logo

trugen jacn

İNGİLTERE’DE UCM’DEKİ DAVAYI SAVUNMAK AMACI İLE “UYGUR HUKUK GURUBU ” KURULDU

Sir Geoffrey Nice on the ECHR & the UK Bill of Rights - YouTube

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerinin tesbiti için Dünya Uygur Kurultayı’nca İngiliz Avukat aracılığı ile açılan dava için İngiltere’de bir gurup Avukat ve Hukukçu tarafından Uygur Hukuk Gurubu kurulduğu açıklandı.

Özgür Asya radyosunun 3 Eylül 2020’de Associated Press(AP) bültenlerinde yer alan haberi kaynak göstererek verdiği bilgiye göre, önde gelen İngiliz insan hakları avukatı Jeffrey Nice liderliğinde Londra’da Uygur Hukuk Gurubu adı ile bir oluşum kurulduğu ve önümüzdeki günlerde İngiltere’de bağımsız bir Mahkemede Çin hükümetinin Uygurlara yönelik insan hakları ihlallerini araştıracak ve toplanan kanıtlara dayanarak Çin hükümetinin “soykırım” suçunun tesbit edilmesi için dava açılacağı belirtildi.

Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı (WUC), tanınmış bir insan hakları avukatı ve yargıcı olan Jeffrey Nice’i vekil tayin etmişti. Avukat ve Eski Yargıç Nice Çin hükümetinin Uygur halkına yönelik zulmü ile soykırım uygulamalarının uluslararası hukuka uygun olarak soruşturması için dava açmaya hazırlanıyor. Jeffrey Nice, eski Yugoslav Federasyonu eski başkanı ve daha sonra eski Sırbistan Cumhuriyeti başkanı Slobodan Milosevic’i Balkanlarda 5 yıl devam eden Bosna savaşı’nda savaş suçlusu olarak yargılayan Lahey merkezli Uluslararası Ceza Mahkemesinde çalışan eski bir yargıç olarak biliniyor.

Oluşturulan Uygur Hukuk Gurubu , herhangi bir hükümete veya kuruma bağlı olmayan ve tamamen bağımsız bir hukukçulardan oluşuyor. Gurup uluslararası hukuk norm ve hükümlerine uygun olarak 2017’den beri Çin hükümeti tarafından Uygurlara ve diğer Türk halklarına yönelik baskıların kanıtlarını toplayacak ve Av. Nice’e bu konuda yardımcı olacaktır.



Kurulan Uygur Hukuk Gurubu hakkında yorum yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nicholas Witch, şöyle konuştu ; “Ben Uygur Hukuk Gurubu Başkan Yardımcısı Nicholas Witch. Mahkeme, bir kamu mahkemesidir ve hiçbir ticari veya siyasi faaliyeti yoktur. Hukuka uygun faaliyet gösterir.  Gurubun Üyeleri, avukatlar ve hayatın diğer alanlarından etkili kişilerden oluşmaktadır. Biz sadece gerçeklere dayanıyoruz. Kararlarımızı spekülasyona değil kanıta dayandırıyoruz. “

Uygur Hukuk Gurubu üyelerinin şimdiden bu konuda kanıt toplamaya başladığını belirten Witch yurt dışında  Sürgünde yaşayan Uygurların önümüzdeki birkaç ay içinde gerekli kanıtları sunacağını umuyoruz. Çin tipi Toplama  kamplarında görevli olarak çalışan ve bir şekilde yurt dışına çıkmayı başaran eski Toplama Kampı personelinin son zamanlarda basına verdiği ifadeler bu açıdan çok önemlidir. ” Şeklinde konuştu.

Prof. Sir Geoffrey Nice Haberleri - Eurovizyon | Son Dakika, İngiltere,  Dünya, Avrupa ve Londra haberleri



ITV’ye verdiği bir röportajda Uygur Hukuk Gurubu başkanı Jeffrey Nice, Çin’in başlangıçta Çin hükümetine karşı harekete geçmesi gereken Birleşmiş Milletler’in elini kolunu bağladığını bunun üzerine kendilerinin de bağımsız bir organ olarak ortaya çıktıklarını bildirdi. Av.Witch ayrıca Mahkemeden çıkacak kararların Çin’in BM Güvenlik Konseyi’nde reddetme hakkı vardir ve bu husus önemlidir. ” dedi. 

BM.lere bağlı Diğer komitelerin Çin’in Uygurlara yönelik hak ihlallerine sessiz kalması kabul edilemez ve inanılmazdır. Özellikle BM. İnsan Hakları Komisyonu’nun görevi Çin’in hukukun üstünlüğünü dayanak yaparak ve insan hakları ihlallerine ait suçlarını soruşturmak olduğunu ancak,bunu bir türlü yerine getirmediğini de ifade etti.

DÜNYA UYGUR KURULTAYI  BAŞKANI İSA : ÇİN,YALANLARI İLE  DÜNYAYI  ALDATMAK İSTİYOR

DUK Başkanı İsa : Çin’in Uygurların Soykırımından Sorumlu Tutulması Önemlidir

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa, “Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da ‘soykırım’ yaptığı bir gerçektir. Çin’in uluslararası Mahkeme tarafından da Uygur soykırımının kanıtlanması ve bundan sorumlu tutulması önemlidir. Çin hükümetinin Uygurlara karşı soykırıma yönelik baskılarına ilişkin olarak; “Şiddet, zorla kısırlık, zorla kaybedilme, çocukların ebeveynlerinden zorla ayrılması, Çinlilerle zorla evlendirme ve insan kaçakçılığı gibi başka suçları da işlemeye devam ediyor.dedi.

Miloşeviç'i yargılatan avukat Mavi Marmara mağdurlarının avukatı oldu -  Sondakika Haberler


Soykırımla Mücadele Koalısyonu : ülkelerin tarihteki bu ciddi insanlığa Karşı suçu önleme ve önleme yükümlülüğü vardır

Soykırımla Mücadele Koalisyonu’nun kurucularından ve Dünya Uygur Kongresi danışmanlarından Luke de Pulford, ITV televizyonuna yaptığı bir açıklamada ” Çin yönetimi Uygur bölgesinde Çinli olmayan Müslüman azınlıklara karşı soykırım kapsamına giren suçlar işlemektedir. Diğer ülkelerin tarihteki bu ciddi insanlığa suçu önleme ve önleme yükümlülüğü vardır.” dedi.

Full Report of the China Tribunal chaired by Sir Geoffrey Nice QC. Reports  Today on Forced Organ Harvesting in China as newspapers focus on this  monstrous and fatal abuse of human rights.

Çin : İşlemekte Olduğu Etnik Soykırımı İnkar Ediyor

ÇKP’ne bağlı China News Network, 3 Eylül’de İngiltere’de Çin aleyhine dava açılması ile ilgili olarak bir haber yorum yayınladı. Haberde ayrıca, Çin’e yöneltilen soykırım iddialarının temeli olmadığını,Çin yönetiminin Uygurlar ve diğer Müslüman azınlıklara karşı yasalara uygun bir aile planlaması politikası izlediğini ve “zorla kısırlık” diye bir şey olmadığını öne sürdü. bildirdi. Ayrıca, azınlık uluslara mensup bölge sakini kadınların gönüllü olarak doğum kontrol önlemleri aldığını de iddia etti.

Bölge uzmanları ve Uygur aktivistler ; Ülkelerinde Çin baskı ve zulmünden kaçarak dünyanın dört bir yanında Sürgünde yaşayan Uygurlar, dünyada ilk kez, kendileri için adalet talep edecek bir Uygur Hukuk Gurubu kurulmasından memnun olduklarını ve açılacak bu soykırım davasından büyük umutlar beklediklerini belirtiyorlar.

Share
354 Kez Görüntülendi.