logo

trugen jacn

ABD’Lİ TV.YILDIZI ÇİN’İN UYGURLARI NAZI KAMPLARINA KAPATMASINI ELEŞTİRDİ

ABD.’li ünlü Talk Shaw yıldızı John Oliver,  Çin’de 2012 yılındaki iktidar Savaşını  yanı ÇKP genel Sekreterliği  Diktatörlüğünü  rakiplerini  akla hayale gelmedik sinsi yöntemeler kullanarak  onları ebedi olarak yok ettiğini ve    Cungentey Sarayını tek başına ele geçiren Çin Lideri Xi’ye  mizah tarzını kullanarak ağır  eleştirelerde bulundu.  Xi Jinping’in  özellikle Doğu Türkistan’daki etnik temizlik,baskı zulüm ve insanlık dışı cinayetlerini   ortaya koydu ve bu baskı ve zulüm uygulamalarını  sert şekilde   eleştirdi. Ünlü Sanatçı rayting rekorları kıran  ve en çok an  izlenen bu Show programında  Çin Lideri Xi’nin   Doğu Türkistan’ın tarihi sakinleri ve gerçek sahipleri MüslümanUygurlar ve Kazaklar ve diğer uluslardan  neredeyse 1 milyona yakın suçsuz insanı İdeolojik Eğitim Merkezleri adı verdiği  Çin Nazi  toplama kamplarında kapattığını de açıkladı. 

Ünlü Amerikalı talk show yıldızı, Uygurların toplama kamplarına atıldığını dile getirdi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Amerika Birleşik Devletlerinin ünlü TV platformu olan HBO’nun talk show programı olan “Last Week Tonight with John Oliver”da dün akşam Uygurların durumu ele alındı.

Mizahi olarak Xi Jinping’in ele alındığı programda John Oliver, Uygurların neredeyse 1 milyona yakınının toplama kamplarında tutulduğunu dile getirdi. Oliver, “Çin’in Müslüman azınlığı olan Uygurlar distopik seviyelerde gözetim ve tutuklamaya tabi tutuluyor.” ifadesini kullandı. Oliver, daha sonra The Wall Street Journal’da çekilen Doğu Türkistan belgeselinden bir bölüm izleterek Uygurlara yapılan baskılardan bir örnek gösterdi.

Oliver daha sonrasında Uygurlardan zorla toplanan kişisel veri depolama uygulamasının eski ABD başkanı Richard Nixon gibi, Naziler gibi tarihi örneklerle karşılaştırıp mizahi bir eleştiride bulundu. Oliver bu kişisel veriler sonucu eğer “güvenli olmayan kişi” olarak nitelendirilenleri nelerin beklediğini açıkladı. Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da bulunan toplama kamplarına dikkat çekerek “güvenli olmayan kişiler”in bu kamplara gönderildiğini belirtti. John Oliver bu kamplarda yaklaşık 1 milyon kişinin tutulduğunu vurguladı.

Oliver daha sonra, “Xi Amca sizin eğlenceli amcalarınızdan çok, 800 bin kişiyi bodrumunda tutan ürkütücü amcalarınıza benziyor” ifadesinde bulundu.

” LastWeekTonight = Geçen Haftanın Akşamı ” adlı Talk Whaw programında Çin Lideri Xi Jinping’in ele alındığı programda John Oliver, Uygurların neredeyse 1 milyona yakınının toplama kamplarında tutulduğunu dile getirdi.

Oliver daha sonra, “Xi Amca sizin eğlenceli amcalarınızdan çok, 800 bin kişiyi bodrumunda tutan ürkütücü amcalarınıza benziyor” ifadesinde bulundu.

WorldUyghurCongress

@UyghurCongressPolitical indoctrination camps unlawfully holding upwards of one million Uyghurs was raised last night during @HBO‘s @LastWeekTonight w/ John Oliver. Awareness of massive human rights violations increasing slowly, though not nearly fast enough.

Kaynak : http://qha.com.ua/tr/turk-dunyasi/unlu-amerikali-talk-show-yildizi-uygurlarin-toplama-kamplarina-atildigini-dile-getirdi/171550/https://www.facebook.com/uyghurcongress/videos/1931837320184416/
https://www.facebook.com/uyghurcongress/videos/1931837320184416/

 

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1323 Kez Görüntülendi.