logo

trugen jacn
11 Eylül 2017

ÇİN, AFGANİSTAN,MYANMAR (ARAKAN) VE DOĞU TÜRKİSTAN

Çin, Afganistan, Myanmar (Arakan) Ve Doğu Türkistan

Amerika Birleşik Devletleri yeniden Afganistan’a asker gönderme kararı aldı. Bunun üzerinde durmakta yarar vardır.

Bunun asıl nedeni ise, Çin’in Afganistan üzerinden hem enerji kaynaklarına hem de Ortadoğu’ya ulaşabilme hedefidir.

Buna bir de Afganistan’da yeni bulunan petrol bölgelerini eklersek durum biraz daha netleşmiş olacaktır.

Çin kendisini enerji kaynaklarına ulaştıracak yol olarak, Doğu Türkistan üzerinden Afganistan seçmiştir. Bu yol üzerinde bulunan Doğu Türkistan Müslümanları maalesef katliama uğratılmaktadır. Bu katliamlarda Dünyaya kapalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Doğu Türkistan’da teşkilatlanmış olan İslami Hareket ise Çin için oldukça büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Çin aynı zamanda 1933 yılında bağımsızlığını ilan etmiş   ve 12  Kasım  1933’te  Doğu Türkista İslam Cumuhuriyeti adı ile bir devlet kurulmuştur. Bu  devletin bağımsızlığını  Sovyet – Çin işbirliği sonucunda 1934 yılında ortadan kaldırmış  tekrar  Çin’e bağlamıştır. Bu yüzden Doğu Türkistan sürekli baskı altında tutulmaktadır.

Doğu Türkistan İslami Hareketi, Myanmar Mücahitlerine Askeri destek verdiğinden dolayı çok sert bir şekilde cezalandırılmıştır.

Çin’in ikinci hedefi ise Myanmar üzerinden Deniz’e ulaşmaktır. Yine işin ilginç tarafı ise bu bölgede ( ARAKAN) yine Müslümanlar bulunmaktadır.

Aynı zamanda deniz kenarında bulunan ARAKAN ‘da Nükleer Tesislerin Kurulma ihtimali Wikileaks belgelerine kadar yansımıştır. ÇİN kendisine tehdit olarak yine Müslümanları görmüştür. Dolayısıyla Budistlerin yapmış olduğu katliamlarda yer almıştır.

TÜRKİYE NE YAPMALIDIR ?

  1. Türkiye Cumhuriyeti,  Doğu Türkistan’iin bağımsızlığını savunan  Doğu Türkistanlı Mücahit guruplara   ve gerekse Myanmar İslami hareketine  her yönüyle desteklemek zorundadır.
  2. Bu bölgeye  İslam dünyasından Gönüllü Mücahitler yönlendirilmelidir.
  3. Myanmar Devlet yönetimi uluslararası arenada baskıya tabi tutulmalıdır.
  4.  30 milyonun  üzerinde bir nüfusa sahip olduğu tahmin edilen  ve  Doğu Türkistan’da yaşayan  Müslüman Türklerin sorunlarını   Türkiye  Cumhuriyeti devleti olarak gündemine taşımalıdır. Bu tarihi Türk yurdunda tarihte olduğu gibi  Bağımsız bir Türk Cumhuriyeti devleti kurulmalıdır.
  5.  Özellikle Tayland üzerinden, Myanmar’ın Müslümanları katleden  Budist silahlı Çetelerine karşı    büyük çaplı  harekat başlatılması ciddi olarak düşünülmelidir.

Şunu unutmayalım ki İslam Ümmetinin bütün ümidi Türkiye Cumhuriyetidir. Dolayısıyla biz çok güçlü olmak zorundayız.

Cenab-ı Hak Tüm İslam Dünyasına  barış ve huzur  nasip eylesin. inşallah.

Kaynak : http://www.sanalbasin.com/senegalli-ogrenci-abdul-aziz-khoumani-kim-oldurdu-21157530

 

Etiketler:
Share
911 Kez Görüntülendi.