logo

trugen jacn

İNEGÖL AGD. BAŞKANI TOKGÖZ : ÇİN,D.TÜRKİSTAN’DA İSLAMIN IŞIĞINI SÖNDÜREMEYECEKTİR !

Ülkemizin önde gelen  gençlik ve Sivil Toplum Örgütlerinden Anadolu Gençlik Derneği’nin Bursa- İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz,Doğu Türkistan’in Kokünist Çir tarafından işgalinin  68.yıl dönümü münasebeti ile bir basın bildiri yayanladı ve Doğu Türkistan’dakii işgalı,baskı,zulüm sömürü ile dini ve eetnik soykırım uygulamalarını kınadı ve tepki gösterdi.Anadolu Gençlik Derneği Bursa İnegöl Şubesi Başkanı  Yakup Tokgöz “ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA İSLAMIN IŞIĞINI ASLA SÖNDÜREMEYECEKTİR.” dedi.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Anadolu Gençlik Derneği Bursa İnegöl  Şubesi Başkanı Yakup Torgöz ,Çin yönetiminin  Doğu Türkistan’i  işgalinin  68. yıl dönümünde bir bildiri yayınlayarak  Çin işgalini kınadı  ve   işgalci konumundaki bu ülkenin islam karşıtı organizasyonlar  ve uygulamalar gerçekleştirmesine de tepki gösterdi.

Çin´in son olarak Kur´an-ı Kerim başta dini kitaplar,seccade,isilami yazı ve resimler içeren levha ve her türlü dini malzemelere yasak getirdiğini belirterek; “Bütün batıl zihniyetler  bir araya da gelse İslam´ın ışığını söndüremeyecekler ve Allah nurunu  tamamlayacaktır. Çin de Doğu Türkistan’da islamın ışığına asla söndüremeyecektir.” dedi.

İSLAM VE MÜSLÜMANLARA TAHAMMÜLSÜZLÜK
Konu ile  ilgili  açıklamalarda bulunan AGD İnegöl Şubesi  Başkanı Yakup Tokgöz,  “Yıllardır Doğu Türkstan´da   Müslümanlara baskı ve zulümlerde bulunan ve   Müslüman Doğu Türkstanlı  kardeşlermze  tahammül edemeyen Çin yönetiminin şimdi de kendi Müslümanlara  Kur´an-ı Kerim öğretilmesinin
yasakladığını medyadan öğreniyoruz.  Doğu Türkistan´a  yakın  ve komşu  Hui(Müslüman Çinlilerin) yaşadığı bölgelere giderek buradaki Medrese ve   okullarda Kur´an Kerim öğretilmesini  yasaklanmıştır.  Bu  zulüm uygulaması Çin  yönetiminin İslam´a ve Müslümanlara karşı tahammül edemediğinin açık bir   göstergesidir. Bir  Müslüman Uygur  kız çocuğunun,  Kur´an okuduğunu öğrenen yönetim, çocukların zihinsel  sağlığını   koruma adına Kur´an öğrenmeyi  yasaklamıştır.
Böyle  baskı zulüm ve saçma amaçlı  bir  sebeple insanların  inanç  özgürlüğüne karşı olan bir düşünceyi  anlamak mümkün değildir.  Daha önceleri  etnik Çin ırkından olan  ve Ana dilleri Çince olan Hui Müslümanlarına  yaşadıkları eyaletlerinde   İslam´ı  yaşama ve öğrenmesne  ses çıkarmayan Çin  yönetimi,  bölgede İslam eğitimin İslam karşıtı  uygulamalarını arttırmış bulunmaktadır.

Dünya Uygur Kongresi  sözcüsü DlşatReşit  yaptığı  açıklamada, Çinli   yetkililerin   Müslüman Uygurlara baskı yaparak   Kur´ani Kerik,dini kitapalar,seccade  dâhil her türlü dini eşyanın kendilerine teslim etmelerini istediklerini ve bunu radyo ve sosyal medya aracılığı le
yaptıklarını söyledi  Çinli yetkililer Kur´an-ı Kerim,dini kitap seccade ve benzeri dini objelerin  dini   aşırılık için bir  araç olarak görüldüğünü  ve bunların  bulundurulmasını  de yasa dışı olarak  ilan ettiğini belirtmiştir.

İSLAM´IN IŞIĞINI   SÖNDÜREMEYECEKLER

Müslümanlara  ilahi  ve kutsal Allah kelamı olan  Kur´ani Kerim okumalarının onların  kalplere huzur vermesi  ve  bu dinleyenlerin   etkilenmesinden  dolayı Çin´in  Müslüman  nüfusun ve yoğunluğunun artmasına sebep olabilecek  her türlü sebebe tahammül edemediklerini  görüyoruz.
Doğu Türkstan´da, Arakan´da Yemen´de yaşanan bu olaylar ve Müslümanlara
yapılan zulümlerden de anlıyoruz ki  İslam Birliği  kurulmadıkça, Müslümanlar bir ve beraber  olmadıkça bu zulümler bitmeyecektr. Ne olursa olsun, bütün batıl zihniyet bir araya da gelse dahi İslam´ın ışığını söndüremeyecekler ve Allah  Taala nurunu tamamlayacaktır. Çin  nasıl ve ne kadar zulüm yaparsa yapsın DOĞU TÜRKİSTAN’DA DA  İSLAMIN IŞIĞINI ASLA SÖNDÜREMEYECEKTİR.” ifadelerini  kullandı.

Kaynak :  http://www.okurgazetes.com/slam-n-sgn-sonduremeyecekler/32250/
 

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1234 Kez Görüntülendi.