kullanılıyor.

Çin’in evine kapattığı ve açlıktan ölen Uygurların sayısına ilişkin ise bir veri açıklanmadı. Ancak bu durumda binlerce evin olduğu belirtiliyor.

KAYNAK : https://www.karar.com/dunya-haberleri/cin-soykirim-ve-zulumde-seviye-atladi-kapilari-kilitlenen-uygurlar-1685850

Share
2419 Kez Görüntülendi.