logo

trugen jacn
09 Aralık 2019

ÇKP FAŞİZMİNİN SIZDIRILAN “GİZLİ UYGUR SOYKIRIM BELGELERİ” ‘NDEN YANSIMALAR-5

ÇKP üst yönetiminin Doğu Türkistan Türklerini toptan soykırımla tamamen yok etmek planı olan “Sızdırılan Uygur Soykırım Belgeleri”nin ayrıntıları gelmeye devam ediyor. Uygur Soykırım Belgelerinde zikredilen Doğu Türkistan bölgesel ÇKP genel Sekreteri ÇKP Gestaposunun Urumçi’deki soykırımcı katilbaşısı Çin Çüvenggou’nun 2050 yılında Doğu Türkistan’da yaşayan Türk nüfusunun etnik Çinlilere oranının 3/4 meretebesine indirileceği talimatı Doğu Türkistanlı bir Moğol öğrencinin yazdıkları ile de teyit edilmiş bulunuyor. Aşağıda yurt dışında öğrenim gören söz konusu Moğol gencin ifadeleri yer alıyor.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Birkaç gün önce sosyal medyada paylaşılan yurt dışındaki bir Moğol kökenli Öğrencinin Doğu Türkistan hakkında yazdıkları dikkat çekti.

Avropa’da yüksek eğitim görmekte olan Moğol gencin Doğu Türkistan’daki gidişatın hiç iyi olmadığını belirterek Komünist Parti Bölge sekreteri Qing Quango’nün geçen bir toplantıda yakın 5 sene içinde Xinjiang’daki nüfus farkının 3/4 oranına indirileceği hususunda talimat geçtiğini ifade etmektedir.

Kaşıgar, Hoten, Aksu, Gulca ve diğer tüm bölgelerde aralarında hem din hemde Fen alimleri, akademisyen ve sanatçı her kesimden milyondan fazla insanı keyfi tutuklayıp bir kısmını ceza evine yarısından çoğunu ceza kamplarına kapatan Çin hükümeti ilk okul seviyesi dahi olmayan Çinlilere yalan diplomaları vererek Doğu Türkistan’da Yüksek miktarda bütçe ayırdığı Çinlileri yerleştirme politikası yürütüyor.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, açık hava ve yazı
Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
734 Kez Görüntülendi.