logo

trugen jacn
29 Ağustos 2016

KIZIL ÇİN’İN ” SURİYE’DE TERÖRİSTLERE KARŞI OPERASYON YAPACAK’ İDDİASI

Altıncı yılına giren Suriye krizinde Asya’nın ” Kağıttan Kaplan” dev gücü Çin de askeri olarak sahaya iniyor. İsrail istihbarat servisi Mossad’a yakınlığıyla bilinen Debka File sitesi, Çin’in tıpkı Rusya gibi Suriye’de teröristlere karşı hava operasyonlarına başlayacağını iddia etti.

cin_in_suriye_deki_teroristlere_operasyon_yapacagi_iddia_edildi_h118638_266ce

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İsrail’ın MOSSAD’a yakın Debka File sitesine konuşan Amerikalı üst düzey bir istihbarat yetkilisi Çin’in Suriye’de savaşan Uygur kökenli militanları hedef alacağını söyledi. Aynı yetkili, Çin Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Suriye’ye konuşlanarak terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyeceğini ileri sürdü. Suriye’deki Uygur kökenli savaşçıların ülkeye geri dönmeleri, Pekin yönetimini endişelendiriyor.
Geçtiğimiz hafta Çin’den askeri bir heyet Suriye’nin başkenti Şam’da üst düzey temaslarda bulundu. Ziyarette, Çin ordusundan Tuğamiral Guan Youfei ile Suriye Savunma Bakanı Fahad Kasım el-Freyc’in görüştü. İki ülkenin askeri işbirliğini derinleştirme kararı alındı. Bu kapsamda Çin Ordusu’nun Suriye ordusuna ilk etapta danışmanlık ve eğitim noktasında destek vereceği duyruldu.
Çinli heyetin başkanı Tuğamiral Guan Youfei, Şam’da Rus askeri yetkililerle de ülkedeki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunmuştu.
Çin, krizinin başından beri Suriye hükümetine siyasi destek sunuyor. Bu kapsamda Çin yönetimi, Suriye’ye yönelik uluslararası askeri bir müdahaleyi engellemek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde veto hakkını dört kez kullandı. Aynı şekilde Rusya da veto hakkını kullanarak Çin’le birlikte Suriye’ye Amerikancı bir müdahaleyi engelledi.

Kaynak : ww.ilk-kursun.com/haber/274763/cinin-suriyedeki-teroristlere-operasyon-yapacagi-iddia-edildi/

Etiketler: » » » » » »
Share
1217 Kez Görüntülendi.