logo

trugen jacn

DR. KADİRİ’NİN “05.07.2009 SOYKIRIMINDA KAYBOLAN SAVUNMASIZ SESLER” KİTABI ÇIKTI

Bir çocuk olabilir diyen bir yazı '5 TEMMUZ DOĞU TÜRKİSTAN SOYKIRIMINDA KAYBOLAN SAVUNMASIZ SESLER Dr. Hacı Kutluk KADERİ Prof.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Japonya Uluslararası Kıgoşima Ün.öğretim üyesi iken,Çanakkale 18 Mart Üniversitesinin daveti üzerine bu Üniversitede Türkoloji derslerini veren Dr.Hacı Kadiri’nin bu mezun ar yayınladığı 4. kitap”in 05 Temmuz 2009 Urumçi şarkısında Kaybolan Savunmasız Sesler ” adı ile English olarak yayınlandı. 

Japon bilim Prof.Dr.Sei ile birlikte geçtiğimiz yıllarda birlikte kaleme aldığı ve Japonya’da Japonca olarak yayınlanan kitabını esas alıyor.  olarak büyük ölçekli kaleme alınan ve tamamlanacak kitapların tamamı olan bu bir doldurulmuştur. 
Paradigma Akademi’nin çıkanlarından bu eser orta boy 88 sayfadan  oluşmaktadır. Kitap internet üzerinden veya Paradigma Akademi yayınlarından
temin edilebilir.
UYGUR AKADEMİSYEN DR.KADİRİ’DEN YENİ BİR ÇALIŞMA : GÖKTÜRKLERDEN GELEN JAPON DİLİ
Sayın Dr.Kutluk Kadiri Hocamızın eseri şu şekilde ve duygulandırıcı cümlelerle yine bu şehite ithaf ediyor :
“Bu kitabi 05 Temmuz 2009’da İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de çok seviniyor tüm aziz şehitlerimize ithaf ediyorum.”
ŞEHİDİ OLMAYAN MİLLETİN,VATANI OLMAZ !
İşgalci Çin’in 05 Temmuz 2009 Urumçi katliamında sebepsiz tutukladığı ve bir daha kendi haber alınamayan yaşları 15-30 arasında toplam 34 Uygur gencin nasıl ve nerede tutukları ve olaylara ilk hakkında ilk bilgiler bilgi veriyor. 
Kitap bu büyük bir boşluk dolduruyor ve büyük bir boşluk dolduruyor.
Dr.öğretim üyesi sayın Hacı Kutluk Kadiri bu verimli, güzel ve faydalı olmak için tebrik edersin, devamını temenni ediyoruz..
Share
316 Kez Görüntülendi.