logo

trugen jacn

KORKUNÇ RAPOR : ÇİN 90 BİN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜNÜN ORGANLARINI ÇALARAK SATTI !

 Çin’in tutuklu ve hükümlülerin organlarını zorla çalarak sattığı yolunda yeni bir rapor açıklandı.Bu yeni raporda, Çin  yönetiminin tutuklu ve hükümlülerin yasadışı olarak vücut parçalarını (canlı organlarını ) zorla çıkararak sattıkları bilgisi yer alıyor.  Çin’in bütün yalanlamalarına rağmen karaborsada satılan organların  en az   90.000  tutuklu ve hükümlüye ait olduğu  bildiriliyor.  

Raporda ayrıca şu  çarpıcı ve şok edici bilgiler  de  yer alıyor ;

  • Çin’de  yılda  en az 10.000 organ naklı gerçekleştiriliyor .
  • Çin’in organ çalarak satma  işleminde en büyük   kaynak  en çok Falun Gong dinine inandıklarından dolayı  hapsedilmiş  tutuklu ve hükümlüler oluşturuyor.  
  •   Açıklanan rapor Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yalanlandı ve bu iddialara ait kanıt ve  bulguların ‘asılsız’ olduğunu  ileri sürdü. 

Bir raporda Çin'in organlarının kaldırılması için yılda 90 bin mahkuma zorlandığı iddia ediliyor

 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Yayınlanan  raporda, Çin’in hükümlü ve tutuklulardan  yasadışı olarak vücut parçalarını (organlarını) aldıklarını  bilgisi yer alıyor. Ancak, Çin’in bütün yalanlamalarına rağmen karaborsada satılan organların  en az   90.000  tutuklu ve hükümlüye ait olduğu  bildiriliyor. 
Şok edici raporda Çin’de, yılda 10.000 organ nakli gerçekleştirdiği ancak,  gerçek rakamın 100.000’e  kadar çıktığı bildiriliyor.
Organların çalınarak satılmasında Falun Gong dini mensupları olan hükümlü ve tutuklular  nakil için  ana hedef  olduğu bilgisi yer alıyor.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bulguların ‘asılsız’ olduğunu söyledi Yeni bir raporda, Çin’in organlarını  çıkarmak için yılda  en az 90.000 mahkumun  kullandığı belirtiliyor.

İnsan hakları aktivistleri, zalim pratiğe son vermek için uzun süredir kampanya yürütüyorlar, ancak son raporda nakil talepleri arttı 

Çin’in  Siyasi tutuklulardan organları çıkarmanın yaygın  olarak uygulaması, Çin’de “Organ Turizmi” sektörünün yarattığını ve bu yol ile yabancılardan  büyük miktarda paralar  elde ettiği açıklandı.

Çin, organ nakli konusunda  Uluslararası Koalisyona Sona Erdirerek bu  işi kenedisi tek başına yapamaya başladığı  ifade ediliyor. İnsanların organlarının zorla alınarak   Yağmalamada tıp uzmanları ve insan hakları savunucuları, Çin’deki yüzlerce hastanedeki nakil aktivitesini inceleyen bir rapor yayınladılar.

Ethan Gutmann  bu yeni raporun ortak yazarı, internette yayınlanan bir videoda şunları söyledi: “  Eğer bir kişi   organ  satın almak ve kendisine naklettirmek  için Çin’e giderse, kesin olarak ona nakledilecek organ   onun  adına öldürülen bir Falun Gong  müridinden geliyordur.”

Organların gönüllü bağışları artsa bile, bu seviyeye ulaşamazlar.

Raporda Çin,   canlı organ toplamak ve satmakla suçlanıyor., ‘diye İnsan hakları Aktivistleri,   Çin’in Organ için insanlara zulüm ve işkence  ve öldürme  pratiğine son vermesi  için uzun süredir kampanya yürütüyorlar, ancak bu son raporda nakil taleplerinin  arttığı belirtildi.

Çin yönetiminin  etnik Hanların  geleneksel Çin kültür kaygıları nedeniyle gönüllü organ bağışları almakta zorlanıyor ve  dolayısıyla tutuklu ve mahkumlar öncelikle nakil taleplerini karşılamak için kullanıyor.

Rapor’da Çin’deki tıbbi kuruluşların , Çin’in yılda 10.000 nakli gerçekleştirdiğini iddia ediyor ancak rapor, rakamın 100.000’e yaklaştığını söylüyor.

Raporda Çin’de nakli faaliyeti, cerrahi personel ve yatak miktarını araştırılıyor  ve 100.000  organ nakli için  günde  ortalama en çok   iki nakli  gerçekleştirilebileceği tahmin ediliyor.

Çin'de yılda en fazla iki nakil, yılda 100.000 transplant gerçekleştiriliyor

Raporda,organ nakli yapılan Hastanelerin çoğu nispeten yeni  ya da yeni nakil  ekipman,yatak sayısı ve imkanlarına   sahip olduğu bilgisi yer alıyor. Bu   uygun tıbbı durum ve gelişme, nakil için sürekli bir organ tedarikine güvenmeden gerçekleştirilemeyeceği de belirtiliyor.

“Çin’deki nakil işi, 2001’de sadece mevcut organların bolluğuyla değil, aynı zamanda bu bolluğun belirsiz bir geleceğe doğru devam edeceğine dair bir güven ile de gelişti” diye devam ediyor.

Gutmann, Çin’de tutukluların organlarının zorla çıkarılarak satılma uygulamasının  1980’lerde başladığını, ancak son yıllarda bu rakamın çok büyük ölçüde arttığı açıkladı.

2001 yılına kadar, Laogai Sistemi’nde (Emekle Terbiye Kampı) hapsedilen bir milyondan fazla Falun Gong, perakende-organ testine tabi tutuldu ve Çin askeri ve sivil hastaneleri nakil tesislerinin inşasını  hızlandırdılar. Organ tedariki için 2002 yılına kadar House Christians (Nıristiyan Evi)  müritleri seçilmiştir.  Bu durum 2003’te  Tibetlileri hedef almaya dönüştü.

Gutman,son gelişmeleri “ Çin’de Son Organ Yağmalaması ” başlığı altında kendine ait  web sitesinde yazdı.

Falun Gong inancı, manevi egzersiz ve meditasyon yöntem ve rejimini uygulayan bir Taocu Budist mezhebidir. Çin’de on milyonlarca  müridi bulunmaktadır.  Ancak 1999’da Komünist Parti liderliği  bu inancı ve uygulamalarını  ortadan kaldırmak için ülke çapında bir baskı  ve tutuklama kampanyası başlatmıştır.

Şok edici transplant(organ nakli)   raporunu hazırlamak isteyen Uzmanaların yöntemleri arasında , gerçek rakamlarını elde etmek için   Çin’deki 865 hastanenin organ nakillerini gerçekleştiren (tüm hastanelerin yaklaşık yüzde 13’ü) telefon anketleri, hastane web siteleri ve tıbbi dergilerdeki verileri gözden geçirdiler.

712 karaciğer ve böbrek transplantasyonu merkezini takip ettiler ve bunlar hakkında bilgi toplayıp analiz ettiler ve Çin hükümetinin organ nakli için onayladığı 165 hastaneyi tek tek incelediler.

Raporu eleştiren Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying raporun bulgularının yanlış olduğunu iddia etti.

Gutman, Organları zorla çalınan mağdurların İtirafları ve yayınlanan raporda, Çin’de zorla organ toplama ile ilgili bu tür hikayelerin hayali ve asılsız olduklarını söyleyebilmek için   bunu  kanıtılayan gerçek bir veri.kant ve temeli yok’ dedi.

Kaynak :  https://www.dailymail.co.uk/news/article-3657966/China-forcing-90-000-prisoners-organs-removed-sale-black-market.html

Etiketler: » » » » » » »
Share
1552 Kez Görüntülendi.