logo

trugen jacn

ÇİN’İN SEKRETERİ : MESCİTLERİ YIKTIK,İÇKİ’YE ALIŞTIRDIK VE ” İSTİKRAR”‘I SAĞLADIK.

haraq-wiwiska-bay-nahiye.jpg

Ağustos 2015- Aksu/Bay’a bağlı Kızıl Yiza’daki(Köyün’deki)  Bir Uygur  Lokantası’na Asılan Levha’da şunlar yazılı :   

 Çağdaş yeme-içme kültürü yaratmak, dini Radikalızmı Önlemenin En Modern ve Etkili Yoludur.

Gıda Denetleme  Ve Kontrol İdaresi’nden duyuru :

  1. Anormal ve moderniteye uygun olmayan şekilde   giyinmek yasaktır.
  2. Kamusal  ve Topluma ait alanlarda namaz kılmak yasaktır.
  3. Ticari  faaliyet yapılan yerlerde  içki içenlere mani olmak yasaktır.
  4. Ticari  sahalarda   içki içilmesini yasaklayan her türlü ilan ve duyuruların asılması  yasaktır. 

Uygur Haber ve Araşatırma Merkezi(UYHAM)
Çin İşgal yönetiminin Pekin’deki Multimilyarder Kodamanları İslam dünyasını sinsice kandırmak ve gözünü boyamak için Doğu Türkistan’da ve Çin’de yaşayan Müslümanların dini ibadetlerini serbestçe yapabildiklerini iddia eden sinsi yalanları ile dolu “Beyaz Kitap”larını  yayınlasalar da Doğu Türkistan’daki uygulamaları bu iddiaları temelden yalanlıyor.Çin işgal yönetiminin İslam karşıtı söylemleri,hakaret ve aşağılamaları ve Makaddes İslam inancına saldırıları da bu ÇKP.rejiminin işbirlikçi, hain yardakçları tarafından tekzip edilerek ifşa ediliyor ve gerçek durum böylece ortaya çıkıyor.
Soy aylarda işgal karşıtı direniş eylemler ve çatışmalar ile öne çıkan Doğu Türkistan’in Kırgizistan sınırında ve Tanrıdağlarının güney yamacında yer alan önemli ve tarihi Türk-İslam şehri Aksu’nun Unsu İlçesi Tohula( Tohular =Tavuklar ) Kenti ÇKP.Genel sekreterliğine bağlı,”Dini Radikalizmle Mücadele ve Kent İstikrar Sekreteri İşbirlikçi ve İşgalcıların  Uygur Yardakçısı’in açıklamaları bu ülke’deki durumun ne kadar vahim olduğunu  açık ve net olarak ortaya koymuş bulunuyor.
Özgür Asya radyosuna görevlisi olduğu Tohula kentin’deki Sözde istikrar Tedbirileri ile bu tedbiriler sonucu meydana gelen değişimler hakkında konuşan İşgalcı ÇKP’nin Radikalizmle Savaş ve İstikrar Özel Sekreteri  şöyle konuştu ;
ÇKP.Üst yönetiminin talimatları ile Radikalızm ve İstikrarın konunması ve devam ettirilmesi ile ilgili olarak  bir çok yeniliklere imza attık. İdelojik eğitimin yanında halkı eğlencelere katılımaya ve içki içmeye  teşvik ederek yönlendirdik. İçki satılan dükkanların sayısını çoğaltarak içki tüketimini arttırdık.Mescit ve Camilerin sayısını azaltarak halkın bu mekanlara çokça ve kalabalık olarak gitmelerini ve ibadet etmelerini önledik. Böylece kentimizide Radikalızmle savaşı kazanarak istikrarı ve huzuru sağladık.Bundan da gurur duyuyoruz.
İşbirlikçi Tohula kenti’nin Antiradikalızm ve İstikrar Sekreteri’nin özgür Asya radyosunda canlı yayınlanan  raportaji  aynen şöyle ;
Kentimizde uzun ve tesettürlü giyinen Kadınlar ile Sakal bırakan Erkeklere rastlamak artık Mümkün değil : Haziran 2014’te ülkemiz genelinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu başta bütün devlet kurumlarının ortaklaşa başlattığımız “Aşırı Dini akım ve Radikalizme Sert Darbeler Vurmak    Ve Terörle Savaş ” operasyonları kentimizde çok başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı. Şimdi sokaklarda uzun elbise giyinen ve  Başörtüsü takan kadınlar ile sakal bırakan erkeklere rastlamak mümkün değil. Onları cadde ve sokaklarda hiç bir şekilde göremezsiniz. Mümkün değil Bu şekilde  dolaşmaları artık mümkün değil.
Mevcut 3  adet Mescit ve Cami’den 2’sini Yıktık ve Ortadan Kaldırarak Yok Ettik: Tohula kenti’nde toplam 3 Mescit ve cami vardı.Bunun ikisini yıkarak ortadan kaldırdık ve tamamen yok ettik. Böylece bu mekanların sayısını azaltarak Halkın Mescit ve Camilere  gitmelerini  ve ibadet etmelerini önledik. Kentimizde Haziran -2014’de başlatılan ve devam ettirilmekte olan Radikalizme  Sert Darbeler Vurmak Savaş ve İstikrarı Koruma askeri operasyonları bu  konuda çak başırılı sonuçlar vermiştir.

haraq-tamaka-uqturush.JPG

Dükkanlarda İçki İçilmesinin Zorunlu Olduğuna Dair Bir Genelge -2014

Halka İçki İçmeye alışıtırarak  Yaygınlaştırdık : Eskiden kentimizide pek içki içen yoktu. Yukarının talimatı ile bol miktarada içki getirttirerek dükkanlarda içki satılmasını temin ettik. Dükkan sahiplerine hizmet körsütüp (ucuz satmaları için baskılar yaparak) az karla İçkilerini satmalarını sağladık. Zaten devletten toptan ve ucuz alıyorlar. Şimdi kentimizde içki satılmayan dükkan  ve içki içmeyen Uygur da kalmadı.

Doğu Türkistan'da Çin zulmü Ramazan ayında da devam ediyor

Kentimizide Artık İçkisiz Düğün yapılmıyor : Sırf ideolojik eğitim ile Radikalızımle mücadele tam başarılı  olmuyor.Bunun için halkı yönlendirmek ve öncülük etmek gerekiyor.Bunun için eğelence yerlerinin sayısını çoğalttık.Onların eğlencelere katılmalarını ve buralarda içki kullanmalarını ve buna alışmalarını zamanla özendirdik ve teşvik ederek öncülük ettik. Bin M2.lik bir salonumuz vardı. Bu salonu eğlence düzenleyenler ile düğün yapanlara bedava tahsis ediyoruz. İçki içenler Kentimizde çok arttı.Artık içkisiz düğün yapılmıyor Oyun oynamayı,dans etmeyi Etot (karşılıklı eğlenceli ve güldürmek için  gülünç sözler sarf ederek halkı eğlendirmek.) öğrettik ve eğlenmelerini ve hoş vakit geçirmelerini sağladık. Terbiye’yi ( manevi baskı’yi) güçlendirdik. Halkımız düğünlerde  artık çokça içiyor,dans ediyor ve çok da eğleniyorlar. Bu tür eğlence ve düğünlere katılmayan  kentimizde hiç yoktur.

İşgalçı Çin’in işbirlikçisi ve Yardakçısı Güvenlik Sekreteri Muhabirin İçki içmenin yaygınlaştırılmasının  insanların sağlılığını tehdit eden  ve Olumsuz bir durum  yaratmak  olup olmadığı yolundaki sorusunu ise,şöyle cevaplandırdı ; ” İçkinin yaygınlaştırılmasının olumsuz bir durum olduğunu söylemek yanlış. Olumsuzluğa karşı bir değişim olarak görüyorum.” iddiasında bulundu.

UZMANLAR : İşgalcı Çin’in Müslüman Uygur Türklerini İçki’ye alıştırarak  toplumsal ve geleneksel dini ve milli hayat şeklinin değiştirilimesine yönelik uygulamalarının(Assimilasyon ve ırkı soykırımın)   1820’lı yıllarda İngiliz Sömürgeci ve Kolonyalistlerinin Çin’e Afyon sokarak Çinlileri zorla Afyon’a alıştırmasının  bir benzeri  ve onu hatırlattığını  ifade ediyorlar. Ayrıca,İşgalcı Çin’in İngilizlerden kendilerine yapılan bu aşağılık tarihi kin ve nefretini bu kez Müslüman Uygur Türklerine aynısı yaparak çıkarmak  niyetinde olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1679 Kez Görüntülendi.