logo

trugen jacn
07 Ekim 2019

İSTANBUL ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ÇİNCE TABELALARA AL-GÖK BAYRAKLI VE AFİŞLİ TEPKİ


Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çin arasında yapılan ‘dostluk anlaşması’ kapsamında bazı tramvay ve metro hatlarında duraklara Çince tabelalar asılmıştı. İstanbul Ülkü Ocakları İBB’nin başlattığı bu uygulamaya sert tepki göstererek, Çince afişlerin üzerini Al ve Gökbayraklar ve Doğu Türkistan’a Özgürlük ve Çin Zulmüne Son yazılı sloganlarla kapattığı görüldü.
Çince durak isimlerine İstanbul Ülkü Ocakları’ndan afişli tepki

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla uygulanmaya başlanan Çince durak isimlerine İstanbul Ülkü Ocakları’ndan afişli tepki geldi. Çince yazıların üstüne afiş yapıştıran İstanbul Ülkü Ocakları, Türkiye ve Doğu Türkistan bayraklarının bulunduğu ve üzerinde “Katil Çin. Yaşasın Tam Bağımsız Doğu Türkistan “ yazılı afişlerle Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı soykırıma dikkat çekti.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Kazım Erdi Aktunç tepkisini kişisel twitter hesabı üzerinden şu sözlerle dile getirdi; “İstanbul BŞ.Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katil Çin ile anlaşıp, tramvay ve metro duraklarının isimlerini Çince yazıyor .! Makarios’un heykelini dikerek Kıbrıslı soydaşlarımıza ihanet eden İmamoğlu, şimdi de Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza ihanet ediyor! ” .dedi.

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN !

Kahbe Düzenin Yiğit ÇocuklarıYaşasın Ülkü Ocakları…

Gepostet von Zafer Çalışır am Sonntag, 6. Oktober 2019

Kaynak : www.turkgun.com/cince-durak-isimlerine-istanbul-ulku-ocaklarindan-afisli-tepki-haber-106916

Etiketler:
Share
292 Kez Görüntülendi.