logo

trugen jacn
17 Ekim 2019

NAZİ KAMPI MAĞDURU GÜLZİRE : İŞKENCE VE TECAVÜZE UĞRADIM VE KISIRLAŞTIRILDIM.

Doğu Türkistan’daki bir Çin Nazi Kampında bir süre kalan ve daha sonra kurtarılarak Kazakistan’a getirilen Kazak Türkü Gülzire Mogdyn kampta yaşadıklarını anlattı. Müslüman Türk tutuklulara baskı,zulüm ve işkenceler yapıldığını kadınlara tecavüz edildiğini cinsel organlarına acı biber sürülerek korkunç işkenceler yapıldığını hamile kadınların bebeklerin kürtajla alındığını kadın tutukluların çeşitli yöntemlerle kısırlaştırıldıklarını ifade etti. Kendisinin de taciz ve tecavüze uğradığını ve çeşitli işkencelere maruz kaldığını de açıkladı.

Gulzira Mogdyn, korkunç bir kürtaj geçirdiğini iddia etti.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

İngiliz yayın organı “The Sun”ın “ web sitesinde “The Sun News Website of The Year” başlığı ile yayınlanan bu haberde Çin’in Doğu Türkistan’daki toplama kamplarından bir şekilde kurtulmayı başaran mağdurların bizzat birinci ağızdan anlattıkları bilgiler yer almaktadır.

Çin’in toplama kampında tutuklu kalan Müslüman Kazak Türkü Gülzire Magdyn isimli kadın, kamplarda Müslüman kadınlara tecavüz edildiğini, kürtaj yaptırmaya zorlandıklarını, sterilizasyona uğradıklarını ve cinsel organlarına zorla acı pul biber sürülerek korkunç işkenceler yapıldığını açıkladı.

Çinli yetkililer tarafından yaptırılan toplama kamplarından biri.

Birleşmiş Milletler uzmanları ve eylemcileri en az bir milyon etnik Uygur ve diğer Müslüman azınlık grup üyelerinin toplama kamplarında tutulduklarını, çoğunun gözü bağlanmış ve zincirlenmiş olarak tutulduklarını belirtiyorlar.

Pekin bu kampların yeni iş becerileri öğreterek dini aşırılıkçılık ve terörizmi ortadan kaldırmayı amaçlayan mesleki eğitim merkezleri olduğunu iddia ediyor.

38 yaşındaki Gulzira Mogdyn, Kazakistan ziyaretinden sonra telefonunda Çin’de yasaklanan WhatsApp uygulamasının bulunduğu iddiasiyle gözaltına alındı.

Yetkililer etnik Kazak olan Gülzira’nın 10 haftalık hamile olduğunu öğrenince, onun bu dördüncü çocuğunun doğmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Gülzira Washington Post’a, doktorların anestetik ilaç kullanmadan onun “embroyosunu kesip çıkardığını” ve bunun acısını hala çektiğini anlattı. “Bu trajedide iki insan kaybedildi; bebeğim ve ben” dedi.

Şimdi Kazak vatandaşlığına geçen Gülzira, kendisine yapılan bu zulüm ve işkencelere karşılık Çin yönetiminden tazminat talebinde bulunduğu söylüyor. t

Çin’in Uygur bölgesinde aileden yakınları ile diğer akrabaları bulunan başka bir Kazak kadını temsil eden bir avukat, müvekkilinin 2016 ve 2017 yıllarında Sincan’da yaşarken kendisine iki kez zorla kürtaj yapılarak bebeğinin katledildiğini bildiriyor.

Eski Toplama Kampı tutuklusu bir diğer kadın ise, tutuklu bekar ve genç kadınların gece saatlerinde hücrelerinden alınarak götürüldüklerini daha sonra bunlara tecavüz edildiklerini söylüyor.Bu kadınların çoğunun ise tekrar hücrelerine dönmediklerini ve ortadan kaybolduklarından şüphelendiğini dile getirdi.

30 yaşındaki İlahiyat öğrencisi Uygur Rukiye Perhat, kendisine Çinli Gardiyanlar tarafından defalarca tecavüz edildiğini ve iki kere hamile bırakıldığını ifade ediyor.

Son 4 yılını çeşitli hapishanelerde geçiren Rukiye Ferhat, “ Toplama kampında tutuklu 35 yaşın altındaki bütün kadınların Çinli erkekler tarafından taciz,cinsel istismar ve tecavüze uğramaları olağan bir durum idi.” diyor.

Kamplarda 18 ay tutuklu kalan 40 yaşındaki Kazak kadını Gulzira Auelkhan şunları söyledi: “ Çinli gardiyanlar Koğuşlara giriyorlar ve İçeri gözüne kestirdikleri her hangi tutuklunun kafasına torba geçirirek götürürlerdi” dedi.

Kadın gözetmenlerin kendisinin genetik bölgesindeki tüylerini sakız yapıştırarak tekrar çekerek işkence yaptıklarını ve tutuklular duş alırken videolarının çekildiğini anlattı.

Kampta tutuklu bulunan Kadınların bazılarının cinsel organlarına küçük cam kavanozlarda suyla karıştırılmış acı pul biber suyunu sürmeye zorlandıklarını iddia ediyor.

Bir diğer kadın ise “ Bu işkence sonucu vücudumuz ateş gibi yanıyordu” sözleri ile çektiği acısını ifade ediyordu.

Telefonunda WhatsApp programı bulunduğu için gözaltına alınan ve kampa hapsedilen 32 yaşındaki Rahime Senbay ise , rahmine kamp doktoru tarafından zorla gebeliği önleyici bir cihazın yerleştirildiğini söylüyor.

Rahime Senbay “ Bu cihazın rahmime konulmasını İstemediğimi söyledim Ama bu operasyonu yapan doktor kampta kalan tüm kadınlar için bunun bir zorunluluk olduğunu söyledi” dedi.

Çin hükümeti, eğitim ve öğretim yoluyla terörle mücadele planının bir parçası olarak gözaltına alınanların haklarının savunulduğu iddiasında ısrar ediyor.

Şok edici dron görüntüleri, Xinjiang’daki bir topluma kampında erkeklerin gözlerinin bağlı ve zincirlenmiş olduklarını gösterdi.

Şok edici dron görüntüleri, Xinjiang'daki bir topluma kampında erkeklerin gözlerinin bağlı ve zincirlenmiş olduklarını gösterdi.

Drone görüntülerine göre, Çinli polis memurları yüzlerce gözü kapalı ve zincirlenmiş tutsakları Çin’in Sincan bölgesindeki ‘yeniden eğitim kamplarına’ götürüyor.
Video Adresi:


Haber Kaynağı: The Sun News Website of The Year
https://www.thesun.co.uk/news/10089652/chinese-muslims-rape-abortions-sterilisations-camps/
Türkçesi : http://www.sinoturknews.org/cindeki-muslumanlar-tutuklu-kaldiklari-korkunc-toplama-kamplarinda-tecavuz-kurtaj-kisirlastirma-ve-cinsel-organlarina-zorla-aci-pul-biber-surme-gibi-iskencelere-maruz-birakildi/

Etiketler: » » » » » » »
Share
877 Kez Görüntülendi.