logo

trugen jacn

BM.İNSAN HAKLARI YÜKSEK KOMİSERİ RA’AD’DEN ÇİN’E AĞIR ELEŞTİRİ VE SUÇLAMA

BM.İnsan Hakları Yüksek Komiseri Ra'ad resimleri ile ilgili görsel sonucuUygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman Türk halkına karşı ÇKP-Faşist yönetiminin baskı,zulüm,asimilasyon,dini ve milli soykırım ile insanlık dışı  acımasız ve vahşi cinayetleri uluslar arası toplum tarafından şiddetle protesto ediliyor ve nefretle kınanıyor.
Çin’e  bu konuda en son bir tepki de Birleşmiş milletler İnsan Hakları Komitesi’nden geldi. BM.İnsan hakları Komitesi’nin Ürdün asıllı Yüksek Komiseri Prens Ra’ad Alhüseyin Çin’in insana hakları ihlallerini sert şekilde eleştirdi ve Çin yönetimine ağır suçlamalar yöneltti.
Özgür Asya radyosunun “Avrupa Haberleri” adlı haber sitesini kaynak gösöterek verdiği habere göre BM.İnsan hakları Yüksek Komiseri Ra’ad 08 Mart 2018 tarihinde çeşitli ülkelerin 2017 yılı için hazırlanan insan Hakları raporlarını açıkladığını bilidirdi. Yüksek Komiser Ra’ad, BM.lerin hazırladığı ülkelerdeki insan hakları durumu hakkında raporu açıklarken, Çin’i insan hakları konusunda sert şekilde uyardı ve ağır suçlamalar yöneltti.

BM.İnsan Hakları Yüksek Komiseri Ra'ad İlham Tohti resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin, İnsan Hakları Konusundaki Taahhütlerinin Tam Ziddini Uyguluyor
BM.İnsan hakları yüksek Komiseri Ra’ad raporunu açıklarken,Çin’in  Verdiği söz ile Uygulamalarının uyuşmadığını belirtti ve Çin’in insan hakları konusunda verdiği  söz ve  imzaladığı tahahhütlerinin tam  aksini  uygulamalarında gösterdiğini belirterek  şöyle konuştu ; “ Çin’de yaşayan insanlar asgari olarak temel insan hakları konusunda hiçbir  güvenceye  sahip değiller. BM.İnsan Hakları Komitesi’ne bağlı  olarak çalışan ofisimiz ve bağlı tüm birimlerimiz  Çin’deki İnsan haklarını  izleyen,bu hakaları savunan kişi,gurup ve kuruluşların sürekli şikayetleri ile karşılaşıyor. Avukatlar,Tibetliler ve Uygurlar Çin Vatandaşları olan halklarının Çin yönetimi tarafından günden güne şiddetini arttıran bir şekilde   baskı,dönüştürme ve insan hakları ihlallerine maruz kaldıklarından şikayet ediyorlar. Toplum ve uluslarının  etnik içerikli  hakaret ve  ırkı aşağılamalarla karşılaştıklarını belirten çok ciddi yüzlerce şikayet ve ihbar mektupları  gelmektedir. Çin’in idaresi altında yaşayan ve Çinli olmayan azınlık halk ve ulusların Çin’deki ekonomik,sosyal ve kültürel gelişmelerden pay alamadıklarını aksine, etnik ayırımcılığa maruz kaldıklarından şikayet ediyorlar. Çin genelinde rüşvet,yolsuzluk,yönetimde çürüme,insanların mülk ve topraklarının  yasalara ve hukuka aykırı olarak zorla  ellerinden  alınarak gasbedilmesi ve daha sonra bunların Çin’den getirilen etnik Çinli göçmenlere verilmesi,toplumlar ve Milletlerin kültür ve medeniyetlerine ait izlerin yok edilmesi ve bunların engellenerek yasaklanması de diğer önemli hak ve hukuk ihlalleridir. “dedi.

Otomatik alternatif metin yok.

Çin Lideri Xi’nin Halk Merkezli Ortak Gelecek Sözü Uygulamada Tam Tersi
BM.İnsan hakları yüksek Komiseri Ra’ad sözlerini söyle sonlandırdı ; “ Çin Lideri Xi Jingping bir konuşmasında  ” Halkı merkeze alan ve bütün Çin vatandaşlarının eşit yararlanacağı ortak bir gelecek kuracağız.” demişti.

Ne yazık ki, Çin Devlet Başkanı Şi’nin uluslar arası topluma deklare ettiği bu söz kendi ülkesi içinde hala gerçekleşmiş değldir.” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2158 Kez Görüntülendi.