logo

trugen jacn
11 Aralık 2016

UYGUR TÜRKLERİ ALMANYA’DA İŞGALCI ÇİN’İ PROTESTO ETTİLER

Uygurlardan Çin Zulmünü Protesto Mitingi

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Almanya’da yaşayan Uygur Türkleri 10 Aralık Dünya İnsan hakları günü münabetiyle Ülkelerini işgal eden, Soydaşlarına baskı,zulüm ve işkence yapan Uygur Türklerine karşı etnik assimilasyon,dini ve ırkı soykırım uygulayan İşgalcı Komünist Çin’i Münih Başkonosolosluğu önende miting yaparak protesto ettiler.Uygurlar İşgalcı Çin’den  Doğu Türkistan’daki İşgale  son verme  çağrısı de yaptılar.

uygur1.20161211001119.jpg

Havanın soğuk olmasından dolayı katılımın az olduğu Uygurlar’ın Çin zulmünü protesto mitingi, Münih Çin Başkonsolosluğu’nun önünde gerçekleştirildi. Mitingde Münih merkezli Avrupa-Doğu Türkistan Birliği Derneği Başkanı  Asgar Can bir konuşma yaparak, Çin zulmünü kınadı ve özgür dünyadan işgalcı Çin’e insan hakları ihlallerine son vermesi için baskı yapmalarını ve bu zulme dur demeye çağırdı.

Çin’in baskıcı rejiminin Uygurlar’a karşı uyguladığı zulüm politikalarını her zaman tel’in ettiklerini söyleyen Asgar Can, ayrıca işgal edilen toprakların bir an önce asıl sahipleri olan Uygurlar’a geri verilmesi çağrısında bulundu. Mitinge katılanlar sık sık slogan atarak Çin zulmünü protesto ettiler.

uygur3.20161211001036.jpg

Kaynak : http://www.haberbayern.de/uygurlardan-cin-zulmunu-protesto-mitingi-3515h.htm

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1798 Kez Görüntülendi.