logo

trugen jacn

ÇKP DİKTATORYASININ SIZDIRILAN “GİZLİ UYGUR SOYKIRIM BELGELERİ”NDEN AYRINTILAR -4

ÇKP yönetiminin sızdırılan ve ilk kez The New York Times gazetesinde yayınlanan “Uygurları Soykırımla Yok Etme Gizli Belgeleri”nin ayrıntılarının ppaylaşımları devam ediyor. Bu gizli belgelerde esas hedefin Çin yönetiminin İşgali altında yaşayan Doğu Türkistan Türklerini toptan yok ederek bu ülkeyi tamamen etnik Han Çinlilerinin yaşadığı bir Çin toprağı haline getirmek niyetini açığa çıkardığı bildirildi.

Çin zulüm resimleri ile ilgili görsel sonucu

   UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Çin Komünist Partisi(ÇKP)üst yönetimine ait  sızdırılan çok gizli “Uygur Soykırım Belgeleri”nin ayrıntılarının açıklanması devam ediyor.

24 Kasım 2019’da The New York Times(NYT)gazetesininPekin Temsilcisi Austin Ramzy taraından ele giçilip yayınlanan belgelerde  Pekin’in Çin’in 21.yüz yıldaki tarihi elemlerinin yeni vesiyonu olan “Bir Kuşak-Bir Yol” projesini kullanarak Doğu Türkistan üzerinden Türkistan coğrafyasına  taşma,yayılma,sömürgeleştirerek  hegomanya kurma tarihi emellerinin önünde engel olarak gördükleri Doğu Türkistan Türklerinin bu topraklardan kesin ve ebedi olarak yok edilmesi  için  ÇKP üst yönetim kadrolarının demeç ve açıklamaları iele talimatlar,emirnameler ile ÇKP Merkez Komitesi üyelerinin  Doğu Türkistan  ve Müslüman Türkleri yok etme planları hakkındaki görüşleri ile buna ait uygulamaların seyri hakkında bilgileri içeriyor.

Özgür Asya Radyosunun  The Guardian gazetesinde  yayınlanan bir haber analızıni kaynak göstererek verdiği haberde  ” geçtiğimiz haftanın  Çin için asla hayırlı bir hafta olmadığı” belirtilerek belgelerden  birinde Uygur bölgesinde Çin’in inşa ettiği yüzlerce Çin tipi Toplama(Nazi)kamplarında tutulan  milyonlarca Uygur,Kazak ve diğer Müslüman Türklerin  bu kamplardan “asla Kaçmasına fırsat verilmemesi gerektiği ” talimatının yer aldığını açıkladı.

Nye lekkede regjeringsdokumenter fra Kina viser omfattende menneskerettighetsbrudd mot landets muslimske minoritet i interneringsleirene i Xinjiang.

İngliz The Telgraf gazetesi de yayınladığı bir diğer haberde ise,  Belgelerden bir bölümünün içeriği yayınladı. Sızdırılan Uygur Soykırım Belgelerinde şu hususların talimatlandırıldığı de açıklandı ;

== Kapıları Sıkı Kapatmak

==  Binayı Sağlam  ve sıkı şekilde korumak

==  Koğuşların Kapıları sıkı şekilde kapatmak

==   Kamp ve Koğuş  koridorlarının kapılarını sıkıca  kapatmak

== Her hangi bir sebeple Kapılar açıldığında derhal Kapıları tekrar kapatmak

Çin yönetimi Çin tipi bu Toplama Kamplarının varlığını ilk önce inkar etmişti.Ancak bu kampların kanıtları yayınlanınca bu kampların “Eğitim Merkezleri ” olduğunu öne sürmüştü. Ayrıca,bu kampların “Yatılı Okullar”  olduğunu burada tutulanların ise “ Öğrenci” olduklarını iddia etmişti. Burada “Eğitilen” öğrencilerin bu Eğitim merkezlerine kendi rızaları ile “Meslek öğrenmek ve ideolojik saplantı ve hastalıklarından  tedavi olarak kurtulmak ” amacı ile geldiklerini ve istedikleri zaman evlerine geri dönebileceklerini öne sürmüştü.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Paris’te yayınılanan L’eobs  dergisinin bir haber analızında ise sızdırılan bu ÇKP belgelerinin yayınılanmasının Çin yönetiminin üst kadamesinde büyük karışıklıklara yol açtığını ÇKP üst yönetimi içinde büyük kaynama olduğunu bildirdi.

Belgelerin geçenlerde açıklanan bir bölümünde Yarkent Şehri Yerel ÇKP.genel Sekreteri Wang Yuji’nın kamplarda tutulan  20 bir tutukuludan 7 bin kişiyi serbest bıraktığı için görevden uzaklaştırarak cezalandırıldığını  ve daha sonra kendisinden her hangi bir haber alınamadığını bilgisi de haberde yer almıştı.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
683 Kez Görüntülendi.