logo

trugen jacn
12 Ekim 2019

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ BİR KEZ DAHA GÜNDEME GETİRİLDİ

Münih merkezli Avrupa Doğu Türkistan Birliği Derneğinin öncülüğünde Avrupa’daki Doğu Türkistan Dernekleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir toplantı ile Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere yönelik ağır baskı,zulüm ve insan hakları ihlalleri bir kez daha anlatıldı.

Çin\'in Uygur Türklerine uyguladığı zulüm bitmiyor

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Dernek Başkanı Asgar Can’ın organizasyonundaki toplantıya konuşmacı olarak kendisi ile birlikte Almanya Federal Parlemantosu Yeşiller Partisi İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve Sözcüsü Milletvekili Margarete Bause ile birlikte Zulüm gören azınlık toplulukları temsilcisi Ulrich Delius katıldı.

Ayrıca Amerika’nın Münih Başkonsolosu Meghan Gregonis ve bazı STK temsilcileri ile birlikte Münih Türk Basını katıldılar.

19-10/11/1-1570785761.jpg

Toplantının ev sahipliğini yapan Asgar Can, Uygurların Çinden istediklerini sıraladı. Can konuşmasında, Tutuklu vatandaş ve politikacıların serbest bırakılmasını, ve ayrıca toplama kamplarının kapatılmasını ivedilikle istedi. Can ayrıca
Uygur dilini ve alfabesinin eğitim ve öğretim sisteminde uygulanması,
Seyahat,fikir ve bir araya gelerek toplanma özgürlüğünün sağlanması ile en temel İnsan haklarının sağlanmasını istedi.

19-10/11/1-1570785761.jpg

”BU ZULÜM MUTLAKA SONA ERDİRİLMELİ”

Bause Ise, ” Çin polisleri Uygurları suçsuz yere tutukluyor ve halkı korkutarak psikolojik baskı uyguluyor. Aileler tutuklu aile fertlerinin durumlarından bilgi alamıyor. Tutuklu olanlar adeta kayboluyorlar. Bütün Dünya artık bunları biliyor. Bu zulüm mutlaka sona erdirilmelidir dedi. Bütün bunlar cereyan ederken Uygurluların seslerini duyururken hiçbir aşırılığa başvurmamalarını takdir ile karşılıyorum ve kendilerini bundan sonrada desteklemeye devam edeceğim”dedi.

Toplantı’da konuşan Zulüm gören azınlıklar temsilcisi de Zalim Çin devletinin uyguladığı ve insanların en temel insan haklarından dahi mahrum olan Uygurların seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak : https://www.karar.com/dunya-haberleri/cinin-uygur-turklerine-uyguladigi-zulum-bitmiyor-1350021?fbclid=I


Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
439 Kez Görüntülendi.