logo

trugen jacn

ÇİN’İN HAZRET’E YÖNELİK SUÇLAMALARININ YALAN OLDUĞU TÜRK YARGISINCA TESCİLLENDİ

Doğu Türkistan ve Kızıl Çin Zülmü

Hamit Göktürk

Çin yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere yönelik baskı,zulüm asimilasyon ve etnik soykırım  uygulmaları  ile  her biri insanlığa karşı işlenmiş  suç niteliği  taşıyan  cinayetlerini sürdürürken,Çin’in Doğu Türkistan’daki cinayetlerini duyuran ve bu cinayetlerin mahiyeti ve amaçları hakkında kamu oyunu bilgilendirme amaçlı yazılar yazan fikir yürüten aydınlara karşı de düzmece ve hayal ürünü sözde suç dosyaları hazırlayarak haklarında  soruşturma açılmasını sağlıyor.

İşgalci Çin’in Uygur Aydınlarına Karşı İftiraları 2016 Yılında Başladı

Çin’in İftıra ve Uyduruk Suç Dosyaları ile Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlılara yönelik töhmetleri ilk kez 2016 yılında başlatıldı. Tibet’te ÇKP Genel Sekreteri olarak  ÇKP terörü estiren ve Tibetlilere kaşyı  yaptığı  acımasız ve vahşi cinayetleri ile Tibet Canisi olarak ünlenen Çing Çuvenggou’nun 2016’da  sözde Bölgesel ÇKP.Genel Sekreteri olarak ÇKP’nin Urumçi Gestaposuna Şef olarak atanmasından sonra bu şantajlar ile resmi Jurnalcılık,töhmet ve tehditlerin zirve yaptığı görüldü.

Çin yönetiminin bu tarz töhmet ve iftiralarına maruz kalanlardan biri de  İstanbul’da  yaşayan  T.C.Vatandaşı olan   Doğu Türkistanlı şair-Yazar,siyasi analızcı,Senarist ve film Yapımcısı Mehmet Emin Hazret olmuştur. Çin kendisi  hakkında hazırladığı düzmece,yalan ve iftıralarla dolu suç dosyasını 2016’de yetkililerimize teslim etmiştir.

This image has an empty alt attribute; its file name is 130083440_128296255596216_8260251993818347760_n.jpg

Düzmece  Suç Dosyası İle İsnat Edilen Suçlamalar

Çin’in Mehmet Emin Hazret hakkında düzenlediği düzmece  suç dosyası 07.06.2016 tarihinde Dışişleri Bakanığı kanalı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiştir.

Dosyada Kendisine Yönelik suçlamalar  şunlardır ;

1- Mehmet Emin Hazret’in A-1302/12/ 2003 tarih ve sayı ile hakkında  çıkarılan kırmızı bültenle  uluslar arası  seviyede aranan bir şüpheli olduğu

2-    Çin’in  Kamu Güvenliğini  ciddi olarak tehdit ettiği

3-    Bu amaçla  Doğu Türkistan Kurtuluş Örgütü adi ile bir örgüt kurduğu

4-    Bu örgüt aracılığı ile   bağımsız Doğu Türkistan kurmayı amaçladığı

5-    Çin devletinin  birliği ve toprak bütünlüğüne yönelik ciddi zararlar verdiği

6-    Bu amaçlarını gerçekleştirmek için   Orta Asya ve diğer ülkelerde  yayın yolu ile propagandalar yapmakla suçlanıyor ve bu sebeplerden dolayı  kendisinin Çin devletine iade edilmesi ve geri verilmesi talep ediliyordu.

Açıklama yok.

Soruşturma Safhası

 Çin’in Mehmet Emin Hazret aleyhinde düzenlediği   yalan ve iftiralarla dolu düzmece suç dosyası Dışişleri Bakanlığı kanalı ile Adalet Bakanlığına intikal ettirilmiş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığa bağlı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca düzenlenen 2018/189158 No.lu soruşturma dosyası ile Çin’in iddialarını  soruşturmak ve tesbit için  çalışmalara başlanmıştır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Çin’in kendilerine iletteği suç dosyası ile ilgili çalışmalarına ait  Sonuç raporu özeti şöyledir ;

1-    T.C.Anyasasının 38.maddesinin son fıkrası ile Cezai Konularda Uluslar arası adli işbirliği yasasanın  ilgili maddesi  gereğince  Türk vatandaşlarının başka bir ülkeye iade ve geri verilmesinin mümkün bulunmadığı  

2-    Türk Vatandaşlarının İlgili yasalarda yer alan suçları diğer  ülkelerde işlemeleri  halinde dahi Adalet Bakanlığının talebi halinde Türkiye’de yargılanacağı

3-    Çin Halk Cumhuriyeti ile  ülkemiz arasında yürürlükte olan Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında Hukuki,Ticari ve Cezai Konularda  adli yardımlaşma Anlaşması gereğince  Çin’in talebi üzerine  suçlu Türk Vatandaşı hakkında  ülkemizde soruşturma yapılacağı  ve kovuşturma   raporunun bir kopyasının Çin’e  bilgi için iletileceği  hakkında dava açılan kişinin yargı kararının de ayrıca Çin makamlarına iletileceği hükmü yer almaktadır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Soruşturma raporu ise şöyle ;

1-    Dosya içerisinde yer  tanık beyanlarının  şüpheli  beyanını destekler mahiyette olduğu

2-    Şüpheli hakkında İç İşleri Bakanlığı EGM.Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı ile yapılan yazışmalarda Doğu Türkistan İslami Hareketi(DTİH)  adlı oluşumun 1989’da Doğu Türkistan’in bağımsızlığını elde etmek için kurulduğu ve bu oluşumun ülkemizde  örgütsel çalışmalarına rastlanmadığı

3-    Mehmet Emin Hazret’in  221.10.2016 tarihinde  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinde  “   Doğu Türkistan’da iken diğer Türk asıllı insanlar gibi kendisinin Çin’in baskı ve zulümlerine maruz kaldığı tutuklanarak  baskı ve işkenceler yapıldığı, bu nedenle ülkesini terk ederek 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazandığını, Çin’in kendisine  yönelik suçlamalarının hiç birisini işlemediği ,Çin’in üyesi olduğunu öne  sürdüğü örgütlerin hiç birisine üye olmadığı, T.C. Yasalarına göre kurulmuş olan Doğu Türkistan Vakfı’nin 1993-1997 yılları arasında Genel Sekreterliğini yaptığı , dosyada tanık olarak gösterilen  Nurdan Cemalettin’i hiç tanımadığını ve bu kişinin beyanlarının tamamının gerçek dışı olduğu, elektronik patlayıcılar ile ilgili beyanlarının tamamen yalan ve iftira olduğunu ve Çin’in kendisine yönelik suçlamaların hiç birini kabul etmeyerek reddettiğini” ifadesinde açıklamıştır .

Açıklama yok.

Soruşturmanın Kesin ve Son Raporu (Başsavcılığın Kesin Kararı)

Başsavcılığımız  başlatılan soruşturma   sonucunda ; toplanan delil,bilgi ve belgeler ışığında  somut olay değerlendirilmiştir. Ceza yargılnmasının amacının  usul ve kuralların öngördüğü  ilkeler doğrultusunda  somut gerçeğin her türlü kuşkudan uzak bir biçimde kesin olarak  saptanmış  olduğu , bu anlamda dosya kapsamının şüpheliye yüklenen suçu işlediğini gösterir  “DAVA AÇMAYA YETERLİ KANIT BULUNMADIĞI ” değerlendirilmekle; açıklanan nedenlerden dolayı şüpheli Hakkında KOVUŞTURMA AÇILMASINA YER OLMADIĞINA  ve ayrıca bu kararın bir suretinin şüpheliye  tebliğ edilmesine karar verilmiştir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararı ile Çin’in yalanlarla dolu,sahte ve düzmece suç dosyasında  Mehmet Emin Hazret’e atılan suçlar Adil Türk Yargısı tarafından gerçeklarden yoksun yalan ve iftiralardan ibaret olduğu tesbit edilmiştir.

Dünyaya örnek olabilecek hak, hukuk ve adaletten zerre kadar şaşmayan tarihi şan ve Şereflerle dolu, Hak ve Hukukun gerçek hamisi savunucu ve  Türk    adaleti bu kararı ile Çin’in bu düzmece suçlar menzümesi dosyasının tamamen aslı olmayan yalanlarla dolu olduğuna karar vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Yargısının bu kararı Doğu Türkistan’da insanlık suçu işlemekte olan ÇKP.işgalcılarının yüzüne atılmış okkalı bir Türk adalet şamarı olmuştur.

Yaşasın Hak Hukuk ve Adalet ! Yaşasın Bağımsız ve Adil Türk Hakimleri !

Share
580 Kez Görüntülendi.