logo

trugen jacn
09 Eylül 2019

GÜNÜMÜZDE DOĞU TÜRKİSTAN VE UYGUR TÜRKLERİ

Asım Kemal Güner resimleri ile ilgili görsel sonucu

Asım Kemal GÜNER

SUÇLARI TÜRK OLMAK Mİ ?

Çin’de bulunan Uygur Türkleri her türlü kötü muameleye maruz kalıyor. Seslerini duyan yok. Uygur Türklerinin çektiği zulme dur denilmesi adına ülke olarak istenilen seviyede tepki vermiyoruz.Uygur Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Nasir, “Şu ana kadar Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti 3 ila 5 milyon Uygur Türkünü çeşitli suçlar yükleyerek, 3 yıldır hapsediyor. Kendilerine her türlü işkenceler yapılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti, kendi lehinde haber yapacağına inandığı ülkelerin gazetecilerini davet etti. Ancak vicdan sahibi bazı gazeteciler, Çin güdümünde haber yazmaya direnmiş” ifadelerini kullandı.Sadece bunlar mı? Çin’de Uygur Türkleri için kurulan sözde eğitim kampları ceza kampı olmuş. Uygur Türkleri hala köle gibi kamplara tıkılmış vaziyette her türlü çirkinliğe maruz kalıyor. Selamünaleyküm denilen kardeşlerimiz Aleykümselam bile diyemiyor, merhaba diyor. Çince konuşmaya zorlanıyor. Ne mutlu Türküm diyen bu kardeşlerimizin daha fazla insanlık dışı muameleye tabi tutulmasına dur demek için gerekli adımlar cesaretle atılmalı.
Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur sözü Uygur Türkleri için neden geçerli olmuyor, bu kardeşlerimiz acı ve gözyaşı ile baş başa bırakılmış vaziyette. Dünya ya kafa tutan ülkemiz, Müslüman Uygur Türk’ü kardeşlerimiz için elini masaya vurmaktan imtina etmemeli.Uygur Türkü kardeşlerimizin bu kadar yalnız bırakılmasının ardında neler yatıyor.

Çin devletinin ülkemize karşı yapacağı ekonomik yaptırımların canı cehenneme, benim kardeşimin namusuna kadar el uzatan böyle bir ülkenin yapacağı iyilik yere batsın.

Müslümanlıkta kimseye pabuç bırakmayız ama iş Çin’de zulüm gören Müslüman Türk kardeşlerimizin yaşadığı ıstıraba sessiz kalmamak gerek.

Dünyanın bir ucundaki ülkelere destek olmaktan kaçınmayan Türkiye’nin Çin’deki Uygur Türklerini görmezden gelmesi, oradaki kardeşlerimizin acılarına acı katmakta.

Artık bu kardeşlerimize sahip çıkma zamanı gelmiştir. 


KAYNAK : https://www.karadenizgazete.com.tr/yazar/asim-kemal-guner/uygur-turkleri/7703?fbclid=

Etiketler: » » » » » » » »
Share
702 Kez Görüntülendi.