logo

trugen jacn
12 Aralık 2017

ALMAN İSTİHBARAT KURUMU (BFV), ÇİNLİ CASUSLARININ FAALİYETLERİNİ İFŞA ETTİ

Alman istihbaratı, Çinli casusların kullandığı hesapları ifşa etti

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Alman iç istihbarat Kurumu (BfV)  Almanya’da casusluk faaliyetinde bulundukları belirlenen Çinli kişi ve kurumları ifşa etti.

Federal Almanya İç İstihbarat Kurumu (BfV) açıklamasında  Çin casuslarının  açtıkları ve kullandıkları  Linkedin hesaplarının sahte olduğunu ve Alman yetkililer hakkında hassas bilgileri toplamak amacıyla kullanıldığını  de bildirdi.

Açıklamada, “Çin istihbaratı, Linkedin gibi sosyal medya platformlarında aktif bir faaliyet içerisinde. Bu yolla istihbarat toplamaya çalışıyorlar.”denildi.

9 aylık bir inceleme sonucunda Almanya’da 10 bini aşkın kişinin danışmanlık firmaları, düşünce kuruluşları ve bilim adamına ait    hesapların  hedef alındığı de belirtildi.

İngiliz Reuters Ajansı, Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Lu Kang’ın Almanya’nın bu konudaki  suçlamaların yersiz olduğu açıkladığını de  aktardı.

ABD.Merkezi Haber Alma Örgütü CIA de daha önce Çinli istihbarat örgütlerinin Amerikalı gençleri casus olarak kullanma girişimlerinde  bulunduklarının tesbit edildiğini ve Çin yönetiminin bu konuda   uyarıldığını de açıklamıştı.

çİNLİ cASUSLARIN rESİMLERİ ile ilgili görsel sonucu

 

Kaynak : http://tr.euronews.com/2017/12/11/alman-istihbarati-cinli-casuslarin-kullandigi-hesaplari-ifsa-etti

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1340 Kez Görüntülendi.