logo

trugen jacn

PROF.KARLUK’TAN ÇAĞRI : 1350 GÜNDÜR HABER ALAMADIĞIM AİLEME LÜTFEN YARDIM EDİN !

Doğu Türkistanlı Uygur Türkü bilim insanı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk, 1350 gündür haber alamadığı Annesi, Kardeşleri ve ailesine ulaşabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkili makamlarından yardım çağrısında bulundu.

ABD’li yetkililer Almatı’da Çin mağduru ailelerle görüştü: Uygur akademisyen Karluk, Türk makamlarına seslendi

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Çin hükumeti, işgali altındaki Doğu Türkistan Türklerine yönelik 2017 yılından bu yana şiddetini arttırdığı baskı,zulüm,etnik soykırım ve toplama kampları zulmü ile, başta Uygur Türkleri olmak üzere bölgede yaşayan Müslüman Türklere kültürel, biyolojik, fizyolojik hatta ekolojik soykırım uygulamaktadır. Çin’in Uygurları ve kültürlerini yok etme hamlesi her geçen gün dünya kamuoyunu daha da meşgul ediyor.

PROF. DR. KARLUK’TAN TÜRK YETKİLİLERE ÇAĞRI

Bin 300 gündür ailesinden haber alamayan ve sesini her platformdan duyurma mücadelesini sürdüren Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk’un, Doğu Türkistan’daki ailesinin durumuna ilişkin endişesi sürüyor. Türkiye’de Doğu Asya ve Çin üzerine yaptığı çalışmaları ile tanınan aslen Kaşgarlı bir Türk olan akademisyen Karluk, söz konusu görüşmeyi alınıtlayarak yaptığı paylaşımında Türk yetkililerine Çin zulmü altında haber alamadığı ailesine ulaşmak için bir soruyu dile getirdi.
Karluk, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükelçi Sedat Önal’ı ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ı etiketleyerek şu soruyu yöneltti:

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ekran

“Benim gibi kamp mağduru olan yüzlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ülkemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu veya yardımcıları Yavuz Selim Kıran ve Büyükelçi Sedat Önal beyler kabul eder, derdimizi dinler mi? 1330 günü geçti akrabalarımızdan doğrudan haber alamıyoruz.

Kaynak : https://qha.com.tr/haberler/abd-li-yetkililer-almati-da-cin-magduru-ailelerle-gorustu-uygur-akademisyen-karluk-turk-makamlarina-seslendi/281130/amp


Share
478 Kez Görüntülendi.